STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


625 αναγνώστες
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012
08:30

        10(4).jpg          Καλημέρα μας   


Εξαιρετικά καλό ήταν σήμερα το κλίμα στο Χ.Α., με το ΓΔ να βρίσκεται ουσιαστικά από το ξεκίνημα της ημέρας σε θετικό πρόσημο και τα κέρδη να αυξάνονται, μετά τις δηλώσεις Μέρκελ - Σαμαρά. Στα επιμέρους σημεία, κέρδη καταγράφηκαν στις τράπεζες (+1,23%), με την ΕΤΕ να κλείνει στα 1,39 ευρώ, +2,96%.


Την καλύτερη εικόνα είχε η μετοχή της Alpha Bank (1,44 ευρώ, +5,11%). Στο υπόλοιπο ταμπλό με σημαντικά κέρδη η μετοχή των ΕΛΠΕ (5,69 ευρώ, +5,57%), της Coca Cola (14,75 ευρώ, +2,43%) και της ΔΕΗ (2,69 ευρώ, +4,67%). Αναφορικά με το ΓΔ, αυτός έκλεισε στα επίπεδα των 644,04 μονάδες, +2,28%, με το τζίρο στα 49,9εκ ευρώ, σημαντικά αυξημένος (πακέτο στον ΟΤΕ, 500.000 μετοχές, στα 2,54 ευρώ). Να σημειωθεί ότι σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο ΓΔ κατέγραψε οριακή άνοδο (+0,7%), ενώ με κέρδη 2% οι τράπεζες.  Την ίδια ώρα, επιφυλακτικότητα και απώλειες, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται ελαφρώς καταγράφονται από το πρωί στις ξένες αγορές. Συγκεκριμένα, με πτώση 0,34% ο DAX στη Γερμανία, στις 6.934,13 μονάδες, καθώς και με απώλειες 0,84% και 0,49% ο CAC 40 και ο FTSE 100 αντίστοιχα. Με πτώση 0,93% και 1,26% Ισπανία και Ιταλία αντίστοιχα.

Στα της τεχνικής ανάλυσης του Χ.Α., σε συνέχεια όλων των προηγούμενων σχολίων μας, οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν θετικές, δεδομένης της παραμονής (τις τελευταίες ημέρες) του δείκτη υψηλότερα των 590 - 600 μονάδων, ενώ εξακολουθούμε να θεωρούμε ως το πλέον πιθανό σενάριο μια κίνηση υψηλότερα και μέχρι τις πραγματικά πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 655  - 665 μονάδων (αυτό θεωρούμε ως το επικρατέστερο σενάριο). Παράλληλα, πολύ ενδιαφέρουσα είναι....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

Το σχόλιό σας
682 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012
17:38

 

 

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Έτσι, κάπου εδώ, φαίνεται ότι τελειώνει και το παραμύθι της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.

Κορυφαίοι  αναλυτές,  πολιτικοί - υπάλληλοι των κερδοσκοπικών funds, επενδυτικοί οίκοι (ανοχής), Έλληνες «πτωχοί» στην Ελλάδα αλλά ζάπλουτοι στο εξωτερικό και ανόητοι αριστεροί που κρύβονται πίσω από ...; συνιστώσες, διαπιστώνουν ημέρα με την ημέρα ότι το «όνειρό» τους δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, για όσο τουλάχιστον διάστημα η ευρωζώνη εξακολουθεί να υφίσταται. Το «όνειρο» κάποιων για επιστροφή στη δραχμή θα πραγματοποιηθεί υπό μία και μοναδική προϋπόθεση: Να διαλυθεί  η ευρωζώνη και όλες οι χώρες της να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα.

 

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ αυτό, ορισμένοι επιμένουν, κερδοσκοπώντας ασύστολα. Τι κάνουν;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
614 αναγνώστες
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012
07:39

         10(4).jpg          Καλημέρα μας   

Με  κέρδη 0,72% έκλεισε και χθες η μετοχή της ΕΤΕ, στα 1,40 ευρώ (υψηλό ημέρας 1,43 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,38 ευρώ) και με αυξημένο συνολικό όγκο συναλλαγών 3,245εκ μετοχές.

 

Άλλη μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση αναμένεται σήμερα, με τον όγκο συναλλαγών, όπως και αναμενόταν, να δείχνει αυξητικές τάσεις και να αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Όσον αφορά την ειδησεογραφία, οι εξελίξεις στην οικονομία θα συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εν αναμονή της αυριανής συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ και με φόντο τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ. Να σημειωθεί ότι σήμερα, αναμένεται και μια πολύ σημαντική συνάντηση της Α. Μέρκελ και του Φ. Ολάντ, με τη Γερμανία να έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις. Πέραν των συναντήσεων και όσον αφορά τη διαγραμματική εικόνα του τραπεζικού δείκτη, αυτή παρουσιάζει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (διαβάστε αμιγώς τεχνικό σχόλιο), αφού παραμονή υψηλότερα πολύ σημαντικών επιπέδων θα ανοίξει το δρόμο για μια κίνηση σημαντικά υψηλότερα. Επίσης, όσον αφορά τις....

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
732 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012
07:57

          10(4).jpg          Καλημέρα μας   

Με σημαντικά κέρδη 6,11% έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΤΕ, στα 1,39 ευρώ (υψηλό ημέρας 1,40 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,32 ευρώ) και με αυξημένο συνολικό όγκο συναλλαγών, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, στις 3,19εκ μετοχές.

 

Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον θα αναμένονται οι επόμενες συνεδριάσεις, για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ειδικά μετά και τη χθεσινή εξαιρετική εικόνα, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις ειδήσεις από την ελληνική οικονομία και τις συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού που ξεκινάνε σήμερα (με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ) και κορυφώνονται την Παρασκευή και το Σάββατο, με την Α. Μέρκελ και τον Φ. Ολάντ. Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε ότι παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες όμως δε θα πρέπει να αναμένονται πριν από την έκθεση της Τρόικας, περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου (τότε θα λάβει χώρα και το Eurogroup, αλλά πιθανόν και σύνοδος κορυφής). Παράλληλα, συγκρατημένα αισιόδοξοι (κάτι το οποίο ενισχύεται και από τη συνολική διαγραμματική εικόνα της αγοράς), είμαστε και για την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου, ειδικά όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη τάση. Πέραν των παραπάνω γενικόλογων σχολίων και όσον αφορά τις τράπεζες και την ΕΤΕ, ανακοινώσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, τόσο από το μέτωπο της...

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
647 αναγνώστες
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012
08:37

         10(4).jpg          Καλημέρα μας  

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Η ακόλουθη ιστορία είναι απολύτως αληθής και αφορά τα οικονομικά "προβλήματα" που αντιμετωπίζει η Νορβηγία.

Στις αρχές, λοιπόν, του καλοκαιριού συνήλθε η νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το "πρόβλημα" του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας. Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαρισθούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, προκειμένου να μην συσσωρευθούν επιπλέον έσοδα στον ήδη "προβληματικό" πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Να σημειωθεί πως ...

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<8910111213141516>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις