STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


771 αναγνώστες
Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012
07:44

        10(4).jpg          Καλημέρα μας  


Με κέρδη 1,54% έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της ΕΤΕ, στα 1,32 ευρώ (υψηλό ημέρας 1,34 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,31 ευρώ) και με συνολικό όγκο συναλλαγών 1,435εκ μετοχές. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο η μετοχή κατέγραψε μικρή άνοδο 2,3%.

 

Αν και η εβδομάδα είναι το πιο πιθανό να ξεκινήσει, με τους γνωστούς πολύ χαμηλούς όγκους συναλλαγών των τελευταίων 2-3 εβδομάδων και κυρίως των τελευταίων ημερών (μάλιστα την προηγούμενη Τρίτη 14/08 σημειώθηκε ο πιο χαμηλός τζίρος των τελευταίων 16 ετών!!), αναμένουμε, από τα μέσα της εβδομάδας, το Χ.Α. να ανεβάσει και πάλι στροφές, όταν και θα αρχίσει να αυξάνεται σημαντικά η ειδησεογραφία, τόσο από την οικονομία (επίσκεψη Γιούνκερ στην Ελλάδα, συναντήσεις Μέρκελ - Όλάντ - το επόμενο Σαββατοκύριακο επίσκεψη Σαμαρά σε Βερολίνο, Παρίσι, ανακοινώσεις για τα μέτρα κτλ), όσο και τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες (είναι πιθανό να έχουμε ανακοινώσεις για το ζήτημα του ΤΤ, ενώ στα τέλη Αυγούστου αναμένονται οι ανακοινώσεις για την Εμπορική Τράπεζα).  Πέραν των παραπάνω και όσον αφορά τις τράπεζες, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκκρεμεί και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης, όπου όπως τονίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες, αίσθηση μας είναι ότι τελικά, στα πλαίσια των αποφάσεων για την ελληνική οικονομία, θα ακολουθηθεί το ισπανικό μοντέλο (με το συνολικό ποσό να μην μετράει στο ελληνικό χρέος, αλλά να...

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 

Το σχόλιό σας
868 αναγνώστες
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012
07:47

         10(4).jpg          Καλημέρα μας

Με σημαντικά κέρδη 4,00% έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΤΕ, στα 1,30 ευρώ (υψηλό ημέρας 1,31 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,23 ευρώ) και με συνολικό όγκο συναλλαγών, 1,469εκ μετοχές (μάλιστα η συναλλακτική δραστηριότητα αυξήθηκε σημαντικά κατά την τελευταία ώρα).

 

Αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α., σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αποκλειστεί μια περαιτέρω ανοδική κίνηση, δεδομένων και των θετικών τεχνικών ενδείξεων που υπάρχουν για το ΓΔ. Επίσης, δε θα πρέπει να παραλείπουμε ότι σήμερα κλείνει και η σειρά παραγώγων, κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει και στην αύξηση του τόσου χαμηλού όγκου συναλλαγών των τελευταίων ημερών, ενώ πιθανή είναι και η περαιτέρω αύξηση της μεταβλητότητας. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά θα λέγαμε ότι βρίσκεται σε μια στάση αναμονής ενόψει των ειδήσεων, οι οποίες σταδιακά, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα χτυπήσουν κόκκινο. Πιο συγκεκριμένα, από τα μέσα  της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να υπάρχουν πλούσιες ειδήσεις, τόσο από το μέτωπο της οικονομίας (συναντήσεις σε διεθνές επίπεδο - με ελληνικό άρωμα - Μέρκελ - Ολάντ, συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, συναντήσεις της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Γιούνκερ, τελικές ανακοινώσεις των νέων μέτρων κτλ), αλλά και όχι μόνο. Ειδικά όσον αφορά τις τράπεζες αναμένεται .....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
602 αναγνώστες
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012
07:41

         10(4).jpg          Καλημέρα μας

Με πτώση 0,79% έκλεισε την Τρίτη η μετοχή της ΕΤΕ, στα 1,25 ευρώ (υψηλό ημέρας 1,28 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,24 ευρώ) και με χαμηλό συνολικό όγκο συναλλαγών, μόλις 950.339 μετοχές.

 

Μια εξαιρετικά βαρετή συνεδρίαση αναμένεται και σήμερα στο Χ.Α., σε συνέχεια της εικόνας του Χ.Α., την Τρίτη, όπου ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα (ρεκόρ πολλών ετών). Πάντως, όπως έχουμε τονίσει το κλίμα αναμένεται σταδιακά κατά τις επόμενες ημέρες, να πάρει φωτιά, δεδομένων των ειδήσεων που θα υπάρξουν τόσο από την οικονομία (ανακοινώσεις των νέων μέτρων, επιστροφή και διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, σενάρια κουρέματος του ελληνικού χρέους, σενάρια γιαGREXIT κτλ), όσο και σε μικροοικονομικό επίπεδο (deals στις τράπεζες - ΤΤ, Εμπορική, αποκρατικοποιήσεις κτλ). Θα επαναλάβουμε και σήμερα, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες...

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
840 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012
07:48

         10(4).jpg          Καλημέρα μας

XA.jpg

Χ.Α.: Μπορεί οι τζίροι να βρίσκονται σε τραγικά χαμηλά επίπεδα, αλλά αυξάνονται οι θετικές τεχνικές ενδείξεις όσο ο δείκτης παραμένει υψηλότερα  των 590 - 600 μονάδων ...;.

Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε τόσο τη συνεδρίαση της Τρίτης, όσο και τις επόμενες συνεδριάσεις (κυρίως από την επόμενη εβδομάδα), με τους τζίρους να παραμένουν μεν στα γνωστά τραγικά χαμηλά επίπεδα, γεγονός που καθιστά, σε ένα σημαντικό βαθμό, εύθραυστα τα οποία τεχνικά συμπεράσματα, αλλά από την άλλη δε μπορούμε να αγνοήσουμε τη σημαντική τεχνική βελτίωση που συντελείται, όσο ο ΓΔ παραμένει υψηλότερα συγκεκριμένων επιπέδων. Πέραν όμως του ΓΔ, προβληματισμός υπάρχει πάντα για τη διαγραμματική εικόνα των τραπεζών, με φόντο και πιθανές ειδήσεις κατά τις επόμενες εβδομάδες (όπως ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών) και με την εικόνα της συνεδρίασης της Δευτέρας (όπου κατέγραψαν πτώση 2% - έναντι κερδών του ΓΔ), μόνο τυχαία να μη χαρακτηρίζεται. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη διαγραμματική εικόνα των δύο βασικών δεικτών (ΓΔ και Τραπεζικός Δείκτης), έχουμε τα ακόλουθa....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
718 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012
08:04

         10(4).jpg          Καλημέρα μας


Με τις νέες απειλές της Γερμανίας ξεκινάει η τρέχουσα εβδομάδα, αφού πέραν των νέων τραγικών δηλώσεων, του γνωστού κ. Ρέσλερ (του πολιτικού που το κόμμα του θεωρείται πλήρως απαξιωμένο στη Γερμανία, συγκεντρώνοντας ποσοστά 2-3% στις δημοσκοπήσεις), κρατάμε τις δηλώσεις - προειδοποιήσεις στη χώρα μας, στενού συμβούλου της Α. Μέρκελ. 

 

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα, ο Μίχαελ Φουκς, δηλώνει ευθέως ότι η Γερμανία θα ασκήσει βέτο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα αν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα δεν προχωρήσουν αρκετά γρήγορα. Συγκεκριμένα, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δηλώνει ότι αν η Γερμανία πεισθεί πως η Ελλάδα «δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας του βέτο». Η Γερμανία «έχει φθάσει στα όριά της» πρόσθεσε. Και συνέχισε: «ακόμα κι αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο (στο θέμα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων), αυτό δεν αρκεί για ένα νέο πακέτο βοήθειας. Η Γερμανία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το αποδεχθεί». Η Γερμανία περιμένει, όπως και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι, στα μέσα Σεπτεμβρίου, την έκθεση των ειδικών του ΔΝΤ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το οικονομικό πρόγραμμα της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Τέλος, σημειώνει ότι η έκθεση αυτή θα καθορίσει το κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση, ύψους 31,5 δισ. ευρώ, του δανείου που προβλέπεται στο πλαίσιο του δεύτερου σχεδίου βοήθειας που υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο.

Σε αυτό το σημείο και προσπαθώντας να.....

 

Περισσοτερα... 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<91011121314151617>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις