STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


943 αναγνώστες
Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012
07:46
 •         10(4).jpg Καλημέρα μας  
 • Στα επιτελεία των κορυφαίων ελλήνων τραπεζιτών επικρατεί αισιοδοξία, ότι η «κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα θα ξεπεραστεί με πολιτική απόφαση».
 • Ωστόσο μπορεί να ξεπεραστεί η Τρόικα με πολιτική απόφαση; Θα ήταν σαν να αναιρεί η Ευρώπη την πολιτική της. 
 • Η Τρόικα αποτελεί την τεχνοκρατική απάντηση της ΕΕ στην κρίση. Η Τρόικα δεν μπορεί να ξεπεραστεί, δεν μπορεί να αναιρεθεί, δεν μπορεί να ακυρωθεί. 

 • Οι τραπεζίτες εκτιμούν - και ελπίζουν - ότι στις 18 Οκτωβρίου στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής θα δοθεί το πράσινο φως ή τουλάχιστον θα τεθούν οι βάσεις για να δοθεί η δόση των 31,5 δις ευρώ να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να κλείσουν οι εκκρεμότητες. 
 • Η δόση εκτιμούν ότι θα δοθεί στο α΄ δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. 
 • Ταυτόχρονα θεωρούν ότι ενώ στρατηγικά θα πρέπει να αποφευχθεί ωστόσο ....

 

Το σχόλιό σας
1009 αναγνώστες
Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012
07:24
 •         10(4).jpg Καλημέρα μας  
 • Φουντώνουν οι φήμες για Eurobank - Τ.Τ. και εν συνεχεία απορρόφησή τους από την Εθνική.
 • Για να παραφράσουμε παλαιά δήλωση του προέδρου της Alpha Bank κ. Ι. Κωστόπουλου, ότι στην Ελληνική αγορά χωρούν 2,5 τράπεζες, τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι στην αγορά θα μείνουν 3,5... Όπως σχολιάζουν τραπεζικές πηγές, θα μείνουν, οι Alpha, Πειραιώς, Εθνική - Eurobank - Τ.Τ. (μαζί) και όλες οι άλλες μικρές τράπεζες... Πάντως, το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει, κάτι, που μπορεί να διατηρήσει την αυτονομία στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, όπως σχολιάζουν πράγοντες του Χ.Α., τη στιγμή που παραμένει η αβεβαιότητα για τα νέα μέτρα, την έγκρισή τους και την εκταμίευση της δόσης των 32 δισ. ευρώ.
 • Ο χορός των επιχειρηματικών συμφωνιών στον κλάδο μόλις έχει ξεκινήσει και σε λίγους μήνες, όπως όλα δείχνουν.....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
931 αναγνώστες
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012
07:41

        10(4).jpg Καλημέρα μας  

Με κέρδη 3,66% έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της ΕΤΕ, στα 1,98 ευρώ (υψηλό ημέρας 2,03 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,92 ευρώ) και με το συνολικό όγκο συναλλαγών 5,77εκ μετοχές. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο η μετοχή κατέγραψε μικρή πτώση 1,00%, μετά τα μεγάλα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας 25%.

 

Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα για το Χ.Α., σε συνέχεια της πολύ καλής εικόνας των τελευταίων εβδομάδων και με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις ειδήσεις από την οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να κλειδώσουν τα νέα μέτρα, με την Τρόικα να έχει φύγει από την Αθήνα και να αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη (σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα) θα πραγματοποιηθεί καθοριστική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην οποία είναι και το πιο πιθανό να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, με το χρόνο να πιέζει (σχετικά με τα ζητήματα των διαπραγματεύσεων για τα νέα μέτρα διαβάστε κεντρικό σχόλιο του GFF). Πέραν όμως των ειδήσεων που αφορούν την οικονομία, ανοιχτό παραμένει πάντα το ενδεχόμενο....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
765 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012
07:40

 

 

Ανωνυμία τέλος και στο Facebook, καθώς η νέα πολιτική της εταιρείας για το κοινωνικό δίκτυο ζητά το πραγματικό όνομα κάθε χρήστη (συγκεκριμένα στις ΗΠΑ το όνομα που αναγράφεται στην ταυτότητα) και μάλιστα βρήκαν τον τρόπο να εξακριβώνουν ποιοι χρήστες χρησιμοποιούν ψεύτικο όνομα. Ρωτώντας τους φίλους του! 

Όπως βλέπετε και στο παραπάνω screenshot (το οποίο έβγαλε στη φόρα ένας χρήστης του Twitter), είναι πιθανό να σας εμφανιστεί στο προφίλ σας ερώτηση σχετικά με κάποιον φίλο σας "Is this your friend's real name?" και προσφέρονται 4 επιλογές για απάντηση "Yes", "No", "I don't know" και "I don't want to answer". 

Η Facebook τοποθετήθηκε και επιβεβαίωσε ....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
778 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012
09:19

 

        10(4).jpg Καλημέρα μας  

Τράπεζες και ανακεφαλαιοποίηση


Δύο διαφορετικές κατηγορίες πληροφοριών υπάρχουν για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι πλέον θέμα χρόνου να ανακοινωθούν οι τελικοί όροι, ενώ σύμφωνα με τις άλλες πληροφορίες πρώτα θα γίνουν οι συγχωνεύσεις στον κλάδο και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις. Πάντως εμείς πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να συμβούν και τα δύο μαζί. Δηλαδή με την ανακοίνωση των όρων της ανακεφαλαιοποίησης να υπάρξουν ανακοινώσεις και για μια σειρά deals, έτσι ώστε να περιορίζονταν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από τους τελικούς όρους της ανακεφαλαιοποίησης και οι πιθανές αυξήσεις κεφαλαίου. Βραχυπρόθεσμα πάντως, δεν αποκλείεται σε καμία περίπτωση να έχουμε συνέχιση της πρόσφατης καλής εικόνας.


FTSE/ASE 40


Εντυπωσιακή εικόνα χθες για τον FTSE/ASE 40, με κέρδη 5,26% και κλείσιμο για το δείκτη στις 819,73 μονάδες. Πάντως σε συνέχεια των προηγούμενων σχολίων μας, η εικόνα σε καμία περίπτωση δε μας εξέπληξε, με τις ενδείξεις να είναι θετικές. Πάντως αν.....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<34567891011>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις