STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


869 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012
08:29

 

        10(4).jpg Καλημέρα μας   

ΟΠΑΠ
 
Είναι αυτό που λέμε είδαμε τον "Πίου" στη μετοχή. Δε θα σταθούμε την κερδοσκοπία, για αυτό θα αφήσουμε το σχόλιο της στήλης «Κυνηγός», το οποίο τα λέει όλα. Εμείς θα το δούμε από μια άλλη πλευρά την υπόθεση, ενώ θα διατυπώσουμε και μερικά ερωτήματα. Ας πούμε ότι μπαίνει αυτός ο φόρος. Να είστε σίγουροι ότι και πάλι η μετοχή είναι πολύ φθηνή, ίσως όχι τόσο φθηνή όσο ήταν, αλλά σίγουρα από τις φθηνότερες στο Χ.Α. Τώρα έχουμε μια απορία. Υπάρχει εταιρεία στον κόσμο που να έχει εταιρικό φόρο 55% προ φόρων (περίπου τόσο βγαίνει σύμφωνα με το νέο φόρο που και καλά θα υποβάλει το δημόσιο). Επίσης, υπάρχει περίπτωση εταιρείας στον κόσμο που η μετοχή της καταρρέει και η εταιρεία δε βγάζει μια ανακοίνωση να εξηγήσει τι γίνεται και.....
 
 
Το σχόλιό σας
886 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012
07:46

 

         10(4).jpg Καλημέρα μας  

Τράπεζες ...;

Τρελός τζόγος χθες στις τραπεζικές μετοχές, με διακύμανση 15%, εν μέσω πλήθους φημών τόσο για πιθανά deals στον κλάδο (στο χθεσινό δημοσίευμα της στήλης Κυνηγός γράφτηκε για την πιθανότητα να έχουμε ένα μεγάλο deal ETE - Alpha Bank), όσο και για ευνοϊκούς όρους ανακεφαλαιοποίησης, εν όψει των ανακοινώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, ο δείκτης βρέθηκε από το -6% στο 9%. H άποψη μας είναι ότι ο τζόγος και η άνοδος στις τραπεζικές μετοχές, το πιο πιθανό είναι να συνεχιστεί (βραχυπρόθεσμα), απλά ο τελευταίος, όχι μόνο χάνει, αλλά καίγεται (με την ανακοίνωση των λεπτομερειών της ανακεφαλαιοποίησης).

 

FTSE/ASE 40

Μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις, σημαντικά κέρδη καταγράφηκαν χθες για τον FTSE/ASE 40 (753,56 μονάδες, +4,24%). Όπως είχαμε αναφέρει και στα τελευταία μας σχόλιο, Η διαγραμματική εικόνα του δείκτη....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
754 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012
08:01

         10(4).jpg          Καλημέρα μας   

Με αισθητές απώλειες 4,50% έκλεισε χθες μετοχή της ΕΤΕ, στα 1,91 ευρώ (υψηλό ημέρας 2,05 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,88 ευρώ) και με συνολικό όγκο συναλλαγών 4,23εκ μετοχές. 

 

Η νευρικότητα αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, με τα βλέμματα, σε ένα γενικό σχόλιο για την αγορά, να είναι στραμμένα στις ειδήσεις από την ελληνική οικονομία και τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο μέτρων, ύψους 12δις ευρώ περίπου. Πάντως όπως όλα δείχνουν, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί το νέο πακέτο μέτρων, κάτι τα οποίο θα μπορούσε να συμβάλει θετικά στην πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Στις υπόλοιπες ειδήσεις και στο καυτό ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει, ενδέχεται να σημάνουν σημαντικά προβλήματα για τις τράπεζες, ακόμη και αν οι όροι θεωρούν πιο ευνοϊκοί από ότι περιμέναμε πριν από μερικούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρονται στο κεντρικό σχόλιο του GFF, ακόμη και μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, ΥΠΟΙΚ, Τράπεζα της Ελλάδος, με το απαραίτητο πράσινο φώς από την Τρόικα, είναι πολύ πιθανόν να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
778 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012
07:53

 

        10(4).jpg          Καλημέρα μας   

 Με σημαντικά κέρδη 5,26% έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,00 ευρώ (υψηλό ημέρας 2,06 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,93 ευρώ) και με συνολικό όγκο συναλλαγών 6,76εκ μετοχές. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο η μετοχή κατέγραψε σημαντικά κέρδη 28,2%.

 

Άλλη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα για το Χ.Α., με την προσοχή να είναι για ακόμη μια φορά στραμμένη στις ειδήσεις από την οικονομία, στον απόηχο και του τελευταίου Eurogroup στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, το πλέον καυτό ζήτημα θα είναι αυτό των διαπραγματεύσεων για να κλείσει το νέο πακέτο μέτρων, έτσι ώστε να επισπευστεί η τόσο σημαντική έκθεση της Τρόικας, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, ενώ είναι σίγουρο ότι το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί υπό εξέταση στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, όπου και είναι πολύ πιθανό να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων την Παρασκευή (πχ. Γιούνκερ), οι οποίοι τόνισαν ότι τον Οκτώβριο θα πρέπει να βρεθεί, επιτέλους, μια λύση για το ελληνικό πρόβλημα, ενώ αξίζει να σταθούμε στο εξαιρετικά θετικό κλίμα που υπάρχει (κάτι το οποίο φάνηκε και πάλι στην Κύπρο), για τη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες. Στις υπόλοιπες ειδήσεις και όσον αφορά τις τράπεζες, είναι πάντα πολύ πιθανό να έχουμε ανακοινώσεις σε μια σειρά θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα (Εμπορική Τράπεζα, Γενική Τράπεζα), κάτι το οποίο θα μπορούσε να ζεστάνει, σε ένα βαθμό, το κλίμα στο Χ.Α. και τις τραπεζικές μετοχές.

Στα αμιγώς τεχνικά της μετοχής, η κατάσταση είναι ...

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
981 αναγνώστες
Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012
07:13

 

        10(4).jpg          Καλημέρα μας   

Οι μεγάλες διακυμάνσεις αναμένεται και σήμερα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό, ενώ παρά τη χθεσινή πτώση και παρά την αυξημένη πιθανότητα οι πιέσεις να συνεχιστούν και σήμερα (στα πλαίσια πάντα μια κατοχύρωσης κερδών), είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι για τη βραχυπρόθεσμη, τουλάχιστον, πορεία της αγοράς. Συγκεκριμένα, όσο ο ΓΔ παραμένει υψηλότερα συγκεκριμένων επιπέδων, οι θετικές τεχνικές ενδείξεις αυξάνονται, ενώ παράλληλα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαγραμματική εικόνα του τραπεζικού δείκτη. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τη διαγραμματική εικόνα των δύο βασικών δεικτών (ΓΔ και Τραπεζικός Δείκτης), έχουμε τα ακόλουθα: 

ΓΔ

Με μεγάλη πτώση 3,73%,....

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<456789101112>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις