STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


1020 αναγνώστες
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012
07:47
        10(4).jpg          Καλημέρα μας   
 

Με εντυπωσιακά κέρδη 16,57% έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΤΕ, στα 2,04 ευρώ (υψηλό ημέρας 2,08 ευρώ, χαμηλό ημέρας 1,74 ευρώ) και με μεγάλο συνολικό όγκο συναλλαγών 13,6εκ μετοχές.

 

Στην ειδησεογραφία, οι ειδήσεις από την οικονομία, στη σκιά των χθεσινών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, αλλά και της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, θα συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μια ημέρα μάλιστα πριν το έκτακτο Eurogroup στην Κύπρο, όπου το ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί στην κορυφή. Πάντως, όπως σχολιάζουμε και στο κεντρικό σχόλιο, δε θεωρούμε την πρόσφατη πολύ καλή εικόνα της αγοράς τυχαία, αφού πιστεύουμε ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά φανερά προεξοφλεί σημαντικά θετικές ειδήσεις, κατά τους επόμενους μήνες. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι η χθεσινή εκρηκτική άνοδος ήρθε μια ημέρα μετά τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Μ. Ντράγκι, όπου αίσθηση μας (παρά τις διαψεύσεις) είναι ότι σίγουρα συζητήθηκε το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού χρέους, στα ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η ΕΚΤ.  Όσον αφορά τις τράπεζες, απλά θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα τέλη του μήνα αναμένονται οριστικά πλέον, να αποφασιστούν οι τελικοί όροι της ανακεφαλαιοποίησης.

Στα αμιγώς διαγραμματικά της μετοχής της ΕΤΕ, φυσικά και η εικόνα είναι .....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

Το σχόλιό σας
984 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012
14:54

 Αγοραστική παρέμβαση Goldman στο ΧΑ στο επίκεντρο Eurobank, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΔΕΗ - Νέο κερδοσκοπικό ξέσπασμα στο ΧΑ +4% με άμεσο στόχο τις 790 μον. και απώτερο 900-1000 μον. ή περαιτέρω άνοδος 30% - Κέρδη έως +23% στις τράπεζες

 


(upd11)

Ισχυρή τραπεζοκεντρική και κερδοσκοπική άνοδος καθοδηγούμενη από την Goldman Sachs σημειώνεται στο ΧΑ στο +4% ο Γενικός Δείκτης  στις 760 μονάδες με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα και διακυμάνσεις, ο τζίρος ξεπερνά τα 80 εκατ ευρώ και ο όγκος τα 97 εκατ τεμάχια.  

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφεροντος παραμένουν  οι τράπεζες με την Eurobank να καταγράφει κέρδη έως +23% και την Πειραιώς  έως +19% ενώ η Εθνική στο +11%.  

 

Οι έντονες διακύμάνσεις με αυξημένους όγκους συναλλαγών χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής από τους επενδυτές. 

 

Είναι προφανές ότι υπάρχει ξεκάθαρη αγοραστική παρέμβαση από την Goldman ώστε να ενισχυθούν Γενικός δείκτης και μετοχές στο ΧΑ.  

 

Ο ρόλος της Goldman Sachs αποδεικνύεται καθοριστικός, επιβεβαιώνοντας το σχέδιο που είχε αποκαλύψει πριν λίγες εβδομάδες το www.bankingnews.gr ότι αμερικανικός δάκτυλος ενεργοποιείται μέσω της Goldman για να ανεβάσει το ελληνικό χρηματιστήριο. 

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όσες μετοχές έχει ενεργοποιηθεί η Goldman Sachs η άνοδος είναι φρενήρης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
580 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012
06:59

        10(4).jpg          Καλημέρα μας  

Με σημαντικά κέρδη της τάξης του 3,55%, σε μια εξαιρετικά νευρική συνεδρίαση έκλεισε χθες η μετοχή της ΕΤΕ, στο υψηλό της ημέρας στα 1,75 ευρώ (χαμηλό ημέρας 1,62 ευρώ) και με συνολικό όγκο συναλλαγών 6,9εκ μετοχές.

 

Στις ειδήσεις από την οικονομία και το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα θα είναι σήμερα στραμμένη η προσοχή (συναντήσεις του ΥΠΟΙΚ και του έλληνα πρωθυπουργού με την Τρόικα, συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στις 19:30), μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, αλλά και δύο ημέρες πριν το άτυπο Eurogroup στην Κύπρο, όπου το ελληνικό ζήτημα θα βρίσκεται στην κορυφή της Ατζέντας (μαζί με την ένταξη της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης). Στις ειδήσεις με τραπεζικό ενδιαφέρον, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικά πλέον στα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ανακοινώσεις, που αν και ....

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
646 αναγνώστες
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012
07:50

 

         10(4).jpg          Καλημέρα μας  

Με πολύ μεγάλα κέρδη 8,33% έκλεισε και χθες η μετοχή της ΕΤΕ, στο υψηλό ημέρας στα 1,69 ευρώ (χαμηλό ημέρας 1,53 ευρώ) και με μεγάλο συνολικό όγκο συναλλαγών 7,7εκ μετοχές.

 

Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα αναμένεται να είναι η σημερινή για την ελληνική οικονομία, αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο (ειδικά μετά τα χθεσινά μεγάλα κέρδη), με τα φώτα στραμμένα στη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, όπου αναμένεται να συζητηθούν πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως ενδεχομένως αυτό της περαιτέρω απομείωσης του ελληνικού χρέους και της συμμετοχής της χώρας μας, με κάποιο τρόπο, στις τελευταίες αποφάσεις της ΕΚΤ για μαζικές αγορές ομολόγων. Όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο, δεν έχουμε κάποιο νέο, με τα σπουδαία να μεταφέρονται, μάλλον, με τις τελικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  

Στα αμιγώς διαγραμματικά....

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ....

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
765 αναγνώστες
Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012
07:39
        10(4).jpg          Καλημέρα μας  

Του  Παν. Μπουσμπουρέλη

Μπορεί να γυρίσει η ελληνική οικονομία και εκτός της ατελείωτης μετρολογίας να δώσει ένα ικανό κίνητρο στον κάθε πολίτη για να αποδεχτεί τη συνταγή της πολιτικής των περιορισμών; Το πακέτο συμφωνείται, όμως από μόνο του δεν θα είναι αρκετό; 

Στην ελληνική οικονομία πρέπει να γίνουν πάρα πολλά πράγματα μαζί. Για να εξηγούμαστε, η συνάντηση Στουρνάρα - Ζερβού δεν έγινε για θέματα χάραξης στρατηγικής στη ΔΕΗ, αλλά για την επιβίωσή της. Η ανάσχεση της ύφεσης δεν θα έλθει με πρόσθετες περικοπές, αλλά με ανατροπή της συρρίκνωσης του ΑΕΠ. 

Και είναι μια ευκαιρία, καθώς διαμορφώνεται ένα γενικότερο θετικό κλίμα από την ευρωπαϊκή πλευρά. Το ζήτημα είναι....

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις