STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Στην ζώνη της υπερβολής!
867 αναγνώστες
Σάββατο, 5 Ιουλίου 2008
08:34

 Xatzidakis_analysis.jpgτου Μάνου Χατζηδάκη             022%20.gif       

Με απώλειες 3,55% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 3.302,46 μονάδες συμπληρώνοντας πέντε συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες.Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 3% και διαμορφώθηκαν στα 320 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εκροές ύψους 616 χιλ. ευρώ από τα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού αυξάνοντας τις συνολικές εκροές σε 134,3 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους.

 

Για άλλη μια εβδομάδα η πίεση στις μετοχικές αξίες ήταν έντονη και συνοδεύτηκε από μαζική προσφορά τίτλων εντός και εκτός των συνόρων. Μετά από 2.100 μονάδες πτώσης ο Γενικός Δείκτης έδειξε να ανακτά τα ανοδικά αντανακλαστικά του δίνοντας μια αξιόλογη αντίδραση η οποία ωστόσο δεν έτυχε ικανοποιητικής συναλλακτικής δραστηριότητας. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας οι απώλειες του Γενικού Δείκτη ξεπέρασαν ενδοσυνεδριακά έως και το 40% από την αρχή του έτους η δε απομείωση των κεφαλαιοποιήσεων τα 80 δις ευρώ. Αν είναι όμως κάτι το οποίο εντυπωσιάζει σε αυτή την πορεία είναι η ταχύτητα της πτώσης.

Το «λιώσιμο» των αποτιμήσεων έγινε σε 18 συνεδριάσεις χωρίς ουσιαστική διακοπή και με σχεδόν κάθετη πορεία γεγονός που οφείλεται και στον τρόπο των πωλήσεων ο οποίος ήταν άκρως επιθετικός με διαδοχικά κλεισίματα πολύ κοντά στα χαμηλά ημέρας. Η αποφασιστική συμπεριφορά των πωλητών οδήγησε την αγορά τελικά στις 3.107 μονάδες «ακυρώνοντας» κερδοφορίες, Βαλκάνια, επιχειρηματικές συμφωνίες και επιβάρυνε σημαντικά την ψυχολογία «πείθοντας» ακόμα και παραδοσιακά βραδέως κινούμενα χαρτοφυλάκια να προβούν σε αύξηση της ρευστότητας καταγράφοντας οδυνηρές ζημιές μπαίνοντας σε μια λογική επανατοποθέτησης σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Η αγορά βρίσκεται σε υπερβολή από την άποψη της μη συνάφειας ειδήσεων - τάσης προεξοφλεί βαθιά ύφεση και εκ νέου υποχώρηση κερδών κατά 30%. Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα υπάρξουν οι πρώτες απαντήσεις στην αμφισβήτηση που αποτυπώνεται στο ταμπλό αφού ήδη η Εurobank και Τρ. Πειραιώς επισπεύσανε τις ημερομηνίες ανακοίνωσης το οποίο ποιοτικά τουλάχιστον θεωρείται ένας καλός οιωνός. Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης είναι υπερπουλημένος σε όλους σχεδόν τους ταλαντωτές ή τους σχετικούς δείκτες τάσης.

Ο Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) αφού κατέγραψε χαμηλή τιμή 18, με όριο υπερπώλησης το 30, ανέκαμψε παραμένοντας ωστόσο κάτω από τα όρια ουδετερότητας. Αν και η βαρύτητα των ξένων αγορών παραμένει συντριπτική για την διαμόρφωση της τάσης η Ελληνική αγορά έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να βελτιώσει τις αποτιμήσεις τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα με πρώτο ταπεινό στόχο το «καθοδικό κενό» που εντοπίζεται στις 3.450 μονάδες. Από εκείνο το σημείο ή θα έχουμε επιστροφή προς το χαμηλό των 3.107 μονάδων ή μια νέα προσπάθεια προς το ήμισυ των συνολικών απωλειών της πρόσφατης πτώσης που είναι οι 3.700 μονάδες. Εφιστούμε την προσοχή στην καθοδική μειοδοσία τιμών που επικρατεί στην αγορά και που άκριτα απαξιώνει κεφαλαιοποιήσεις με άνεση δεκάδων δισεκατομμυρίων και υπενθυμίζουμε ότι στους πάτους της αγοράς η απαισιοδοξία, ο φόβος και η απαξίωση έχουν εκκωφαντική ισχύ.

Μάνος Χατζηδάκης

Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ2008-07-04

http://www.pegsec.gr/

Σχόλια

05/07 10:35  studio111
...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις