STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Σε ασκήσεις ηρεμίας επιδόθηκαν οι αγορές.!
759 αναγνώστες
Κυριακή, 3 Αυγούστου 2008
10:02
 
Xatzidakis_analysis.jpg
του Μάνου Χατζηδάκη*-Με απώλειες 0,72% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 3.378,05 μονάδες.Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές μειώθηκαν κατά 15,73% και διαμορφώθηκαν στα 199,7 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εισροές ύψους 1,5 εκ. ευρώ από τα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού μειώνοντας τις συνολικές εκροές σε 128,9 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Σε ασκήσεις ηρεμίας επιδόθηκαν οι αγορές την εβδομάδα που πέρασε βοηθούμενες από την συνέχιση της αποκλιμάκωσης της τιμής του πετρελαίου και τις ανακοινώσεις εξαμήνου σημαντικών εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Το θετικό περιεχόμενο των αποτελεσμάτων εξομάλυνε τις έντονες διακυμάνσεις και παρά τον σχετικά χαμηλό τζίρο η αγορά έδειξε να βρίσκει ισορροπία σε μια περιορισμένη ζώνη τιμών. Τα έως τώρα αποτελέσματα αν και απέχουν από τις εκτιμήσεις της αρχής του έτους δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αδύναμα καθώς η οργανική τους σύσταση παραμένει ανθεκτική στις πιέσεις από την πρόσφατη ενεργειακή ανατίμηση ή την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους. Επιπλέον, οι αρνητικές αναθεωρήσεις για το σύνολο της χρήσεις δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δραματικές καθώς κινούνται εντός λογικών ορίων και έχουν υπέρ του δέοντος προεξοφληθεί από την αγορά σε βαθμό υπερβολής. Από την άλλη πλευρά ο συναλλακτικός όγκος δεν εμπνέει ιδιαίτερο ενθουσιασμό αφού το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει περιορισμένο σε είκοσι τίτλους με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να έχουν περισσότερο στραμμένη την προσοχή τους σε γρήγορες κινήσεις και την κατοχύρωση κερδών παρά σε πιο μακροχρόνιες κινήσεις. Ενδεχομένως σε αυτό συναινεί και η παραδοσιακή ανάπαυλα των θερινών διακοπών η οποία περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια φαίνεται ότι θα έχει αυξημένη συμμετοχή από τον χρηματοοικονομικό χώρο μετά τις... έντονες ψυχικές αναταράξεις και διακυμάνσεις του α' εξαμήνου.
Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης περιόρισε το συναλλακτικό εύρος και κινήθηκε «προσεκτικά» εντός των ορίων που ορίζουν μια συσσώρευση. Διατήρησε δηλαδή την απόσταση την προηγούμενη τοπική κορυφή των 3.552 μονάδων χωρίς να διαταράσσει τα αγοραστικά σήματα των βραχυπρόθεσμων κινητών μέσων των 15 και 9 ημερών. Επιπλέον στις πτωτικές ημέρες η αγορά έδειξε αμυντικές διαθέσεις εξομαλύνοντας έντονες μεταβολές γεγονός που δείχνει μια διαφοροποίηση από το επιθετικό στυλ που είχε οδηγήσει σε μεγάλες αποκλίσεις αποδόσεων από τις Ευρωπαϊκές αγορές. Το γεγονός της εξασθένισης του ρυθμού των ανακοινώσεων τις προσεχείς ημέρες ενδεχομένως να αυξήσει την σημασία της κατεύθυνσης των διεθνών χρηματιστηρίων τα οποία κινούνται σε μια λογική ανοδικής αντίδρασης, ενώ η εκ νέου συρρίκνωση των συναλλαγών θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη για τις επόμενες εννέα συνεδριάσεις. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η αγορά ενδεχομένως να παραμείνει εντός των ορίων της συσσώρευσης κινούμενη πλαγιοανοδικά με στόχο την προηγούμενη τοπική κορυφή. Η αύξηση των συναλλαγών θα κρίνει την υπέρβαση ή μη του συγκεκριμένου ορίου το οποίο χρονικά εκτιμούμε ότι θα δοκιμαστεί εντός του επόμενου δεκαήμερου.

Μάνος Χατζηδάκης
Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής
Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ

Σχόλια

03/08 23:17  Σκορπιός
παντα καλος και προσεκτικος
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις