STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ........!
1057 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008
18:32

Ολόκληρη η Κίνα μαζί με 100.000 χιλιάδες που βρίσκονταν στο γήπεδο είδαν τον Λου Σιάνγκ να αποχωρεί από το γήπεδο κρατώντας το τραυματισμένο του πόδι. Η μεγάλη ελπίδα της Κίνας στον στίβο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει αυτό που κέρδισε επάξια στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Το χρυσό. Δυστυχώς η σημερινή ημέρα φαίνεται να δίνει συνέχεια στο χθεσινό γεγονός με έναν τρόπο που ξεφεύγει από τα αθλητικά όρια και μπαίνει στα εμπορικά χωράφια.

Η Gazzeta dello Sport σήμερα σπεύδει να συνδέσει διάφορα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες με διάφορες θεωρίες συνομωσίας.

Πρώτα από όλα, αμφιβολίες προκάλεσε το τηλεγράφημα του αντιπροέδρου του κομμουνιστικού κόμματος και υπουργού Αθλητισμού, Σι Τζίνπινγκ, το οποίο χαρακτήριζε "ήρωα" τον αθλητή και εστάλη μόλις πέντε λεπτά μετά την αποχώρησή του. Πράγμα πρωτοφανές για τους κυβερνώντες της Κίνας, που δεν είχαν πράξει κάτι ανάλογο ούτε καν για τον γυμναστή Σανγκ Λαν, που έμεινε παράλυτος το 1998 μετά από τραυματισμό.

Δεύτερον η συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε λίγη ώρα μετά την αποχώρηση του Κινέζου πρωταθλητή, πράγμα πρωτοφανές για τις... απολυταρχικές συνήθειες των Κινέζων σε τέτοια θέματα. Επιπλέον, ο επικεφαλής του στίβου της Κίνας, Φενγκ Σουγιόνγκ, ο οποίος μετά βίας μιλούσε μέχρι πρότινος ξένες γλώσσες, άρχισε να αναλύει σε άπταιστα αγγλικά και με ιατρικούς όρους τον τραυματισμό του Σιάνγκ. Σαν να έχει απομνημονεύσει κάποιο κείμενο.

Τέλος η τηλεοπτική μετάδοση της εκκίνησης της κούρσας με τα πλάνα καρφωμένα στο Σιάνγκ έρχονται να ενισχύσουν φήμες που θέλουν τον Κινέζο πρωταθλητή να διεκδικεί από την ασφαλιστική εταιρία 9 εκ ευρώ, αφού έχει ασφαλίσει τα πόδια του για το εν λόγω ποσό. Τα τελευταία έτη ο Σιάνγκ έχει μετατραπεί από αθλητής σε μηχανή χορηγιών και εκατομμυρίων. Ο "Γιάο Μινγκ" του στίβου υπολογίζεται ότι κερδίζει 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, με συμβόλαια που διατηρεί με τις εταιρίες Nike, Coca Cola, Shanshan (ενδυμασία), Konka (προϊόντα τηλεόρασης), Baisha (τσιγάρα), China mobile (κινητή τηλεφωνία), Wili (γάλα) και Longxin (μηχανές).

Ο "μύθος" θέλει μερικούς από τους χορηγούς του Κινέζου να αποφάσισαν την μην συμμετοχή του στον αγώνα, αφού ο τραυματισμός που τον είχε ταλαιπωρήσει από τον Μάιο σε συνδυασμό με το επίπεδο των αντιπάλων του καθιστούσε σχεδόν σίγουρη την απώλεια του χρυσού μεταλλίου από τον Σιάνγκ. Δυστυχώς στην εποχή του image making, του marketing και του impossible is nothing...φαίνεται πως οι αθλητές έχουν χάσει το "δικαίωμα" της ήττας και ο Σιάνγκ, ο πρώτος Κινέζος που κέρδισε μετάλλιο στο στίβο σε Ολυμπιακούς αγώνες, κέρδισε μία κηλίδα στην αξιοπρέπεια του για τα επόμενα έτη της καριέρας τους.


πηγη Betaholics

 

 

 

Σχόλια

19/08 18:47  takos
κατι μου ειπανε για μπουκ <<δολοφονους>> στην αμερικη ..100 φορες επανω τα λεφτα να μην παρει μερος στην κουρσα. Λες?
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις