STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


ΧΑ: Τα αποτελέσματα στο προσκήνιο (εβδομαδιαία ανάλυση)
665 αναγνώστες
Σάββατο, 23 Αυγούστου 2008
10:08
                                                  022%20.gif        
Xatzidakis_analysis.jpgτου Μάνου Χατζηδάκη*-Με απώλειες 1,30% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 3.334,12 μονάδες συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες.Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 9% και διαμορφώθηκαν στα 218 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εκροές 600 χιλ. ευρώ ανεβάζοντας τις συνολικές εκροές στα 131,49 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους.

 


Σε χαμηλούς ρυθμούς κινήθηκε και αυτή την εβδομάδα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά καθώς δεν υπήρξαν ιδιαίτερα νέα που να διαφοροποιήσουν την συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη από τις ξένες αγορές. Η πίεση που καταγράφηκε σε ορισμένους τραπεζικούς τίτλους ήταν το μόνο αξιοσημείωτο γεγονός το οποίο αποδόθηκε στην φημολογία επικείμενων αρνητικών αναθεωρήσεων για την κερδοφορία του 2008. Αν και η έως τώρα επίδοση κρίνεται ικανοποιητική, η δυσπιστία των εμπλεκομένων για την επίδοση στο σύνολο του έτους προεξοφλεί την αστοχία των επιχειρηματικών πλάνων που έχουν εξαγγελθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών για την φετινή χρήση.

Παράλληλα οι αναιμικές συναλλαγές και ο χαμηλός βαθμός συμμετοχής οδηγεί σε έξαρση της μεταβλητότητας με αποτέλεσμα την μεγέθυνση και την υπερβολή της σημασίας που έχουν ειδήσεις χαμηλού βεληνεκούς στην εγχώρια αγορά. Η ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρώσει την εικόνα των αποτελεσμάτων εξαμήνου δίνοντας περισσότερες αφορμές κίνησης με το 85% των εταιριών να μην έχουν δημοσιεύσει ακόμα αποτελέσματα.


Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε εντός των ορίων της συσσώρευσης με διακυμάνσεις γύρω από την περιοχή των 3.300 μονάδων αναιρώντας το αγοραστικό σήμα από τον MACD. Μετά από δύο μήνες συνεχούς συσσώρευσης η κόπωση στην αγορά είναι εμφανής και παραπέμπει σε ανάλογο σχηματισμό που έλαβε χώρα το φετινό δίμηνο Απριλίου - Μαΐου. Η διάσπαση του σχηματισμού συσσώρευσης τότε είχε δώσει μια πτωτική εκτόνωση 1.200 μονάδων ανατρέποντας πλήρως τα προγνωστικά μας για μια ήπια ανάκαμψη αφού η συγκυρία εμπορευμάτων, πετρελαίου, τραπεζικών χρεοκοπιών και νέων απομειώσεων δημιούργησε την «τέλεια καταιγίδα» για τις χρηματιστηριακές αγορές.

Στα τρέχοντα επίπεδα με τα «στοιχήματα» της αγοράς να παίζουν και πάλι σενάρια ανάλογα του φετινού Ιουλίου επισημαίνουμε την εβδομαδιαία υπερπουλημένη εικόνα στους κυριότερους δείκτες, τους μονοψήφιους πολλαπλασιαστές κερδών και την διαμόρφωση της σχέσης ΑΕΠ προς κεφαλαιοποίηση ΧΑ στο 47% που αποτελεί μια ακραία χαμηλή ιστορική τιμή. Οι επισημάνσεις αυτές περιορίζουν -κατά την άποψη μας- το καθοδικό περιθώριο και με δεδομένο το ότι το γ' τρίμηνο εξελίσσεται ευνοϊκότερα για τις εταιρίες από πλευράς συνθηκών στην οικονομία και τις αγορές εμπορευμάτων η ανοδική διόρθωση των σημαντικών φετινών ετήσιων απωλειών (-35%) προηγείται ως ενδεχόμενο.

Μάνος Χατζηδάκης
Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής
Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

Σχόλια

23/08 10:09  studio111
Καλημερα σας...!
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις