STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Μίλησαν.... για όλους και για όλα...
981 αναγνώστες
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008
09:45

Ημέρα αφιερωμένη στον Τύπο ήταν αυτή της Κυριακής (14/9) για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες, που βρίσκονται στο Καρπενήσι. Μίλησαν για όλους και για όλα.Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη στους εκπροσώπους του Τύπου και ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε γι’ αρκετή ώρα μαζί τους και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα. Φυσικά η προετοιμασία του Ολυμπιακού ήταν το κυρίαρχο, αλλά από κει και πέρα ο 49χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα με τον Παναθηναικό, το θέμα της Εθνικής και φυσικά τον ξεχωριστό κύριο Τσίλντρες.

Ο προπονητής της ομάδας είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: «Όταν συμμετέχεις σε μία προσπάθεια, θέλεις να κάνεις το άριστο. Η ομάδα έχει ξεκινήσει να δουλεύει σε πολύ καλό επίπεδο, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και νομίζω ότι αυτό σου δίνει πάντα την ευκαιρία να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα από ομάδα που έχεις.

Πάντα όταν δουλεύω με κάποια παιδιά, θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Πολλές φορές δεν φτάνουν προσόντα που έχει ο καθένας ξεχωριστά, αλλά το πώς θα συμπληρώσουμε ο ένας τον άλλο. Η προσπάθεια είναι συνεχής και μακροχρόνια και είναι σημαντικότερη από κάθε προσόν που διαθέτει ο καθένας ατομικά
».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ: «Περισσότερο θα χαρούμε και θα ικανοποιηθούμε όταν μετά από υπομονή, πετύχουμε τα πράγματα που θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Δεν θα σταματήσω να βάζω ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα, να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Όπως εγώ. Η χαρά και η ικανοποίηση πρέπει να είναι μακροχρόνια, όχι εφήμερη. Οι ομάδες όλες πρέπει να σκέφτονται ότι είναι μεγαλύτερες απ αυτούς που υπηρετούν και δεν πρέπει να σταματούν ποτέ. Να έχουν ως στόχο τις επιτυχίες. Για να μπορέσεις να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να φτιάξεις επίπεδο και οργάνωση εφάμιλλη του μεγέθους της ομάδας. Ο Ολυμπιακός και η ομάδα αξίζει να είναι στο πιο υψηλό επίπεδο».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: «Σίγουρα ερχόμενοι εδώ ξέραμε ότι πρέπει να προσέξουμε τα παιδιά, διότι δεν ξεκινούν από το ίδιο σημείο. Υπάρχει διαφορετικό πρόγραμμα για τον καθένα. Υπάρχει ένταση, ρυθμός και στόχος μας είναι να φτάσουμε στο καλύτερο επίπεδο την άνοιξη, όπου οι αγώνες και ο συναγωνισμός θα βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο,. Εκεί θέλουμε να έχουμε την απόδοση στο μέγιστο. Η σεζόν δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, είναι αγώνας αλλαγής ρυθμούς, υπομονής, τακτικής και στο τέλος θα δούμε ποιο φίνις θέλουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: «Το μόνο που με απασχολεί είναι να κάνουμε την ομάδα αποτελεσματική, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με τεράστια προσωπικότητα, όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά τα ευρωπαϊκά και τα παγκόσμια δεδομένα κι εμείς θέλουμε να το μετουσιώσουμε αυτό σε αποτελεσματικότητα μέσα στο γήπεδο. Έχουμε ποιότητα παιδιών θέλουμε να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο για να τα καταφέρουμε. Μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας, έχουμε κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΣ ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ: «Ο Τζος συνδυάζει πολλά πράγματα, παρότι έρχεται από τις ΗΠΑ είναι σεμνός, είναι μεγάλο ταλέντο και έχει την υπομονή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Εμένα με έχει εντυπωσιάσει το ότι είναι δεκτικός στο να γνωρίσει πώς σκεφτόμαστε το παιχνίδι, πώς παίζουν οι συμπαίκτες του. Αυτό είναι το κυριότερο για να πετύχει μέσα στο γήπεδο. Βέβαια υπενθυμίζω ότι αυτό που προσπαθούμε και τα παιδιά δείχνουν διάθεση να κατανοήσουν, είναι να βρίσκεται η ομάδα πάνω απ όλους. Στόχος είναι να βάλουν όλοι ό,τι καλύτερο υάρχει, για να φτάσει η ομάδα εκεί όπου ονειρεύεται».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ: «Ο κόσμος θέλουμε να τραγουδάει και να χαίρεται για το μπάσκετ. Να είναι σίγουροι ότι και οι πρόεδροι και εμείς δουλεύουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να σέβονται όλους τους αντιπάλους και να μας παρακινούν να γίνουμε καλύτεροι και καλύτεροι. Και πάνω απ όλα να ξέρουν ότι την ομάδα να την κάνει να αισθάνεται καλύτερα μόνο το τραγούδι και ο ενθουσιασμός. Δεν μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα η προσπάθεια με όχι αθλητικές ενέργειες, να επηρεαστεί το αποτέλεσμα ενός αγώνα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στις απαντήσεις μου. Η Εθνική είναι μια ομάδα που τους εκπροσωπεί όλους. Εκείνο που πραγματικά πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι πρέπει να έχουμε πράγματα πρέπει να έχουμε πράγματα που ενώνουν. Πάνω απ όλα είναι το μπάσκετ και η προσπάθεια να παρακινήσουμε τους Ελληνες να παίξουν μπάσκετ και να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η Εθνική κάνει τους ανθρώπους να δίνουν καλύτερο εαυτό τους . Όλα τα άλλα απασχολούν φανατικούς ανθρώπους, είναι προσωπικά τους και δεν μπορώ εγώ κάθε φορά να πείσω ένα φανατικό, πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην Εθνική. Πόσο σημαντικό είναι μετά από επιτυχίες της Εθνικής να ασχολούνται όλο και περισσότεροι με τον αθλητισμό».

Οι 14 «ερυθρόλευκοι»...

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ
: «Με έχει εντυπωσιάσει η δίψα που έχουν όλοι για διάκριση. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι είναι απλά θέμα χρόνου. Όλους τους επηρεάζει το μπάσκετ, το σημαντικό είναι να πάρουμε έναν τίτλο. Το να παίξουμε καλό μπάσκετ και να μην κερδίσουμε τίποτα δεν θα έχει σημασία. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί».

ΝΙΚΟΛΑ ΒΟΥΙΣΙΤΣ: «Ήταν η καλύτερη ομάδα για να κάνω την αλλαγή στην καριέρα μου. Το πρώτο που με παρακίνησε ήταν η επιθυμία τους να πάρουμε όλους τους τίτλους κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό».

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΑΝΙΤΗΣ: «Υπάρχει τρομερή θέληση για δουλειά. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις, αλλά σε τέτοιο επίπεδο, όπου υπάρχουν ικανότητες, όλα μπορούν να γίνουν με σκληρή δουλειά. Το ένα φέρνει το άλλο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: «Κάθε χρόνο λέμε πολλά. Καλύτερα, λοιπόν, να μην πούμε τίποτα αυτή τη φορά. Ας μιλήσουμε στο τέλος της χρονιάς. Ξέρουμε τους τρεις στόχους μας και προχωράμε. Πάνω απ όλα χρειάζεται υγεία. Και την εύχομαι και στους συμπαίκτες μου και στους αντιπάλους μας. Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς τον κόσμο, να τους πω ότι τους ευχαριστούμε για όλα, διότι ήδη έχουν δείξει ότι είναι κοντά μας με την αγορά των διαρκείας. Να αγαπούν την ομάδα, να είναι κοντά, αλλά χωρίς επεισόδια».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ: «Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Ήρθα εδώ και δεν ήξερα τι θα συναντήσω. Θέλουμε να πετύχουμε και για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας τον άλλο και τα έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά, θα δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η πίεση υπάρχει όταν είσαι στον Ολυμπιακός, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουν γίνει προσθήκες τόσο καλών παικτών. Υπάρχει πίεση και μεγαλύτερη προσδοκίες, όταν γίνονται κινήσεις, για κάποιο σκοπό. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και στο τέλος της σεζόν να έχουμε πετύχει αυτό που έχουμε στο μυαλό μας».

ΛΙΝ ΓΚΡΙΡ: «Δεν θέλουμε να βρεθούμε άλλη φορά στη δεύτερη θέση. Οι κινήσεις που έγιναν είναι εξαιρετικές. Ημουν στις ΗΠΑ και μάθαινα τι γινόταν. Ακουγα ποιους παίκτες κοιτούσε η ομάδα και ενθουσιαζόμουν. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να γίνουμε καλή ομάδα και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, που έχει πάρει τόσα διαρκείας».

ΤΖΟΣ ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ: «Ελπίζω να κάνουμε το τρία στα τρία. Θέλουμε να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε και αν φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε θα είναι δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος».

ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: «Ο ανταγωνισμός με κάνει καλύτερο. Θα βρω τον τρόπο να βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει τις προσδοκίες που έχει».

ΙΓΚΟΡ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που ήρθα στο σύλλογο με τους μεγαλύτερους στόχους. Ήρθε η ώρα για ένα βήμα παραπάνω».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ: «Είμαι ενθουσιασμένος, διότι βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Ηρθα με σκοπό να βελτιωθώ ατομικά και ομαδικά. Οι προπονητές και όλο το τιμ είναι εξαιρετικοί και θα με βοηθούν. Απλά χρειάζεται υπομονή».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Ζω ένα όνειρο. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, νιώθω σαν να είμαι με την οικογένειά μου. Κάνω προπόνηση με παίκτες που ήταν πρότυπα για μένα και ακούω οδηγίες από έναν άνθρωπο όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Τι άλλο θέλω;»

ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχω μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μου, διότι πέρυσι δεν έπαιξα. Δουλεύουμε με τους καλύτερους και το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς οι μικροί είναι να ακούμε και να ακολουθούμε ό,τι μας λένε».

gavros gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις