STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια...ο Θεός γελάει
894 αναγνώστες
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008
17:20
Είχε καιρό τώρα που ασχολούνταν μαζί της. Η περίπτωση της, τον είχε απασχολήσει και σε ένα σημείο εξοργίσει. Όταν στα συμβούλια των θεών, τον ρωτούσαν γιατί τέτοια εμμονή με το άτομο της, απαντούσε πως ήταν ενδιαφέρουσα περίπτωση. Όταν τον ζόριζαν πολύ ότι έπρεπε να ασχοληθεί και με κάποιον άλλο τους έκοβε απότομα, ο Μάος. "Δεν μπορεί ένας απλός άνθρωπος να μην υπολογίζει καθόλου στη δύναμη μας και να μας αμφισβητεί, νομίζοντας πως επειδή προγραμματίζει τη ζωή του, δεν θα του σταθεί τίποτα εμπόδιο."
Είχε δίκιο. Η Έρση είχε πολύ κακή σχέση με τη θεϊκή δύναμη και πίστευε, πως μόνος του ο άνθρωπος, βασιζόμενος στις δυνάμεις του, μπορεί να κατορθώσει τα πάντα. Ρομποτερσάκι την κορόιδευαν οι φίλοι και οι γνωστοί. Όλα βάση προγράμματος, που τηρούνταν αυστηρά. Μπορεί να πίστευε στην ανθρώπινη δύναμη, αλλά όχι στην ελεύθερη βούληση. Την δική της την είχε χρόνια φυλακισμένη. Φρόντισε βέβαια, να υπάρχει κάποιος χρόνος για διασκέδαση και προσωπική ζωή. Ποτέ όμως δεν το ζούσε όπως ήθελε, αλλά όπως είχε προγραμματίσει ότι ήθελε.
Ακόμα και ο έρωτας ένα καλοστημένο σχέδιο ήταν. Βρήκε το καλό παιδί, που πληρούσε τις προδιαγραφές της και νόμιζε πως ήταν ευτυχισμένη. Όχι πως δεν ερωτεύτηκε στα αλήθεια. Οι θεοί σε μια απόπειρα να την συναιτήσουν, της έστειλαν τον έρωτα. Αλλά εκείνη, δεν πτοήθηκε. Τον έπνιξε βαθιά μέσα της και δεν τον ξανασκέφτηκε ποτέ τον Μάνο από τότε. Συνέχισε τη ζωή της, ώσπου βρήκε τον Παναγιώτη, που σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν ο ιδανικός γι' αυτήν. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον γάμο τους, που θα γινόταν σε λίγο καιρό.
Γι' αυτό είχε αγχωθεί ο Μάος. Έπρεπε να κάνει κάτι και μάλιστα σύντομα. Είχε έρθει η ώρα να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Η Έρση περπατούσε ανέμελη στο δρόμο και πήγαινε στην πρόβα νυφικού της. Δεν πρόσεξε στο δρόμο και το αυτοκίνητο την χτυπήσε τόσο δυνατά, που την εκσφενδόνισε στο πεζοδρόμιο. Στο νοσοκομείο είπαν πως ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Χρειαζόταν επειγόντως αίμα. Ο νεαρός γιατρός προσφέρθηκε αμέσως να βοηθήσει και ευτυχώς ήταν συμβατός. Έτσι σώθηκε η Έρση και αναβλήθηκε για λίγο ο γάμος.
Όταν συνήλθε στο δωμάτιο του νοσοκομείου δεν θυμόταν πολλά. Μόνο τη φιγούρα του γιατρού που την έσωσε και ας μην τον είχε δει ποτέ, όπως νόμιζε. Την επισκεφτόταν κάθε βράδυ στα όνειρα της. Μόνο όταν μπήκε στο δωμάτιο να την δει, κατάλαβε ότι ήταν εκείνος. Όταν την αντίκρυσε ο Μάνος χλώμιασε. Δεν είχαν χωρίσει με τον καλύτερο τρόπο. Φοβήθηκε για την αντίδραση της. Αλλά βρέθηκε προ εκπλήξεως. Η Έρση είχε αλλάξει. Δεν ευθυνόταν μόνο το δυστύχημα, αλλά και η ανάμειξη του αίματος της με του Μάνου και κυρίως η παρέμβαση των θεών.

Τη μέρα που θα έβγαιναν από το νοσοκομείο, μαζί, η Έρση θα ξεκινούσε να ζει. Να ζει κανονικά και ελεύθερα, όπως όλοι. Στο επόμενο συμβούλιο των θεών, ο Μάος ήταν ήρεμος. Όταν αναφέρθηκαν στην Έρση και την εξέλιξη της γέλασε δυνατά. "Γιατί γελάς; Αυτό δεν ήθελες; Να την συνετίσεις;" τον ρώτησαν. "Γελάω, γιατί αυτή η κοπέλα δεν θα σταματήσει ποτέ να κάνει σχέδια."

 

orestis χαος

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις