STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


...Η αλήθεια... κάπου στην μέση...
665 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008
09:16

 

 
 

Ο ρεαλιστής Ότο, ο κόσμος  και η ΕΠΟ

                                                                                                                                                   http://www.pic4ever.com/images/63izs7n.gif

Ο "ρεαλσιτής" Ρεχάγκελ
Για να αναλύσει κάποιος την Εθνική μας θα πρέπει, πρώτα, να δεχθεί κάποια δεδομένα που απορρέουν από την λογική Ρεχάγκελ. Ο Ότο είναι ρεαλιστής, συντηρητικός, θέλει να κερδίζει και το μότο "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" ταιριάζει απόλυτα με την προπονητική του φιλοσοφία. Ο γερμανός θέτει στόχους και προσπαθεί να τους επιτύχει με κάθε τίμημα αφού έχει συνδέσει την αξία του, την υστεροφημία του και τα κέρδη του ως επαγγελματίας με τα αποτελέσματα. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτά καλύτερα να ασχοληθεί με την εθνική από... χόμπι.

Στα παραπάνω πλαίσια ο Γερμανός ακολουθεί (πιστά) τακτικές που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και να μας οδηγήσουν στο Μουντιάλ. Με το έμψυχο υλικό που διαθέτει και τους όχι και τόσο μακροχρόνιους αγωνιστικούς στόχους, η ενδεκάδα που χρησιμποποιεί ο Ρεχάγκελ είναι μάλλον η πιο ενδεδειγμένη. Οι 3 αμυντικοί, οι πολλοί αμυντικοί χαφ και οι έμπειροι παίκτες είναι τα στοιχεία που επιθυμεί ο Ρεχάγκελ. Η συγκεκριμένη αγωνιστική διάταξη του τα επιτρέπει όλα αυτά, έστω και αν τα συστήματα με 3 αμυντικούς είναι σαφώς πιο αναχρονιστικά και δεν προσφέρουν θέαμα.

Ο κόσμος
Από την άλλη ο κόσμος έδωσε το δικό του μήνυμα το Σάββατο στο Καραισκάκη. Ο κόσμος θέλει θέαμα, ταχύτητα, τακούνια, γκολ, φάσεις, ρυθμό, συγκινήσεις. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η Εθνική δεν μπορεί να προσφέρει πολλά από αυτά. Ούτε βραζιλιάνοι είμαστε αλλά και οι τακτικές Ρεχάγκελ αποσκοπούν στο αποτέλεσμα (προτίστως) και όχι στο θέαμα. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε και τις "τσουχτερές" τιμές των εισητηρίων (15, 25, 40 ευρώ) που δεν συνάδουν με τις οικονομικο-κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις. Είναι αλήθεια πως το θέαμα που προσφέρει η Εθνική δεν είναι αντάξιο των 40 ευρώ, αν και οι νίκες που προσφέρει είναι ανεκτίμητης αξίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο έλληνας φίλαθλος δεν αποτιμά τόσο ακριβά την χαρά της νίκης που προσφέρει η ομάδα μας. Ο κόσμος χαίρεται με τις νίκες αλλά θέλει κάτι παραπάνω από αυτό για να γεμίσει το γήπεδο με την Μολδαβία και το Λουξεμβούργο.

Η αλήθεια... κάπου στην μέση
Εν τέλει η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Ο Ρεχάγκελ κάνει θαυμάσια την δουλειά του, φέρνει νίκες και βαθμούς στην εθνική, έχει ανεβάσει την ομάδα πολλά επίπεδα και είναι έτοιμος να μας οδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Από τη άλλη ο κόσμος έχει αποκτήσει νοοτροία φιλάθλου μεγάλης ομάδας (και μπράβο στην εθνική μας για αυτό). Απαιτεί θέαμα, νίκες και δηλώνει και μία μικρή απογοήτευση για τις τιμές αλλά και για το κάκιστο θέαμα του EURO 2008. Σίγουρα κανείς δεν μπορεί και πρέπει να τον κατηγορήσει για αυτό. Είναι αλήθεια πως η ισσοροπία, σε όλα τα πράγματα, επιτυγχάνεται πολύ δύσκολα. Το θέμα είναι όλες οι πλευρές να προσπαθούν για αυτό.

Όσον αφορά την Εθνική μας ο κόσμος θα πρέπει να συνηδητοποιήσει ότι η Ελλάδα έχει ανέβει ένα επίπεδο, φέρνει νίκες αλλά δεν είναι... Βραζιλία. Ο Ρεχάγκελ θα πρέπει, όσο μπορεί, να αφουγκραστεί την ανάγκη του κόσμου για θέαμα και μία αξιόλογη εθνική στο μέλλον. Τέλος, η ΕΠΟ θα πρέπει να πάει μία βόλτα από κάνένα βενζινάδικο και κανένα σούπερ-μάρκετ για να συνηδητοποιήσει πως η πολιτική της με τα εισητήρια δεν βοηθά την έλευση του κόσμου. Κάθε άλλο.

 

Betaholics.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις