STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.......Το "κρυφό" deal Λαυρεντιάδη-Γερολυμάτου
1403 αναγνώστες
Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008
08:08

Στα €120 εκατ. η πραγματική αξία της εξαγοράς

Συμφωνία για επανεπένδυση μέρους του τιμήματος που έλαβε ο Π. Γερολυμάτος για την πώληση της εταιρίας του στην Αlapis φαίνεται ότι υπήρχε καθώς μετά την ανακοίνωση του deal αγόρασε μετοχές της μητρικής πλέον εταιρίας αξίας €80 εκατ., ήτοι 8,15% του μετοχικού κεφαλαίου... Συνεπώς η εξαγορά κόστισε στην Alapis €120 εκατ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γετολυμάτος θα καταλάβει θέση στο ΔΣ της Alapis –πιθανότατα αντιπρόεδρος-.
Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά φαρμάκου καθώς ο Π. Γερολυμάτος είναι από παλαιότερους φαρμακοβιομήχανους και μεγάλος προμηθευτής του Δημοσίου.
Η απόκτηση της εταιρίας του από την Alapis δίνει στον Λ. Λαυρεντιάδη πρόσβαση στο δημόσιο, μέσο πίεσης και διευρύνει την οικονομική επιφάνεια σε βαθμό που μπορεί να απειληθεί η ηγετική θέση της Vianex των Αφων Γιανακόπουλου.
Σε λειτουργικό επίπεδο η Alapis αποκτά σύγχρονα εργοστάσια με μεγάλα συμβόλαια, εδραιωμένα δίκτυα διανομής και ερευνητικό τμήμα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα δίκτυα της Alapis στο εξωτερικό, τις δραστηριότητες του Γερολυμάτου στην Τουρκία και τα καλλυντικά δημιουργούν τεράστιες και δύσκολα αποτιμήσιμες υπεραξίες.
Σύντομα η Alapis αναμένεται να ανακοινώσει ένα ακόμα deal με ελληνική φαρμακοβιομηχανία η οποία δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο των generics, η οποία διαθέτει και νέα σύγχρονη παραγωγική μονάδα στην οποία παράγει φασόν φάρμακα μεγάλων εταιριών για την ελληνική και τις βαλκανικές αγορές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alapis είχε προσεγγίσει τόσο τον Κορρέ, ο οποίος δεν δέχτηκε να πουλήσει όσο και τη Lavipharm με την οποία είναι άγνωστη η κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Τέλος εντύπωση προκαλεί η αγορά των μετοχών του 8% από την αγορά...

http://www.sofokleousin.gr/archives/23731

                         ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΕΛΛΑΔΑ...!

                                   

Ήρωες στα ...αζήτητα
>>>>  http://www.zougla.gr/news.php?id=11503

ΒΑΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ - ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ

   

 

..................................................................................................................................................

απο πρωτο θεμα          Πολύ καλό για να κρατήσει…!

 

                                                                                        http://www.pic4ever.com/images/63izs7n.gif   

 

Η τελευταία μισή ώρα ήταν, τελικά, η ώρα της αλήθειας για την Wall Street το βράδυ της Δευτέρας, αφού οι επενδυτές αντιλήφθηκαν ότι οι ανησυχίες για την ύφεση της οικονομίας μετράνε, ακόμη, περισσότερο από τις προσδοκίες για την μείωση των επιτοκίων ή από ότι  καλές ειδήσεις, όπως η άνοδος των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones, που νωρίτερα έφτανε να κερδίζει σχεδόν 200 μονάδες, φλερτάροντας με τις 8.600, τελικά έχασε κάτι παραπάνω από 200 μονάδες, κλείνοντας στις 8.176 ή 2,4% χαμηλότερα.

Με τον μαύρο χρυσό στα 62 δολάρια το βαρέλι, ενόψει ύφεσης, ήταν ενεργειακές εταιρείες όπως η Schlumberger και η Occidental που οδήγησαν τις απώλειες της Wall, μαζί με μετοχές εταιρειών όπως η χαλυβουργική U.S. Steel (σύσταση πώλησης από την UBS) και η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, η General Motors (υποβαθμίστηκε το χρέος της από την Moody’s).

Πάνω από 3% η πτώση για S&P 500 και Nasdaq, ενώ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η αναλογία πτωτικών προς ανοδικούς τίτλους διαμορφώθηκε στο 8 προς 1 περίπου.

Νωρίτερα, η ανοδική κίνηση των δεικτών στην Wall Street είχαν «γλυκάνει» και τους Ευρωπαίους επενδυτές που είδαν από τις απώλειες της τάξης του 5% και πλέον την Φρανκφούρτη να κλείνει με κέρδη, τον πανευρωπαϊκό DJ Stoxx 600 να περιορίζει στο -1,9% τις απώλειες και τον FTSE 100 στο Λονδίνο σχεδόν να τις εξαφανίζει.

Σχόλια

28/10 08:50  patriotis
ρε μεγαλε...ελεος μερα που ειναι
κολλημενος με τη μπαλλα εισαι?
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις