STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


.....Μπορεί να υπάρξει κόμμα της «αγοράς»;
711 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008
12:13

                                                                                                                http://www.pic4ever.com/images/63izs7n.gif   

οικονομαχίες

markopoulo@gmail.com

To Κόμμα της αγοράς Μπορεί να υπάρξει κόμμα της «αγοράς»; Να ένα ερώτημα που πλανάται εδώ και μερικές ημέρες και πιο συγκεκριμένα μετά από δύο διαφορετικά εκ πρώτης όψης -αλλά κατά τους συνωμοσιολάτρες αλληλένδετα- γεγονότα. Την παρέμβαση Βγενόπουλου στον ΑΝΤ1 και την παράλληλη συνέντευξη Τατούλη στο ΕΘΝΟΣ.

Από καιρό δεν λείπουν οι πληροφορίες πως εκπρόσωποι του ΣΕΒ έχουν προχωρήσει σε μυστικές διερευνήσεις της κοινής γνώμης για την προοπτική ύπαρξης στο πολιτικό στερέωμα ενός μπερλουσκονικού τύπου κόμματος, που δεν θα παλεύει για την αυτοδυναμία, αλλά για θα έχει ρόλο ρυθμιστικό στα πολιτικά δρώμενα.

Θα μπορούσε λοιπόν η Ελλάδα σε μια περίοδο αμφισβήτησης του υπάρχοντος δικομματικού συστήματος να αναδείξει νέες πολιτικές δυνάμεις, προερχόμενες μάλιστα από την ιδιωτική «αρένα»;

Η απάντηση είναι ναι, υπό προϋποθέσεις. Και για να εξηγούμαστε, ούτε λάτρεις του Καβαλιέρε είμαστε, ούτε πιστεύουμε πως το κοπιάρισμα του ιταλικού μοντέλου ταιριάζει στη χώρα μας.

Αυτό που λείπει από τον μέσο Έλληνα είναι ένα κόμμα μοντέρνο, που θα πατάει στον περιορισμό της γραφειοκρατίας που τόσο ταλαιπωρεί τον πολίτη.

Που θα επενδύσει σε ένα μοντέλο γνώσης και έρευνας μέσα από σοβαρό σχεδιασμό κι αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Που δεν θα φοβάται να αντιπαρατεθεί με τις αριστερές παρωχημένες δυνάμεις που μιλάνε μόνο για κρατικά πανεπιστήμια στηρίζοντας ξεπερασμένες συντεχνίες.

Που θα επανεξετάσει το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και θα δημιουργήσει δομές Ιρλανδίας ή Δανίας.

Που θα επενδύσει στις νέες τεχνολογίες, τα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού της χώρας.

Που ακόμα καλά – καλά θα τολμήσει να ζητήσει το ξεβόλεμα του πλέον αντιπαραγωγικού μέρους της κοινωνίας μας. Των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων, που πίσω από τη μονιμότητά τους ακυρώνουν κάθε προσπάθεια προόδου, βάζοντας καθημερινές τρικλοποδιές στο άλλο ποσοστό του πληθυσμού. Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στους υπεύθυνους συναδέλφους τους που θέλουν να παραγάγουν έργο στον τομέα ευθύνης τους στο Δημόσιο.

Κι αν τα παραπάνω σπεύσετε να τα καταχωρήσετε στις θεωρίες του νέο- φιλελευθερισμού, μη βιάζεστε.

Διότι το Κράτος χρειάζεται και θα πρέπει να κάνει μια σειρά τομών στην υγεία (η οποία πρέπει να παραμείνει δημόσια αλλά και καλής ποιότητας), στον έλεγχο των τραπεζών, στην πάταξη της ακρίβειας κλπ. 

Αν λοιπόν όσοι σκέφτονται να δημιουργήσουν νέο πολιτικό φορέα κάνουν τα παραπάνω, τότε ναι. Θα έχουν τύχη κυρίως σε ένα πιο μοντέρνο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

πηγη. πρωτο θεμα

Σχόλια

12/11 20:35  Bankerman
Περί κόμματος της αγοράς ή του χρηματηστηρίου μιλούσαν και το 99. Όταν υπάρχει στρεβλή κατάσταση γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Αλλά όταν έρθει η ώρα της κάλπης ο Έλληνας δύσκολα απαγκιστρώνεται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Αν θα είναι κόμμα της αγοράς ή κάτι άλλο αυτό μένει να το δούμε.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις