STUDIO 111...

***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4 -1
910 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008
10:07

 

 

Κουντούρη Ευγενία / sport-fm

 
Να κρατήσει τον Βαλβέρδε από τώρα

Όταν ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση το καλοκαίρι στον Ερνέστο Βαλβέρδε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία οι Ισπανοί δημοσιογράφοι ήταν κατηγορηματικοί: «Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί» υποστήριζαν. Ακόμα κι όταν φαίνονταν πως οι δύο πλευρές βρίσκονταν πολύ κοντά σε συμφωνία οι συμπατριώτες του εξακολουθούσαν να θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο το να αφήσει ο Βαλβέρδε την Πριμέρα Ντιβιζιόν και να συνεχίσει την καριέρα του σε μία ελληνική ομάδα. Τελικά διαψεύστηκαν, αφού ο πρώην τεχνικός της Εσπανιόλ πήρε την μεγάλη απόφαση να έρθει στη χώρα μας. Μετά από περίπου πέντε μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι του Ολυμπιακού δείχνει πως είναι ικανός να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και αξιόλογο σύνολο και πως μπορεί να πάει την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιο του, το οποίο τελειώνει το καλοκαίρι. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το δικαίωμα της μονομερούς ανανέωσης, όμως αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή που ήρθε σε ένα κατώτερο πρωτάθλημα από αυτό που βρισκόταν, να δει πως τον σέβεσαι και τον υπολογίζεις. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους. Καταρχήν, του δείχνεις έμπρακτα πως αναγνωρίζεις το έργο του και επιθυμείς να το συνεχίσει και δεύτερον του παρέχεις όλα τα εφόδια για να πετύχει αυτό που θέλει. Πρέπει λοιπόν να του κάνει τα χατίρια, να πάρει παίκτες στις θέσεις που έχει ζητήσει ενίσχυση ο Βαλβέρδε και μετά να τον αφήσει απερίσπαστο να δουλέψει. Το προχθεσινό παιχνίδι με την Μπενφίκα συζητήθηκε αρκετά στην Ισπανία. Από τη μία ο Κίκε Φλόρες και από την άλλη ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μία εμφύλια διαμάχη σε ξένο έδαφος. Ο Βαλβέρδε δεν κέρδισε απλά τον αντίπαλο του. Τον διέλυσε. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό για την εικόνα του τεχνικού του Ολυμπιακού στην χώρα του. Τόσο σημαντικό, που δεν αποκλείεται σύντομα κάποια ομάδα από την πριμέρα Ντιβιζιόν να τον προσεγγίσει προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της. Θα πρέπει λοιπόν οι ερυθρόλευκοι να εξασφαλίσουν από τώρα πως ο Βαλβέρδε δεν θα μπει στον πειρασμό να γυρίσει πίσω. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι απόλυτα ευχαριστημένος από αυτά που του παρέχει η ομάδα του. Μπορεί ο Βάσκος να μην είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Σίγουρα όμως είναι ένας τεχνικός που ξέρει τι κάνει και που παράγει έργο. Θα είναι αμαρτία να μην δοθεί σε αυτόν τον προπονητή το περιθώριο να μας δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει τον Ολυμπιακό.

 

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: kountouri_osfp@yahoo.gr

.....................................................................................................................................

                                022%20.gif        

 

 ΧΑ: Οι εισηγμένες έμειναν από κέρδη ( εβδομαδιαία ανάλυση )

Xatzidakis_analysis.jpgτου Μάνου Χατζηδάκη* -Με κέρδη 4,77% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 1.913,52 μονάδες.Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 1,04% και διαμορφώθηκαν στα 162,8 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εκροές 1,97 εκ. ευρώ αυξάνοντας τις συνολικές εκροές στα 198,2 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους.
Τα αποτελέσματα 9μήνου επιβεβαίωσαν τελικά την «διαίσθηση της αγοράς» αφού ως
αποτέλεσμα ήταν συνολικά από τα χειρότερα σε ποιότητα των τελευταίων τριών ετών. Η
κύρια πηγή κάμψης της εταιρικής κερδοφορίας εντοπίζεται στους εμποροβιομηχανικούς
κλάδους όπου περιθώρια κέρδους, δανεισμός και ρευστότητα δημιουργούν καταστάσεις
ασφυξίας σε δεκάδες μικρές και μεσαίες εταιρίες. Οι εξαιρέσεις δεν λείπουν αλλά δεν είναι
αυτές οι αυτή την στιγμή ρυθμίζουν την αγορά. Ο βαθμός ανασφάλειας έχει αυξηθεί καθώς η προβλεπτική ικανότητα της επενδυτικής κοινότητας σε επίπεδο θεμελιωδών δεδομένων δεν στάθηκε ικανή να αποτιμήσει το βαθμό συρρίκνωσης των κερδών γεγονός που φάνηκε σε όλο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων. Με αυτά τα δεδομένα ως καταλύτη η αγορά έδειξε  αρκετά επιφυλακτική στην υποδοχή των νέων ακόμα και σε αυτά τα επίπεδα τιμών όπου η πτώση από την αρχή του έτους ξεπερνά το 60%.

 Γεγονός είναι ότι η αγορά δείχνει περισσότερο διατεθειμένη να πουλήσει τις κακές ειδήσεις παρά να αγοράσει τις καλές ενώ η τάση από το εξωτερικό αυτή την περίοδο δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να δημιουργήσει το απαραίτητο «πάθος για άνοδο» στην αγορά. Η τακτική της συντριπτικής πλειοψηφίας των εισηγμένων εταιριών να δημοσιεύουν την τελευταία στιγμή της προθεσμίας ήταν ένα καλό εμπειρικό σημάδι για το τι μέλλει γενέσθαι και ενδεχομένως η επιφυλακτικότητα αυτή να διατηρηθεί μέχρι να κλείσει η χρήση, ειδικά για τις εταιρίες που είναι στην τελική γραμμή στο μείον ή... πολύ κοντά σε αυτό. Η εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε αναμονή, ενδεχομένως σε
ένα νέο περιεχόμενο ειδήσεων από την πραγματική οικονομία που θα συνδέεται με αύξηση της δραστηριότητας ενόψει Χριστουγέννων και της κυκλοφορίας του χρήματος.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης διατήρησε τα επίπεδα των 1.900 μονάδων χωρίς να εκμεταλλευτεί ιδιαίτερα το θετικό momentum των διεθνών αγορών αφού οι τζίροι στις ανοδικές συνεδριάσεις κινήθηκαν σε πολύ μέτρια επίπεδα. Η συντήρηση των επιπέδων διατήρησε το ανοδικό σήμα που είχε δοθεί από τις αρχές Νοεμβρίου από τον MACD σε ισχύ παρά το τοπικό βύθισμα της αγοράς κοντά στα επίπεδα των 1.800 μονάδων. Η πλάγια κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει δώσει ακόμα την απαραίτητη εκτόνωση στον τριγωνικό σχηματισμό, έχει ωστόσο μεταθέσει την κορυφή της συσσώρευσης στις 1.950 μονάδες, επίπεδο το οποίο αντιπροσωπεύει μια βασική περιοχή τιμών όπου η προσφορά γίνεται πιο έντονη. Από την άλλη πλευρά οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών στα επίπεδα κάτω από τις 1.850 μονάδες δεν βοηθούν στην πτωτική εκτόνωση της συσσώρευσης. Έχοντας προεξοφλήσει σημαντικό μέρος των κακών τριμήνων εκτιμούμε ότι η επόμενη κίνηση της αγοράς θα φέρει το Γενικό Δείκτη αντιμέτωπο με το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 μονάδων. Ο χαρακτήρας αυτής της κίνησης θα έχει περισσότερο αναδιαρθωτικό χαρακτήρα χαρτοφυλακίων με έμφαση σε ποιοτικές επιλογές και σταδιακό σβήσιμο των διακυμάνσεων λίγο πριν την εορταστική περίοδο.

Μάνος Χατζηδάκης
Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής
Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

http://www.pegsec.gr/

Σχόλια

30/11 10:24  studio111
Καλημερα σας,Χρονια Πολλα στους Εορταζοντες, και Εορταζουσες !
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις