STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Ζητώ συγγνώμη» Διά χειρός...Κούγια άλλαξε η κατάθεση του ειδικού φρουρού
792 αναγνώστες
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008
11:39

ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  Α.  Βγενοπουλο .

απο   http://www.axiaplus.gr/

Πολιτικό μανιφέστο από τον Α. Βγενόπουλο11 |12 |2008 14:46
Πολιτικό μανιφέστο από τον Α. Βγενόπουλο

Υψηλό δημόσιο χρέος, διαρκή ελλείμματα στον προϋπολογισμό του Κράτους, ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, απίστευτες σπατάλες, αδυναμία είσπραξης φόρων, μαύρη
Οικονομία, χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.

Οι πλούσιοι γίνονται (χαριστικά) πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Στα χωριά, τα νησιά, την ύπαιθρο, την επαρχία η Ελλάδα ερημώνει και οι Έλληνες σιγά-σιγά γερνούν και
εξαφανίζονται με την υπογεννητικότητα. Σ΄αυτό βοηθά αποτελεσματικά και η σταθερή πολιτική
όλων των κυβερνήσεων να πεθάνουμε τουςσυνταξιούχους από την πείνα. Οι ξυλινολόγοι κυβερνούν επί δεκαετίες και άλλοι ξυλινολόγοι τους διεκδικούν την εξουσία. Όποιος κυβερνά τα
κάνει όλα σωστά και η αντιπολίτευση τα βρίσκει όλα λάθος.

Οι ικανοί πολιτικοί (υπάρχουν κι αυτοί) πνίγονται στις κομματικές πειθαρχίες και στην έλλειψη πραγματικού διαλόγου στην Βουλή. Οι ικανοί υπουργοί που δουλεύουν (υπάρχουν κι αυτοί), χωρίς πραγματική εξουσία, πνίγονται στις αλληλεξαρτήσεις με τεμπέληδες και άσχετους και στις εγκρίσεις των πρωθυπουργικών
κύκλων.

Ο κρατικός μηχανισμός υπολειτουργεί και υπονομεύει την πρόοδο της χώρας με τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις να προσπαθούν να τον υποτάξουν και να τον χρησιμοποιήσουν για τους λάθους λόγους. Η εθνική μας υπερηφάνεια εξαντλείται στην αντιπαράθεση με μια μικρή χώρα φτωχών ανθρώπων που για εσωτερική τους κατανάλωση αποφάσισαν να ντυθούν Μεγαλέξανδροι τις
Απόκριες και στα εξοπλιστικά προγράμματα όπου προς δόξαν των προμηθευτών και των μεσαζόντων ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκική απειλή χωρίς προσφυγή σε ΝΑΤΟ, Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία κλπ. (θα καθαρίσουμε μόνοι μας).

Α ξέχασα, υπάρχουν και υπερήφανοι επειδή παίρνουμε έπαινο από τον κ. Αλμούνια για την συνετή διαχείριση μιας Οικονομίας που βρίσκεται σε μονόδρομο για τον τρίτο κόσμο (έλα, έλα, έλα τράκαρες!). Δυστυχώς η κρίση φέρνει την τιμωρία, για όλα τα εγκλήματα που έχουν γίνει, πιο κοντά.
Και ακόμη πιο δυστυχώς, άλλοι έχουν κάνει τα εγκλήματα και άλλοι θα τιμωρηθούν, από αυστηρά μέχρι εξοντωτικά.

Υ.Γ. Στην MIG θα προσπαθήσουμε σκληρά για τις μικρότερες δυνατές συνέπειες από την κρίση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για τους εργαζόμενους, τους μετόχους μας και την κοινωνία. Καλές
γιορτές και υγεία σε όλους!


Ανδρέας Βγενόπουλος
Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
Marfin Investment Group

.............................................................................................................................................................................................

Ποιος  απειλεί  το πολίτευμα ;;;

απο http://www.kolonaki-press.com/

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

bbcΤα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης αναλύουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επικεντρώνοντας ακόμη και στο πολίτευμα της Ελλάδας.

Η ανταπόκριση του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC είναι ενδεικτική, του τρόπου με τον οποίο κάποιοι κύκλοι στην Μεγάλη Βρετανία αντιλαμβάνονται την εξέγερση που ακολούθησε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το ρεπορτάζ του BBC αναφέρει ότι δεκαετίες μετά την Χούντα των Συνταγματαρχών η δημοκρατία στην Ελλάδα μοιάζει να είναι εύθραυστη, αναφέροντας ότι οι μνήμες από εκείνη την περίοδο είναι νωπές. Ασφαλώς και είναι νωπές οι μνήμες από εκείνη την καταστροφική και νοσηρή περίοδο της ξενοκίνητης δικτατορίας για τη χώρα, αλλά προκύπτει ένα ερώτημα: Είναι αλήθεια εύθραυστη η «Ελληνική Δημοκρατία».

Η ανταπόκριση του Μάλκομλ Μπαρμπαντ για το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο προσπαθεί να παρουσιάσει αντιστοιχία της σημερινής εξέγερσης με το «Όχι» του ελληνικού λαού το 1940 ή πραγματοποιεί αναδρομές στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Μπράμπραντ αναφέρει στην δική του ανταπόκριση σχετικά με τους εξεγερμένους ότι «Μπορεί να είναι η γενιά του iPod, αλλά είναι κληρονόμοι μιας παράδοσης πολλών αιώνων πίσω, όταν οι γυναίκες προτιμούσαν να πέσουν από τα βουνά παρά να παραδοθούν στους Οθωμανούς εισβολείς».

Ερωτήματα

episodeΤα βρετανικά ΜΜΕ συνηθίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα να «σηκώνουν» κάπως ανορθόδοξα κάποιες υποθέσεις στην Ελλάδα.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι εκείνο της υποτιθέμενης «αυτονόμησης της Κέρκυρας» και της δημιουργίας «αυτονομιστικού πολιτικού φορέα» υπό τον Χάρη Τσουκαλά.

Την υποτιθέμενη και εκτός πραγματικότητας αυτή προοπτική την ανέδειξαν με εκτεταμένα ρεπορτάζ τόσο το BBC μέσω του Μάλκολμ Μπάρμπραντ, όσο και της Guardian μέσω της ανταποκρίτριας της στην Αθήνα Έλενας Σμίθ.

Σήμερα λοιπόν το BBC το οποίο εκφράζει στις περισσότερες περιπτώσεις τον Βρετανικό κυβερνητισμό θέτει ένα ερώτημα: «κατά πόσο είναι εύθραυστη η δημοκρατία στην Ελλάδα;»

Είναι άξιο διερεύνησης αν για την εξέγερση στην Γαλλία οι βρετανικές ανταποκρίσεις το 2005 είχαν αμφισβητήσει την πολιτειακή σταθερότητα της Γαλλίας. Βέβαια στην Γαλλία τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε προηγηθεί στρατιωτικό πραξικόπημα, δηλαδή Χούντα. Φυσικά εκεί διεθνοποιούσαν την κρίση και δεν επέλεγαν επί μέρους ιστορικές περιόδους της ίδιας της Γαλλίας.

Μία κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα, όμως, η οποία έχει τις αιτίες της σε μία οικονομική κρίση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διεθνής κατάσταση και όχι ως αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση ενός συγκροτημένου κράτους. Μπορεί η κρίση, όμως, σε αυτή τη φάση της να απειλήσει ξαφνικά την πολιτειακή δομή με όρους που να παραπέμπουν σε φαντάσματα της ελληνικής ιστορίας, σε φαντάσματα του ελληνικού παρελθόντος; Η αλήθεια είναι ότι από την διεθνή κρίση απειλείται η πολιτειακή δομή, κάθε δυτικής κοινωνίας, είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα.

Το πολίτευμα θα απειληθεί από την ενεργοποίηση του όποιου ριζοσπαστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, ο οποίος θα έχει κεντρική κατεύθυνση και πολιτικό μανδύα. Η εξέγερση δεν είναι ριζοσπαστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας.

Ριζοσπαστικός τρόπος μετασχηματισμού της κοινωνίας είναι η επανάσταση, με πολιτικούς στόχους, με συγκεκριμένη μεθοδολογία και με στοχεύσεις ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού, πολιτειακού και οικονομικού συστήματος, του γενικότερου δηλαδή «καταστατικού χάρτη» του καπιταλισμού και της αστικοκοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τα βρετανικά ρεπορτάζ για την κατάσταση στην Ελλάδα, για τις βίαιες συγκρούσεις και για την εξέγερση που λειτουργεί ως κοινωνική αντίδραση οργής απέναντι στην λειτουργία των κατασταλτικών μηχανισμών ή απέναντι στο διεθνές πολιτικο-οικονομικό σύμπλεγμα που έχει δημιουργήσει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς και την περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων ή ευθύνεται για την διεύρυνση των ανισοτήτων;

Είτε λοιπόν τα βρετανικά Μέσα δεν αντιλαμβάνονται τις έννοιες της εξέγερσης και της επανάστασης, είτε κάτι άλλο συμβαίνει.

Παραδείγματα

athens 2004Το 2000 μετά την εκτέλεση του Βρετανού Στρατιωτικού ακόλουθου Στήβεν Σόντερς από την 17Ν, η υπόθεση της εξάρθρωσης της κραταιάς εγχώριας οργάνωσης έγινε προσωπική υπόθεση των Βρετανών, της Σκότλαντ Γιάρντ. Το 2004 επρόκειτο να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι βρετανικές υπηρεσίες διαδραμάτισαν όσο μπορούσαν καλύτερα τον ρόλο τους, βοήθησαν όσο μπόρεσαν τις ελληνικές αρχές, περιόρισαν την αποκλειστικότητα των αμερικανικών αρχών στις έρευνες, στις εκτιμήσεις, που οδήγησαν σε λανθασμένες κατευθύνσεις.

Οι βρετανικές υπηρεσίες τελικά μπήκαν στο παιγνίδι. Η 17Ν, η οποία όντως απειλούσε το αστικοκοινοβουλευτικό σύστημα, ως επαναστατική οργάνωση με σαφείς αναφορές στον Μαρξισμό και αντιπρότεινε την λαϊκή εξουσία και τον Σοσιαλισμό εξαρθρώθηκε και η ελληνική κυβέρνηση, τότε, μαζί με τις ξένες κυβερνήσεις, την αμερικανική, την βρετανική και άλλες καταστάλαξαν στην «ασφαλή εκτίμηση» ότι τελικά το 2004 «θα πραγματοποιηθούν ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες». Είχαν εξ’ άλλου την κατάσταση στα χέρια τους.

Τα βρετανικά Μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε άσκησαν επιλεγμένα και επιλεκτικά κριτική στην ελληνική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε ότι αφορά στην προετοιμασία της.

Τα βρετανικά Μέσα άσκησαν, και αυτό ήταν αναμενόμενο, μεγάλη κριτική στις ενέργειες της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», για παράδειγμα τον Μάιο του 2004, μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας. Η Guardian, η Independent, το BBC και άλλα βρετανικά Μέσα είχαν εξαντλήσει την κριτική τους σε ότι είχε να κάνει με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είχε «ανοίξει μύτη».

Σήμερα

the guardianΤο ΒΒC ήταν το Μέσο, εκφραστής του βρετανικού κυβερνητισμού τα οποία με αφορμή την εξέγερση αυτών των ημερών παρέπεμπε στη Χούντα των Συνταγματαρχών επιχειρώντας συνδέσεις και επικίνδυνους συνειρμούς. Υπήρξαν άλλα ευρωπαϊκά Μέσα τα οποία αναφέρθηκαν ακόμη και σε εμφύλιο πόλεμο (ιταλική La Stampa, γαλλική Fifaro). Ποιοι, άραγε, έχουν στο μυαλό τους τα Δεκεμβριανά;

Μήπως είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν σε έναν χώρο, στην νοτιοανατολική Ευρώπη, τον οποίο θεωρούν ιστορικά και παραδοσιακά «ζωτικό τους χώρο».

Σχετικά με το ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι όροι μίας τέτοιας υποτιθέμενης επιστροφής, αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Το πόσο ορθόδοξοι ή όχι είναι οι τρόποι αυτής της επιστροφής ή αν η συγκεκριμένη προοπτική βρίσκεται στο μυαλό κάποιων οι οποίοι οραματίζονται την όποια επαναφορά του αυτοκρατορικού παρελθόντος της Μεγάλης Βρετανίας, υπό την έννοια της σύγχρονης κυρίαρχης δύναμης, αποτελεί αντικείμενο άλλων αναλύσεων.

Ίσως πάλι με μεγαλύτερη ακρίβεια διαβάσουμε όλα αυτά τα σχέδια στα αρχεία του Φόρειν Όφις, όταν θα δημοσιευτούν στο μέλλον.

Είναι, όμως, αδιανόητο η έλλειψη σαφούς εικόνας του κινήματος και των «παρα-κινημάτων» που εκδηλώνουν την δράση τους αυτές τις ημέρες (και θα τα πούμε εν καιρώ) να οδηγεί κάποιους δημοσιογράφους και μάλιστα έγκυρων Μέσων στον ευρωπαϊκό χώρο, σε πρόχειρες εκτιμήσεις περί «εύθραυστου» πολιτεύματος. Το χειρότερο είναι ότι τέτοιες απόψεις διατυπώνονται στο πλαίσιο ενός πραγματικά «εύθραυστου περιβάλλοντος» για εμάς και για εκείνους.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις