STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


.....Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ η καθαριστρια !
956 αναγνώστες
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009
08:16

 

                                                                           http://www.pic4ever.com/images/63izs7n.gif

Από την ασφάλεια και την "εργασιακή ειρήνη", στην προσέλκυση επενδυτών

Η απαγωγή ενός μεγαλοεπιχειρηματία «εκθέτει» τη χώρα μας διεθνώς και απομακρύνει τους ξένους επενδυτές. Αντίθετα, η ατιμώρητη δολοφονία συνδικαλιστή, αν και δεν την «διαφημίζει», την καθιστά ελκυστικό τόπο για επενδύσεις και για επιχειρηματικές δραστηριότητας. Δεν το είπαν ακριβώς έτσι, αυτό όμως είναι το συμπέρασμα από τον τρόπο που χειρίστηκαν τα ελληνικά media τα θέματα της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου και της δολοφονικής απόπειρας κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Ο πρώτος είναι πασίγνωστος, δεν χρειάζεται συστάσεις και παρουσίαση – ευλόγως λοιπόν συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Η Κούνεβα είναι παντελώς άγνωστη, μια Βουλγάρα οικονομική μετανάστρια που δουλεύει ως «ενοικιαζόμενη» καθαρίστρια στον ΗΣΑΠ, με εργοδότη κάποια εταιρία η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά τον καθαρισμό σε άπειρες(...) ΔΕΚΟ.
Τα κανάλια δεν αφιέρωσαν ούτε λίγα δευτερόλεπτα στην υπόθεση της και οι περισσότερες εφημερίδες ούτε λίγες γραμμές. Όχι επειδή είναι άγνωστη, αλλά γιατί συγκεντρώνει… «δύο κακά σε ένα»: Είναι μετανάστρια και συνδικαλίστρια, πρόεδρος του σωματείου που δημιούργησαν οι «ενοικιαζόμενες» εργάτριες.
Μετά την – χρονικά καθυστερημένη- επέλαση του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα, οι συνδικαλιστές δεν χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην Ελλάδα. Και οι μετανάστες είναι οι δικοί μας gαstarbeiters των Γερμανών – οι «φιλοξενούμενοι» που κάνουν τις βρώμικες δουλειές , αλλά καλό είναι να μην έχουν δικαιώματα και να μη διανοηθούν να σηκώσουν κεφάλι.
Η Κούνεβα «σήκωσε κεφάλι» και το πλήρωσε: Προσπάθησαν να τη δολοφονήσουν, ποτίζοντας την με το ζόρι βιτριόλι. Αποτρόπαιη ως πράξη, αλλά και πρωτοφανής τρόπος αντιμετώπισης –εξουδετέρωσης του συνδικαλισμού. Κάτι παρόμοιο δεν έχει συμβεί πουθενά στην Ευρώπη τα τελευταία 200 χρόνια.
Κι όμως, την υπόθεση αυτή την «έφαγε το σκοτάδι». Δεν ακούστηκε τίποτε για έρευνες της αστυνομίας, δεν έγιναν δηλώσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ούτε καν από την αρμόδια υπουργό «Απασχόλησης» και «Κοινωνικής Προστασίας». Αστυνομία, πολιτικοί, κανάλια και δημοσιογράφοι ήταν απασχολημένοι με τα της απαγωγής του Παναγόπουλου και με το πόσο «αμαυρώνει» την εικόνα της χώρας μας στους διεθνείς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους.
Αν δεν γινόταν και το χθεσινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, η υπόθεση της Κούνεβα θα είχε ξεχασθεί απ’ όλους. Θα απασχολούσε μόνο κάτι ομάδες αναρχοαυτόνομων που συνεχίζουν να διαμαρτύρονται με αφισοκολλήσεις.
Όμως είναι μια υπόθεση που θα έπρεπε να «διαφημιστεί» συστηματικά εδώ και στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων. Θα έδειχνε στους υποψήφιους ξένους επενδυτές ότι στην σύγχρονη Ελλάδα της εργασιακής ειρήνης δεν θα έχουν προβλήματα με «ενοχλητικούς» συνδικαλιστές, σωματεία, απεργίες κλπ. Αν κάποιος σηκώσει κεφάλι, θα μπορούν να τον αντιμετωπίσουν «αποτελεσματικά». Και ατιμωρητί…

Χ. ΝΙΑΚΑΣ

.sofokleousin.gr

 

                 Καλημερα !

Σχόλια

25/01 00:59  Manta ray
Μπράβο για την ανάρτηση του άρθρου. Ζει και βασιλεύει η ισότητα στη χώρα μας...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις