STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


...ΒΑΣΙΛΙΣΣΕς ΤΗς Ομορφιάς ! Στα καρτέλ του ΘΑΝΑΤΟΥ...
930 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009
08:02

 

                022%20.gif                 Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη  καλημερα μας!

Κάποτε το να συναντήσεις γυναίκα στην ηγεσία των καρτέλ ναρκωτικών στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική θα ήταν απλώς αδύνατο. Εξάλλου, οι γυναίκες σε αυτές τις γεωγραφικές περιοχές εξακολουθούν να θεωρούνται κατώτερες από τους άνδρες, πόσο μάλλον να ηγηθούν αυτού του τύπου των «επιχειρήσεων». Αυτά στο παρελθόν... Σήμερα, όσοι θέλουν να κάνουν μπίζνες με τα καρτέλ του λευκού θανάτου, θα πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των άγριων κοριτσιών που πλέον κάνουν κουμάντο! Κόρες, σύζυγοι ή απλώς ερωμένες των αφεντικών, που ανέλαβαν τη διοίκηση των καρτέλ μετά τη σύλληψη ή το θάνατο των αγαπημένων τους. «Βασίλισσες της ομορφιάς» που διάλεξαν τον εύκολο δρόμο για να βγάλουν χρήμα με ουρά. Ή γυναίκες με ικανότητα στο εμπόριο που ανέβηκαν δύο-δύο τα σκαλιά της ιεραρχίας λόγω της αποφασιστικότητας και της αφοσίωσής τους στη... δουλειά. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα είδη των κοριτσιών που κάνουν καριέρα, όχι πάντοτε επιτυχημένη, στο εμπόριο των ναρκωτικών.

«Δεν ζήτησα να κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά το έχω στο αίμα μου»! Με αυτή τη φράση η Σάντρα Αβίλα Μπελτράν, μία από τις πιο δολοπλόκες εμπόρους λευκού θανάτου και γνωστή ως «βασίλισσα του Ειρηνικού», εξήγησε πριν από δυο χρόνια στις μεξικανικές αρχές, γιατί μπήκε σε αυτή τη δουλειά. Κόρη γεωργού, τουλάχιστον στα χαρτιά, η Σάντρα περνούσε πολύ χρόνο με την οικογένεια της μητέρας της που είχε τον έλεγχο του εμπορίου μαριχουάνας. Η Σάντρα ονειρευόταν να γίνει δημοσιογράφος, αλλά τελικά σπούδασε λογιστικά. Ωστόσο, οι ατυχίες στην προσωπική της ζωή τελικά την οδήγησαν στην αγκαλιά του Χουάν Ντιέγκο Εσπινόζα, του διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών από την Κολομβία. Ηταν θέμα χρόνου για τη Σάντρα να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και να μπει βαθιά στο εμπόριο, τόσο στο Μεξικό όσο και την Κολομβία.

Η Λάουρα Ζουνίγκα, Μις
ς Μεξικό 2008, πρόλαβε να χαρεί τον τίτλο της μόλις μερικούς μήνες. Τον περασμένο Δεκέμβριο συνελήφθη μαζί με έξι άνδρες σε μπλόκο στο Ζαποπάν κι ενώ μαζί τους είχαν όπλα, ναρκωτικά και δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν πάνω της ναρκωτικά, ωστόσο ο αρραβωνιαστικός της Εϊντζελ Ορλάντο Γκαρθία Ουρκίζα ήταν μπλεγμένος. Μέχρι να αποδειχτεί η αθωότητά της η 25χρονη Λάουρα παραμένει στη φυλακή, ενώ έχει ήδη χάσει τον τίτλο και το στέμμα της. Και να σκεφθεί κανείς πως οι γονείς της την ανέθρεψαν για να γίνει κάποτε Μις Κόσμος. Την ίδια τύχη είχε και η Μις Βολιβία 1993 Ροξάνα Αρίας Μπετσέρα που συνελήφθη το 2007 με 800 γραμμάρια κοκαΐνη στο αεροδρόμιο της Λα Παζ, λίγο προτού επιβιβαστεί με την κόρη της σε πτήση για το Ρίο ντε Ζανέιρο.


Από Δυτική Αφρική και Βαλκάνια έρχονται στην Ευρώπη τα ναρκωτικά

Μείωση στην τιμή της κοκαΐνης θα υπάρξει πολύ σύντομα στην Ευρώπη καθώς οι έμποροι έχουν βρει και άλλες οδούς να τη φέρνουν στη Γηραιά Ηπειρο. Πρόκειται για τη Δυτική Αφρική και τα Βαλκάνια που προσφέρονται για τη διακίνηση της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, όπως αναφέρει η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ελέγχου των Ναρκωτικών (OICS) που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βιέννη. Σύμφωνα με την έκθεση, το 27% (περίπου σαράντα τόνοι) της κοκαΐνης που καταναλώνεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη διακινείται τώρα μέσω της Δυτικής Αφρικής όπου ξεφορτώνεται από φορτηγά πλοία προερχόμενα από τη Νότια Αμερική. Η περιοχή αποτελεί «ιδανικό σημείο για μεταφόρτωση», κυρίως λόγω της γεωγραφικής θέσης της και των περιορισμένων δυνατοτήτων των τοπικών αρχών για επιθεωρήσεις. Παράλληλα, ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες που προορίζονται για τη Δυτική Ευρώπη διακινούνται πλέον μέσω των Βαλκανίων. Το 2007, οι τελωνειακές αρχές της ΠΓΔΜ κατάσχεσαν 480 κιλά κοκαΐνης. Στην Ευρώπη, δεύτερη μετά τη βόρεια Αμερική αγορά στον κόσμο της κοκαΐνης, η κατανάλωση συνεχίζει να αυξάνεται. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, το 2,6% των ενηλίκων καταναλώνει τακτικά κοκαΐνη, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό στο τέλος της δεκαετίας του ';90.

ΠΟΠΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 3
 
πηγη espressonews.gr
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις