STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


.....Τα ΛΑΘΗ ΤΩν ...... Λάθος 1ο ...Λάθος 2ο ...Λάθος 3ο ...Λάθος 4ο ....
1061 αναγνώστες
Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009
18:56

 

Τρομοmedia  πηγη kolonaki-press.com

article thumbnailΤου Δημήτρη Μπεκιάρη

sextaΑν κάποιος διαβάσει τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών για την «νέα τρομοκρατία» μπορεί να φτάσει σε δύο συμπεράσματα: Είτε ότι δεν υπάρχει ένα κέντρο διαρροών, είτε ότι κάποιοι συντάκτες γράφουν ότι θέλουν.

Στα «Νέα του Σαββατοκύριακου» διαβάζουμε ότι οι αρχές γνωρίζουν για τα ταξίδια ενός 38χρονου στο Αφγανιστάν και στη Μέση Ανατολή. Στο πιο παλαιομοδίτικο ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» διαβάζουμε ότι υπάρχει ένας 60άρης εγκέφαλος, ο οποίος πιθανότατα ξεκίνησε τη δράση του με την έναρξη της Μεταπολίτευσης, ενώ στο «Πρώτο Θέμα» οι αστυνομικοί συντάκτες πιστοί στο μοντέλο της «Espresso» γράφουν, «δίνοντας ρέστα» ότι «Περισσότερες από δύο είναι οι οργανώσεις που χτύπησαν τις τελευταίες 50 ημέρες. Η δράση τους χωρίζεται σε δύο κύκλους: ο πρώτος διαρκεί μέχρι την επίθεση στα Εξάρχεια και τον τραυματισμό του αστυνομικού Μαντζούνη και ο δεύτερος ξεκίνησε από το χτύπημα στο Α.Τ. Κορυδαλλού και συνεχίζεται». Μάλιστα την … «αποκάλυψη αυτή» κάνει στην εφημερίδα ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Δύο έγκυρες λοιπόν εφημερίδες, όπως «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και το «Έθνος της Κυριακής» θεωρούν ότι έχουν περίπου την είδηση για τον εγκέφαλο της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Ποιον να πιστέψουμε άραγε; Τελικά ο … «εγκέφαλος» είναι 38χρονος ή 60χρονος.

Το γράφω συστηματικά από το 2005 ότι αν θέλει κανείς να αναζητήσει την ηγεσία και τα εκτελεστικά μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» μπορεί να ψάξει στα τελευταία στρατολογημένα μέλη του ΕΛΑ και στην γενιά που ζυμώθηκε μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια στον απόηχο της 17Ν.

Το ερώτημα παραμένει: Κάποιοι δημοσιογράφοι εμπιστεύονται όσα τους λένε κάποιες «αξιόπιστες» πηγές ή οι εφημερίδες τους βαφτίζουν «ρεπορτάζ» προσωπικές εκτιμήσεις; Μήπως τελικά η τελευταία προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» περιέχει κάποιες αλήθειες για τα media;

Το πλαίσιο

Η «νέα τρομοκρατία»,  δηλαδή το πλαίσιο και το σκηνικό που συνθέτουν η λειτουργία και η δράση των ένοπλων οργανώσεων στην μετά 17Ν και ΕΛΑ εποχή, δεν αντιμετωπίστηκε εξ αρχής με την δέουσα προσοχή. Η πρώτη 11σέλιδη προκήρυξη – μανιφέστο της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας είχε σταλεί στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», μετά από τηλεφώνημα, στις 14 Μαρτίου του 2004. Η εφημερίδα δεν είχε αξιολογήσει την οργάνωσης ως «σοβαρή» με αποτέλεσμα ο Επαναστατικός Αγώνας στη συνέχεια και μέχρι σήμερα να στέλνει τις προκηρύξεις στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Σήμερα η «Σέχτα Επαναστατών» έχει επιλέξει προκειμένου να δημοσιευτούν οι δύο προκηρύξεις της την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Τα ΜΜΕ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, προσέγγισαν με λάθος τρόπο την υπόθεση της «Νέας Τρομοκρατίας» και τα περισσότερα συνεχίζουν να το πράττουν. Διότι δεν υφίσταται ασφαλής ερμηνεία στηριζόμενη αποκλειστικά και μόνο στις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ.. Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στο χαρτί των εφημερίδων. Τα «ΝΕΑ» έγραψαν ότι ο εγκέφαλος του Επαναστατικού Αγώνα «σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική» είναι ένας 38χρονος ο οποίος έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στην Καμπούλ, και το «Έθνος της Κυριακής» ονειρεύεται τον νέο Γιωτόπουλο, έναν 60άρη «εγκέφαλο». Βέβαια το «Έθνος της Κυριακής» προχωρά ένα βήμα παραπάνω αναφέροντας ότι οι αρχές υποψιάζονται ότι ο 60χρονος «έστησε τη νεοτρομοκρατία και κήρυξε τη ‘νέα φάση’ του πολέμου»… Η χρήση ακόμη της λέξης «εγκέφαλος» επιχειρεί να αποϊδεολογικοποιήσει με αστυνομικίστικο τρόπο ένα πολιτικό φαινόμενο που είναι η δράση των ένοπλων οργανώσεων. Ακόμηepithesi_alter και οι φαινομενικά «απολιτίκ» πιστολέρο της Σέχτας Επαναστατών δεν είναι «αιμοδιψείς» serial killers. Στον βαθμό που η διανοητική τους ικανότητα το επιτρέπει θεωρούν ότι πλήττουν το σύστημα, αλλά μέσα από τα κείμενά τους δεν δείχνουν τον δρόμο προς κάτι άλλο πέρα από τον Καπιταλισμό. Δεν περιέχει η προκήρυξή τους ούτε στοιχεία πολιτικής οικονομίας, ούτε βέβαια, στην πρώτη προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, μία αναφορά στην RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός) αρκεί για να είναι βέβαιος για την ιδεολογική τους κατάρτιση. Βέβαια η ιστορία δεν επιτρέπει ούτε καν τον παραλληλισμό με τον τυχοδιώκτη και καιροσκόπο Νετσάγιεφ. Η διανοητική τους ικανότητα φθάνει μέχρι το σημείο να γράψουν στην πρώτη προκήρυξη την μνημειώδη μπούρδα ότι «Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο». Οι προκηρύξεις τους είναι σύντομες και δεν περιγράφουν κάποιους σκοπούς, της όποιας υποτιθέμενης πολιτικής δράσης, το ενδιαφέρον τους για την ένοπλη δράση τροφοδοτήθηκε κατά την χρονική περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν και του ΕΛΑ από το καλοκαίρι του 2002 και μετά. Το εγχώριο «αντιτρομοκρατικό» - κατασταλτικό σύστημα και μοντέλο, το οποίο δέχθηκε την καθοριστική συνδρομή των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών έπεσε έξω ως προ το εξής: Δεν εφάρμοσε κάποιο προληπτικό σχέδιο όσον αφορά στο κύμα συμπάθειας προς τους συλληφθέντες για την υπόθεση της 17Ν και κυρίως όσον αφορά στους αφελείς που θέλησαν να συμπληρώσουν το κενό που άφηναν οι επαναστατικές οργανώσεις οι οποίες γεννήθηκαν στην μεταπολίτευση. Στην υπόθεση της 17Ν τα περισσότερα ΜΜΕ συνεργάστηκαν επαρκώς με τις αρχές, αν και τότε οι μπούρδες που ειπώθηκαν και γράφτηκαν έχουν μείνει στην ιστορία.

Εκείνοι οι οποίοι εξ αρχής δήλωσαν αλληλέγγυοι προς τους κατηγορούμενους για τρομοκρατική δράση ήταν οι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. Όχι επειδή συμφωνούσαν με τις μαρξιστικές ένοπλες οργανώσεις, αλλά επειδή διαφωνούσαν με την «τρομουστερία» την οποία προσπαθούσε να επιβάλλει το mediaκό σύστημα, ως καθεστώς. Αν συμφωνούσαν σε κάτι με τα μέλη των ένοπλων οργανώσεων, αυτό ήταν η διάθεση για ριζοσπαστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας μέσα από την ατομική ένοπλη δράση. Τον ηγετικό πυρήνα και τους εκτελεστικούς βραχίονες του Επαναστατικού Αγώνα και της Σέχτας Επαναστατών θα τους αναζητήσει κανείς στα ελληνικά Πανεπιστήμια του 2002, στα κινήματα της Γένοβας το 2001 και του Σηάτλ, στα θύματα της αστυνομικής βίας το 1995 μετά την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου στο Πολυτεχνείο στις 17 του Νοέμβρη και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στα τελευταία στρατολογημένα μέλη από τον ΕΛΑ – και μάλιστα στα μέλη που δεν εκτόνωσαν την διάθεσή τους για ανατροπή του καπιταλισμού μέσω της ένοπλης δράσης.

Τα λάθη των media

Λάθος 1ο

Θεωρητικά το mediaκό σύστημα βρίσκεται στο στόχαστρο της Σέχτας Επαναστατών διότι οι «αστέρες» του, όπως περιγράφει και η τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης καταγγέλλονται ως βασικό στήριγμα του συστήματος, δηλαδή του πολιτικού, οικονομικού και mediaκού συμπλέγματος που στηρίζει τον Καπιταλισμό και την αστικοκοινοβουλευτική δημοκρατία. Το mediaκό σύστημα, ωστόσο, από την οργάνωση κατηγορείται εξολοκλήρου για την τροφοδότηση, μέσω των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, του μικροαστισμού των Ελλήνων και της τελικής μετατροπής του Έλληνα σε τηλεϋπήκοο.

epanastatikosΣτην περίπτωση της εμφάνισης του Επαναστατικού Αγώνα, η πλειοψηφία των ΜΜΕ αναζητούσε τους εμπλεκόμενους στην οργάνωση στην μεταπολίτευση, σε «ασύλληπτα μέλη της 17Ν», «στους Επαναστατικούς Πυρήνες» (ίσως εδώ να υπάρχει εν μέρει δόση αλήθειας) και στις ξένες μυστικές υπηρεσίες (πιθανότατα η οργάνωση να είχε διαβρωθεί λίγο πριν το χτύπημα στην Αμερικανική Πρεσβεία). Γενικότερα το mediaκό σύστημα, θεωρώντας ότι το «στήσιμο» νέου σκηνικού τύπου 17N «πουλάει». Κανείς «προφέσορας» ή υποτιθέμενος αναλυτής δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει προσεκτικά τις προκηρύξεις της οργάνωσης. Ίσως, βέβαια, οι περισσότεροι δεν αντιλήφθηκαν λόγω έλλειψης στοιχειωδών γνώσεων τα όσα ανέφερε και αναφέρει η οργάνωση. Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν. Ο δημοσιογράφος του «Αδέσμευτου Τύπου» και δήθεν εμπειρογνώμον σε θέματα τρομοκρατίας Μιχάλης Δημητρίου σε πάνελ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια έλεγε το 2006 και ενώ στο ίδιο πάνελ βρισκόταν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Γενικός Γραμματέρας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ότι «το επόμενο θύμα βρίσκεται σε αυτό το πάνελ». Αστεία πράγματα. Στις προκηρύξεις οι αδαείς έβλεπαν «ερυθρά» κείμενα, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για «μαυροκόκκινα». Ποτέ ο συντάκτης ή οι συντάκτες των προκηρύξεων του Επαναστατικού Αγώνα δεν άσκησαν κριτική στο αστικό κράτος, παρά στο Κράτος και στην κατασταλτική του λογική. Ποτέ δεν αντιπρότειναν στο υπάρχον πολιτικο-οικονομικό status τον Κομμουνισμό, την Λαϊκή ή την Εργατική Εξουσία! Δεν είναι μαρξιστές και δεν θα τους βρει κανείς στην Γαλλία ή στα αρχεία της Στάζι ή σε παλαιές σχέσεις με δημοσιογράφους της γαλλικής Λιμπερασιόν. Η ηγεσία ή τα μέλη ενός επαναστατικού συμβουλίου του «Επαναστατικού Αγώνα» έχουν διαβάσει Μπακούνιν, έχουν διαβάσει Κροπότκιν, έχουν διαβάσει Τσόμσκι και είναι επηρεασμένοι από τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Λάθος 2ο

Στις ελληνικές δημοσιογραφικές προσεγγίσεις περί τρομοκρατίας θα διακρίνει κανείς μία προχειρότητα. Όταν χτυπήθηκε ηembassy αμερικανική Πρεσβεία από τον Επαναστατικό Αγώνα, τον Γενάρη του 2007, οι πάντες έσπευσαν στην «εύκολη λύση». Τα mediaκά διευθυντήρια, σαφώς επηρεασμένα, από τον πανικό που δημιουργεί η κάλυψη των γεγονότων και οι ταχύτητα μετάδοσης των ειδήσεων που επιβάλλει ο σκληρός ανταγωνισμός, ζήτησαν από τους συντάκτες να τροφοδοτήσουν την κοινή γνώμη με σενάρια περί προέλευσης των ρουκετών RPG-7 τις οποίες έχει προμηθευτεί ο Επαναστατικός Αγώνας. Χωρίς στοιχεία, σχεδόν όλοι, είχαν καταλήξει στο Κοσσυφοπέδιο χωρίς να αντιλαμβάνονται βασικές παραμέτρους. Ξαφνικά κάποιοι συνάδελφοι έφτασαν στην Αλβανία και έστελναν στα mediaκά διευθυντήρια τα βίντεο στα οποία είχαν βρει την ρουκέτα και τον εκτοξευτήρα. Ο Νίκος Ευαγγελάτος έφερε τον εκτοξευτήρα στο τηλεοπτικό πλατό. Σιγά τα ωά. Οι ίδιοι άρχισαν να κάνουν παραγγελίες μέσω internet για να δουν αν μπορούν να παραγγείλουν ρουκέτα από το εξωτερικό και να την παραλάβουν.

Σε άρθρο μου τότε στην «ΑΞΙΑ» είχα απορρίψει εξ αρχής το ενδεχόμενο οι ρουκέτες να προέρχονται είτε από το Κοσσυφοπέδιο, είτε από την Αλβανία με το εξής πολύ απλό σκεπτικό, αλλά και βάσει κάποιων πολύ αξιόπιστων πληροφοριών που είχα συλλέξει από πραγματικά ασφαλείς πηγές και γνώστες των θεμάτων της διεθνούς τρομοκρατίας: Πως θα ήταν δυνατόν οι ρουκέτες τύπου RPG-7 να έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα από το Κοσσυφοπέδιο και γενικότερα από την βαλκανική, όπου ο αμερικανικός παράγοντας έχει έντονη παρουσία, σε επίπεδο οικονομικό, διπλωματικό, πολιτικό και κυρίως σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών. Και μάλιστα ενώ οι ρουκέτες προορίζονταν για αμερικανικό στόχο. Αν, όντως, είχε συμβεί κάτι τέτοιο (που δεν έχει συμβεί), τότε είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι όσον αφορά στην παρουσία του αμερικανικού παράγοντα κάτι δεν πήγαινε καλά.  Σε μία μάλιστα περιοχή που συν τοις άλλοις η παρουσία των δυνάμεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Τότε, δηλαδή από τον χειμώνα του 2007 είχα αναφερθεί με μεγάλη σαφήνεια στην διαδρομή της ρουκέτας, η οποία ήταν κινεζικής κατασκευής, και είχα επικαλεστεί εξαιρετικά ασφαλείς πηγές: «Κουρδιστάν/Λίβανος -  Κύπρος – Κρήτη – Αθήνα».

Σήμερα εκείνοι οι οποίοι αναζητούσαν ρουκέτες στο Κοσσυφοπέδιο αναφέρονται σε «τρομοκράτες» που ταξιδεύουν στην Καμπούλ, σαν να πηγαίνουν ταξίδι αναψυχής … στη Νέα Υόρκη.

Λάθος 3ο

koufodinasΕνδιαφέρον έχει η προσέγγιση από τα περισσότερα ΜΜΕ γύρω από τον αριθμό των ομάδων. Ειδικό ενδιαφέρον αποκτούν οι διαρροές που γίνονται. Στα «ΝΕΑ» διαβάζουμε ότι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θεωρούν τον Επαναστατικό Αγώνα «ομάδα θανάτου» και τη «Σέχτα Επαναστατών» ομάδα εκφοβισμού. Στο «Πρώτο Θέμα» διαβάζουμε ότι «υπάρχει και τρίτη ομάδα», όπως αναφέρει αξιωματούχος του πρώην υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στο «Έθνος της Κυριακής» διαβάζουμε για συγκοινωνούντα δοχεία. Ακόμη και σήμερα πολλοί μπερδεύονται και θεωρούν ότι η 17Ν και ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ) αποτελούσαν συγκοινωνούντα δοχεία. Ο ΕΛΑ είχε σχέση, αλλά με άλλες οργανώσεις, διότι πίστευε σε πιο μαζικό αγώνα από την 17Ν και έτσι είχαν συγκροτηθεί περιφερειακά τμήματα. Το μοντέλο της «νέας τρομοκρατίας» βρίσκεται πιο κοντά με εκείνο του ΕΛΑ.

Θα μπορούσε η οργάνωση να έχει διασπαστεί. Σύμφωνοι. Η μακρά χρονική περίοδος αποχής των μελών του Επαναστατικού Αγώνα από την δράση να οφείλεται σε εσωτερικές διαφωνίες. Θα προσθέσω … ή σε διαβρωτικές διαδικασίες ή και τα δύο μαζί. 

Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν διαφορετικές διαρροές, από το ίδιο κέντρο διαρροών. Άρα κάποιοι δεν κάνουν ρεπορτάζ ή αν όλοι κάνουν ρεπορτάζ τότε πρέπει να ελέγξουν τους πληροφοριοδότες τους.

Πάντως η «Σέχτα Επαναστατών» θα μπορούσε να είναι διάσπαση. Δεν χρειάζεται να μας το πουν τα «όργανα της τάξης». Κάνουν την δουλειά τους και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας. Άλλωστε περίπου το λένε οι «Σεχταριστές Επαναστάτες». Η Σέχτα ή μάλλον καλύτερα η Σέκτα (προέρχεται από το λατινικό sequi, που σημαίνει ακολουθώ), συνιστά εκ των πραγμάτων προϊόν διάσπασης ή αποχώρησης μίας υποομάδας από την κυρίως ομάδα. Τώρα αν η «Σέχτα Επαναστατών» διαχώρισε την θέση της από τους «Επαναστάτες» του Επαναστατικού Αγώνα ή από κάποια γενικότερη «Επαναστατική» διαδικασία η οποία λαμβάνει χώρα και δεν την έχουμε διακρίνει ακόμη, αυτό είναι άλλο θέμα. Πάντως η Σέχτα έχει ασκήσει κριτική τόσο στον Επαναστατικό Αγώνα, όσο και στον καταδικασμένο για την υπόθεση της 17Ν Βασίλη Τζωρτζάτο.

Λάθος 4ο

Η «ρηχή» κατά τα άλλα προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» περιέχει, μεταξύ άλλων,  μία μεγάλη αλήθεια η οποία είναι αυταπόδεικτη καθημερινά και έχει να κάνει με την ποιοτική διάσταση της λειτουργίας του «mediaκού» συστήματος.
Αντιγράφω λοιπόν: “Όπως έλεγε και ο υπουργός προπαγάνδας των ναζί, Γκέμπελς «Λέγε, λέγε κάτι θα μείνει». Μας εμφυτεύουν τις κρίσεις τους, αργά και μεθοδικά και λειτουργούν σαν μηχανές παραγωγής φόβου, «κλειδώσου στο σπίτι, υπάρχει εγκληματικότητα», «πρόσεχε τι τρως, υπάρχουν διατροφικά σκάνδαλα», «πρόσεχε το παιδί σου, υπάρχει η μάστιγα των ναρκωτικών». Πληροφορίες τους παρουσιάζονται σαν αλήθειες, ενώ αποσυνδέουν κάθε γεγονός από το κοινωνικό τους περιβάλλον, τις αιτίες που συμβάλλουν στην τέλεση του, το περιεχόμενο του όπως και το νόημα του και υποβιβάζουν στο κώδικα των συμβάντων. Έτσι ο λοιμός σε μια αφρικανική χώρα συμβαίνει παράλληλα με την τελευταία επίδειξη μόδας του Versage.”

Τα media συνεχίζουν να κάνουν το λάθος. Δεν επικεντρώνουν στις γενεσιουργές αιτίες της ανάπτυξης της ένοπλης πάλης. Δενsexta στέκονται και δεν επικεντρώνουν στην ανάλυση των προκηρύξεων και της πολιτικής ή δήθεν πολιτικής δράσης των ένοπλων οργανώσεων. Τα media προσπαθούν να πουλήσουν την ίδια την απειλή που βιώνουν από την «Σέχτα» ή από την κάθε «Σέχτα» ή από την κάθε οργάνωση. Πάντως τώρα πολλοί συνάδελφοι έχουν κατατρομοκρατηθεί. Στην υπόθεση της δράσης των ενόπλων οργανώσεων νέου τύπου, αλλά και παλαιότερα όσο υπήρχαν η 17Ν και ο ΕΛΑ, τα ΜΜΕ δεν επέλεξαν πάντοτε την ψύχραιμη ανάλυση των γεγονότων. Βέβαια δέχτηκαν επιθέσεις, όπως για παράδειγμα το MEGA από την 17Ν. Τα ρεπορτάζ, όμως, πολλών Μέσων ευθυγραμμίστηκαν με τις κατασταλτικές λογικές και κάποιοι ενέταξαν τον ρόλο τους σε ένα είδος «Πέμπτης Φάλαγγας». Δεν προσέγγισαν ποτέ αναλυτικά τη λειτουργία, την δράση, τους σκοπούς και τα καθήκοντα της «τρομοκρατίας», δεν την αντιμετώπισαν πολιτικά, αλλά με κραυγαλέο τρόπο επιδίωξαν να βοηθήσουν στην εξάλειψή της και βέβαια να «πουλήσουν» ταυτόχρονα, προσπαθώντας σε πολλές περιπτώσεις να υποκαταστήσουν την πολιτική βούληση, αλλά και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Κάποιοι «προφέσορες» των ΜΜΕ δεν υπογράμμισαν το θεσμικό και κυρίως το πολιτικό πλαίσιο αντιμετώπισης της ένοπλης δράσης η οποία φύσει και θέσει έχει ως στόχο την ανατροπή του Καπιταλισμού και της αστικοκοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Αυτοί οι "προφέσορες" περισσότερο καταπιάστηκαν, μέχρι σήμερα, με τις ποσότητες των εκρηκτικών και με ένα – δύο πρόσωπα που απασχολούν τις αρχές και τις ξένες μυστικές υπηρεσίες από την δεκαετία του 1970. Τα εκρηκτικά είναι δουλειά της αστυνομίας, των πυροτεχνουργών και των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Η σωστή ενημέρωση είναι δουλειά των δημοσιογράφων.

 

Σχόλια

24/02 02:09  Yannis K.
«Χρυσά Βατόμουρα»
Χειρότερο σίκουελ: «Ιντιάνα Τζόουνς και το βασίλειο του κρυστάλλινου κρανίου».
Η κακογουστιά αεί πελάζει την κακογουστιά
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις