STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


...ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟς να γίνει πραγματικά «ισχυρός άνδρας» στον χώρο...
985 αναγνώστες
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009
08:13

022%20.gif                 Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη  καλημερα!

Λαμπράκης καλεί Ρέστη

article thumbnailΣτην κούρσα της διαδοχής στο ΔΟΛ κερδίζει ο Ρέστης;

Ο εφοπλιστής Βίκτορας Ρέστης, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ», έχει αποφασίσει να αυξήσει την συμμετοχή του στο Δ.Σ. του Συγκροτήματος στο 21%. Και για αυτή του την απόφαση έχει τις «ευλογίες» του Χρήστου Λαμπράκη. 

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί πολλά για το μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της χώρας, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα η διαδοχολογία «δίνει και παίρνει». Ο Βίκτορας Ρέστης φαίνεται ότι αποκτά προβάδισμα στην υπόθεση της διαδοχής στον ΔΟΛ και ενώ ήδη έχει ενισχύσει τη θέση του στο MEGA CHANEL.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «ΑΞΙΑΣ» το νέο πακέτο μετοχών του Βίκτορα Ρέστη αποτελούν τμήμα των μετοχών τις οποίες είχε στην κατοχή του το Ίδρυμα Λαμπράκη. Τι σημαίνει αυτό; Μα ότι ο Χρήστος Λαμπράκης απευθύνει προσκλητήριο στον Βίκτορα Ρέστη, ενώ όλες οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Λαμπράκης είχεlamprakis προσχεδιάσει τις σημερινές κινήσεις εδώ και μήνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» «… τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παραιτηθεί υπέρ του Ιδρύματος Λαμπράκη από το δικαίωμα της επικαρπίας που είχε επί 830.000 μετοχών εκδόσεως της ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, η κυριότητα των οποίων ανήκε στο Ίδρυμα Λαμπράκη. Μετά από αυτή την ενέργεια διατηρούσε την πλήρη κυριότητα επι 6.111.706 μετοχών και 20.649.555 δικαιώματα ψήφου ως επικαρπωτής, συνολικά του 7,364% επί του μετοχικού κεφαλαίου και το 32,242% επι του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Την ίδια στιγμή το Ίδρυμα Λαμπράκη διατηρεί την ψιλή κυριότητα επί 20.649.555 μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου και την πλήρη κυριότητα επί 830.000 μετοχών που αντιστοιχούσε συνολικά στο 24,879% του μετοχικού κεφαλαίου και το 1,000% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας».

Ρέστης – Ψυχάρης οι ισχυροί

jixarisΑν ο Βίκτωρας Ρέστης δεχθεί … το κατά τα φαινόμενα προσκλητήριο του Χρήστου Λαμπράκη τότε μαζί με τον άλλον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, θα ελέγξουν πλήρως το Συγκρότημα. Στο δημοσίευμα της «ΑΞΙΑΣ» γίνεται αναφορά και στις αντιδράσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη εκφραστεί ανοικτά, αφού όπως αναφέρει η εφημερίδα πέρα από την ανησυχία των στελεχών και των εργαζόμενων στον ΔΟΛ «Για παράδειγμα στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να καταλάβουν που το πάνε οι Ψυχάρης- Ρέστης. Και είναι λογικό να ενδιαφέρονται, από τη στιγμή που έχουν εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Στη Ναυαρίνου (τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) φοβούνται ότι η ισχυροποίηση Ρέστη μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την φιλοΠΑΣΟΚική ‘γραμμή’ των Νέων».

Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις του Βίκτωρα Ρέστη με το ΠΑΣΟΚ ήταν τεταμένη τους προηγούμενους μήνες με αφορμή την φιλολογία που είχε αναπτυχθεί περί της πώλησης της Ολυμπιακής, μετά από ερώτηση 22 βουλευτών. Ο Βίκτωρας Ρέστης είχε στραφεί κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη που είχε συνυπογράψει την ερώτηση στη Βουλή και τον είχε κατηγορήσει ως πληροφοριοδότη του «Πρώτου Θέματος» και του «Έθνους» που είχαν δημοσιεύσει την είδηση ότι «Κλείνουν την Ολυμπιακή για να την δώσουν στον Ρέστη».

Ο Βίκτωρας Ρέστης είχε στραφεί κατά Μπόμπολα. Η διαφαινόμενη ισχυροποίηση του διδύμου Ρέστη- Ψυχάρη μέσω της ενίσχυσης του ίδιου του Βίκτωρα Ρέστη θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στις σχέσεις Ψυχάρη – Μπόμπολα, οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπήρξαν και οι καλύτερες με φόντο τα … μεγάλα έργα.

Ο νέος ισχυρός άνδρας των ΜΜΕ

Ο Βίκτορας Ρέστης μέσα από τις κινήσεις που έχει κάνει δείχνει αποφασισμένος να γίνει πραγματικά «ισχυρός άνδρας» στον restisχώρο των Media. Όσον αφορά στις εφοπλιστικές του δραστηριότητες είναι γνωστό ότι είναι εισηγμένος στην Wall Street και παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των τροφίμων, στον τομέα της ενέργειας και στο real estate.

Στον χώρο των media, όμως, ο Βίκτωρας Ρέστης έχει μπει «δυνατά» και όπως λένε οι γνωρίζοντες «ήρθε για να μείνει».

Στο MEGA CHANNEL έχει το 5,03%, ενώ ανταγωνίζεται με τις καλύτερες των προϋποθέσεων το MAD TV με το MTV, του οποίου κατέχει το 90%, ενώ το υπόλοιπο 10% ανήκει στην Νewsphone. Επίσης έχει στην κατοχή του το ραδιόφωνο Arena, ενώ στον διαφημιστικό τομέα δραστηριοποιείται μέσω της Ashley.

Φυσικά ο Βίκτωρας Ρέστης μέσω του ΔΟΛ δραστηριοποιείται σε ότι έχει να κάνει με την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», με το περιοδικό TV Zapping, με την εταιρεία παραγωγής «studio Παιανίας» και στον εκτυπωτικό τομέα μέσω της «Ίρις Εκτυπώσεις». Το 2007 είχε εξαγοράσει το 33% της IMAKO, ενώ είχε στην κατοχή του το smart TV.

πηγη .kolonaki-press.com

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις