STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


.ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ...Για αυτή την εβδομάδα
1034 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009
08:38

022%20.gif                 Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη  καλη μας βδομαδα!

  Του Αντώνη Τάντουλου
Ιδιαίτερα "πονηρή" χαρακτηρίζεται αυτή η χρηματιστηριακή εβδομάδα, στο τέλος της οποίας το παγκόσμιο κλείσιμο των Παραγώγων αναμένεται να δώσει στίγμα για τις από δω και πέρα προθέσεις των κερδοσκοπικών και όχι μόνο χαρτοφυλακίων.
Στη Σοφοκλέους, μετά και την αντίδραση που μας επανάφερε σε ελαφρώς καλύτερα επίπεδα Γενικού Δείκτη και σημαντικά υψηλότερα όσον αφορά τις τράπεζες, η ψυχολογία βελτιώνεται, ενώ ανάσες έχουν πάρει τα χαρτοφυλάκια που βασίζουν τη μόχλευσή τους στις αποτιμήσεις των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
"Τουλάχιστον γλιτώσαμε από το αγκάθι των margin calls", αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της αγοράς.
Το ζητούμενο τώρα για όσους πιστεύουν στην επιβεβαίωση του σεναρίου που θέλει το τέλος του πρώτου τριμήνου της χρονιάς να συνοδεύεται από ένα ακόμα bear market rally, έχει να κάνει με το κατά πόσο αυτό θα εκδηλωθεί πριν ή μετά το triple witch της Παρασκευής.
Ξεκαθαρίζοντας, βέβαια, πως η άποψη αυτή αποτελεί σενάριο, πρέπει να σημειώσουμε πως βασίζεται σε μια σειρά από ευρύτερες αλλά και εγχώριες χρηματιστηριακές παραμέτρους, τις οποίες φαίνεται να έχουν λάβει ήδη υπόψη τους όσοι τόλμησαν να ποντάρουν, με αποτέλεσμα να "γράφουν" λίαν συμπαθητικά κέρδη και μέσα σε μια τέτοια περίοδο.
Το κυριότερο τεχνικής φύσεως στοιχείο πάνω στο οποίο "πάτησαν" οι επαγγελματίες traders ήταν πως ο κορυφαίος δείκτης των παικτών, ο RSI του S&P, είχε "χτυπήσει" χαμηλά ανάλογα της περιόδου του 1929, ενώ παράλληλα οι fund managers πόνταραν (και επιτυχημένα) πως το τελευταίο άδειασμα δεν συνοδευόταν τόσο από πανικό, αλλά πήγαζε κατά κύριο λόγο από αναγκαστικές πωλήσεις των hedge funds.
Αυτό το συμπέρασμα τους είχε οδηγήσει στο να βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας αναμένοντας το timing της αντίδρασης, που πυροδοτήθηκε τελικά από τη Citi και για την ακρίβεια από τη "σπόντα" της τράπεζας για γύρισμα σε κερδοφορία, από το πρώτο μάλιστα τρίμηνο του 2008.

Από τη στιγμή λοιπόν που η Σοφοκλέους κινείται και από αμερικανικά κεφάλαια, είχε και αυτή το μερίδιό της στο "φαινόμενο του ελατηρίου", ενώ το γεγονός ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις των τραπεζικών τίτλων δείχνουν να αντέχουν, κάνει όλο και περισσότερους να αναθεωρούν τη μέχρι τώρα στάση αναμονής ή, εν πάση περιπτώσει, να το σκέφτονται.

Το σημαντικότερο στοιχείο, πάντως, που εντοπίζουν οι Ελληνες brokers που συνεργάζονται με τους ξένους είναι αυτό που έχει να κάνει με τη διακριτική μεν, σταθερά αυξανόμενη ωστόσο, κινητικότητα που δείχνουν κάποιοι διεθνείς επενδυτικοί πόλοι, γύρω από τα τραπεζικά χαρτιά.
Αυτό, λένε, υποδηλώνει πως οι fund managers, που έως τώρα περίμεναν τους πωλητές να έρθουν προς το μέρος τους και με άλλα λόγια ανέμεναν υπομονετικά να δουν πού θα βγάλει τον Γενικό Δείκτη και τον "20άρη" το πτωτικό κανάλι, αυξάνουν πια θέσεις.

πηγη axiaplus.gr

                     

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις