STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


....ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ...Ανδρέας Βγενόπουλος !
1185 αναγνώστες
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009
09:05

022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        καλημερα μας!

Ξιφομάχος

article thumbnail

vgenopoulosΟ Ανδρέας Βγενόπουλος, πριν γίνει μέτοχος του Παναθηναϊκού, πριν γίνει ο ισχυρός άνδρας της MIG και πριν προετοιμάσει την Ολυμπιακή Αεροπορία για «νέες πτήσεις», ήταν αθλητής του Παναθηναϊκού στην ξιφασκία έχοντας κερδίσει 45 μετάλλια σε πανευρωπαϊκούς και βαλκανικούς αγώνες, ενώ είχε λάβει μέρος και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο επάγγελμα είναι δικηγόρος και το δικηγορικό του γραφείο «Βγενόπουλος και συνεργάτες» έχει χειριστεί πολύ μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού. Κλασσικό παράδειγμα η πώληση της εταιρείας Metaxa, του γνωστού Κονιάκ, η εξαγορά της «Μπαρμπαστάθης» από την ΔΕΛΤΑ (νυν Vivartia), όπως επίσης και η συμμετοχή της γαλλικής «Dannone» στην ΔΕΛΤΑ. Σήμερα είναι πρόεδρος της Marfin Bank και αντιπρόεδρος της Marfin Financial Group, που δραστηριοποιείται στον τομέα τροφίμων, στις τηλεπικοινωνίες, στην υγεία, στην πληροφορική, στον χρηματοοικονομικό τομέα, στον τομέα της αναψυχής και της φιλοξενίας, και στη ναυτιλία.

Διαχείριση

Ως διαχειριστής τεράστιων ποσών ο Ανδρέας Βγενόπουλος νιώθει ίσως την ασφάλεια που απαιτείται ώστε να «ξιφομαχεί» με εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος. Όταν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ είχαν στραφεί εναντίον του στο ελληνικό κοινοβούλιο, εξαιτίας της πώλησης του ΟΤΕ, εκείνος απάντησε … ως «ξιφομάχος» (εντελώς λανθασμένα και ανορθολογικά είναι η αίσθησή μας) με αγωγές και μηνύσεις ενάντια στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Αλέκο Τσίπρα. Σίγουρα έχασε την ψυχραιμία του, στα τέλη της Άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού του 2008, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι δικαιολογία για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Διάφοροι λένε εδώ και καιρό ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος μπορεί να ηγηθεί ακόμη και πολιτικού φορέα. Κόμμα επιχειρηματιών; Ποιος ξέρει; Μαζί με την Γιάννα Αγγελοπούλου έλεγαν κάποιοι. Κανείς δεν ξέρει.  Σήμερα μπορεί να τα δούμε όλα. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, όμως, έχει μπει δυνατά στο «χορό» και θα «χορέψει»!!!

Ισορροπία

Ενώ οι μηνύσεις ενάντια στους Γιώργο Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα είχαν .. τεθεί εν ισχύ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν αρνήθηκε να συζητήσει, τουλάχιστον, προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το Φθινόπωρο του 2008 εμφανιζόταν ανοιχτός σε «κάθε σωστή και χρήσιμη» πρόταση. Εκείνη η τοποθέτηση είχε ερμηνευτεί ως … άνοιγμα στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για πάγωμα της καταβολής των δόσεων όσων είχαν δανειστεί από τράπεζες για ένα χρόνο.

Ήταν η εποχή που ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε στρέψει τα βέλη του στον τότε Τσάρο της οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη συμφωνώντας και με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, ότι πρέπει να μειωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να αυξηθούν οι δημόσιοι πόροι.

Νωρίτερα, το 2007, θεωρήθηκε ο κορυφαίος εισηγμένος manager,. Εξάλλου είχε καταφέρει να πετύχει τηvgenopoulos μεγαλύτερη αύξηση Κεφαλαίου ever ήτοι 5,2 δις ευρώ, είχε εισάγει τη MIG στο Χρηματιστήριο Αξιών και είχε προχωρήσει στην εξαγορά των κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Παράλληλα είχε καταφέρει να προκαλέσει ενδιαφέρον για την Ελλάδα, στους πανίσχυρους Άραβες επενδυτές του Ντουμπάι, των οποίων τα συμφέροντα εκπροσωπεί.

Από τότε ο Ανδρέας Βγενόπουλος κρατάει ζεστές τις πένες των δημοσιογράφων, είτε τον συμπαθούν είτε όχι. Κάποιοι τον «βάφτισαν» νέο Κοσκωτά, αλλά αποδεικνύεται πολύ πιο σταθερός και ανθεκτικός, ενώ η παρουσία του στα πράγματα δεν έχει καμία σχέση με τις ποινικές υποθέσεις για τις οποίες είχε κατηγορηθεί ο άλλοτε πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Μέχρι την παρουσία του στο … πολιτικό γίγνεσθαι ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε καταφέρει μέσα στο 2008, και είχε εξελιχθεί στο αντίπαλο δέος της παναθηναϊκής οικογένειας, απέναντι στο Βαρδινογιαναίικο. Στις 17 Ιανουαρίου του 2008 εκδηλώθηκε δημοσιεύοντας στις εφημερίδες ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης.  Και εκεί που φούντωναν οι φήμες … τσούπ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έγινε μέτοχος στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Δεν παύει, ωστόσο, να είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου στην Ελλάδα, ενός ομίλου που περιλαμβάνει τη Marfin Popular Bank, ενώ μεταξύ άλλων ελέγχει τη Vivartia, το «Υγεία», τα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ», την Attica Holdings, η οποία εκμεταλλεύεται τα Super Fast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Cyprus Hilton, την Singular Logic κα.

Σημεία

Ο Βγενόπουλος δείχνει ότι δεν θέλει να είναι διακριτικός. Επιδιώκει να κάνει θόρυβο, επεμβαίνοντας στην πολιτική ζωή του τόπου, προχωρώντας σε θεματικές επενδύσεις (μέχρι την Κροατία και τα τουριστικά παραθαλάσσια θέρετρα έφτασε η χάρη του), διασταυρώνοντας τα ξίφη του με πολιτικούς αρχηγούς, ενώ από πολλούς θεωρήθηκε ο προνομιακός συνομιλητής από την πλευρά της Παναθηναϊκής οικογένειας με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη.

Σήμερα η Ολυμπιακή Αεροπορία την οποία ίδρυσε ο Αριστοτέλης Ωνάσης πέρασε στην MIG. Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιδιώκει να γίνει ο νέος Ωνάσης. Το σίγουρο είναι ότι ο «ξιφομάχος» κάνει τους πάντες να παραμιλάνε και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσει … το κοντέρ.  Ο ίδιος είχε δηλώσει εξάλλου ότι στόχος του είναι να γίνει η Marfin ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ευρώπη με κεφαλαιοποίηση πάνω από 140 δις ευρώ σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.

http://www.kolonaki-press.com/  article thumbnail

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις