STUDIO 111...

***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Τι ΕΙΠΕ ΚΑΙ Γοήτευσε τις αγορές !
1050 αναγνώστες
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009
08:58

022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        καλημερα μας!

 

 

 

   Obama150.gif

Ο Μπάρακ Ομπάμα με την απόφαση αγοράς από το Αμερικανικό δημόσιο των τοξικών προϊόντων πολλών τραπεζών, έκανε τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, να τινάξουν στον αέρα το ελατήριο της χύτρα της παρατεταμένης πτώσης των τελευταίων μηνών.Αν και προβληματίζει γιατί οι αγορές είναι τόσο «εύκολες» στο να δεχτούν την οποιαδήποτε προτροπή και να τρέξουν, ωστόσο αυτές αρχικά δικαιολογούνται γιατί, ήταν κατά πιεσμένες.
Τι είπε λοιπόν ο Μπάρακ Ομπάμα και γοήτευσε τις αγορές, εμπνέοντας τους επενδυτές για μαζικές αγορές μετοχών; Με απλά λόγια είπε ότι θα δώσει 1 τρις. δολάρια και θα δημιουργήσει τη bad bank ( την κακή τράπεζα ) η οποία θα μαζέψει όλα τα τοξικά προιόντα των αμερικανικών τραπεζών, για να μην καταρρεύσει το σύστημα και οι αγορές.
Η κακή αυτή τράπεζα θα ανήκει στο Αμερικανικό κράτος και θα δανειοδοτεί τις άλλες τράπεζες, έναντι των τοξικών που θα τις δίνουν. Δυστυχώς πολλοί επενδυτές ίσως κατάλαβαν λάθος ότι οι ΗΠΑ, με τη δημιουργία της bad bank, θα σβήσουν αυτά τα τοξικά υπέρογκα χρέη και όλα θα επανέλθουν χωρίς να έχει γίνει η κρίση. Λάθος. Τα χρέη είναι πραγματικά και η κίνηση αυτή του Ομπάμα, μάλλον σαν κίνηση απελπισίας μοιάζει. Οι πολίτες έχασαν δουλειές και σπίτια και μένουν στο δρόμο. Πολλοί οικονομολόγοι επικρίνουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, για την ανατροφοδότηση του συστήματος που κατέρρευσε, καθώς εκτιμούν ότι ουσιαστικά ρίχνει κάτω από το χαλί τα χρέη για να βρει βουνό μετά από 2 - 3 χρόνια, χρεώνοντας τις επόμενες γενιές με τρις. δολάρια.
Από την άλλη όμως ο κ. Ομπάμα και οι σύμβουλοί του κυρίως, πιστεύουν ότι εάν σταματήσουν τη στήριξη του συστήματος, η ανεργία θα αυξηθεί κατακόρυφα και η οργή των πολιτών θα πνίξει κάθε υγιή προσπάθεια.
Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε, σήμερα, τη μεγάλη πεποίθησή του ότι, χάρη στην εφαρμογή του σχεδίου αγοράς από το δημόσιο των "τοξικών" προϊόντων πολλών αμερικανικών τραπεζών, "θα αποδεσμευτούν και θα κυκλοφορήσουν, πάλι, ανεμπόδιστα οι πίστωσε ενώ θα αποτραπεί ταυτοχρόνως η εκδήλωση μιας κρίσεως χαρακτήρα συστημικού, σαν αυτή δηλαδή που παρήχθη στο πρόσφατο παρελθόν".
Παρόλα αυτά η δημοτικότητα του φρέσκου προέδρου των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει, γιατί και αυτός ο πρόεδρος με την ανατροφοδότηση του συστήματος, δηλαδή αυτού του φαύλου που ήρθες να διορθώσεις και να διώξεις και τα λεφτά να πηγαίνουν για bonus στην πτωχευμένη AIG, τότε το κράξιμο είναι βέβαιο και η δημοτικότητα χαμηλή. Αυτή η λύση του νέου προέδρου μπορεί να απελευθέρωσε το ελατήριο των χρηματιστηριακών αγορών - μένει να δούμε για πόσο χρόνο - δεν κατάφερε να δώσει ελπίδα στους Αμερικανούς που χάνουν καθημερινά τις δουλειές τους και βλέπει τους manager ν μοιράζονται ως bonus την κρατική ενίσχυση.

 

πηγη greekmoney.gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις