STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


*** ΑΝΟΔΟΣ 3 x 3. Προσεχώς διόρθωση ...
1019 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009
08:20

 

Το Studio...111 συμμετέχη! Εσύ;  

             *

022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        καλημερα μας!

Xatzidakis_analysis.jpgΜε κέρδη 1,45% έκλεισε την εβδοµάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαµορφώθηκε την Παρασκευή στις 1.671,80 µονάδες µειώνοντας τις σωρευτικές απώλειες στο -6,42% από την αρχή του έτους. Παράλληλα οι µέσες ηµερήσιες αυξήθηκαν κατά 20% και διαµορφώθηκαν στα 141,2 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εισροές 1,18 εκ. ευρώ µειώνοντας τις συνολικές εκροές στα 10,17 εκ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Για τρίτη συνεχόµενη εβδοµάδα η αγορά έκλεισε µε κέρδη που προσέγγισαν κάποια στιγµή και το 5% διατηρώντας την ανοδική δυναµική και τον συγχρονισµό µε τις ξένες αγορές.
Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ανόδου είναι η ελληνική παρουσία στις συναλλαγές µε έµφαση στην πλευρά των αγοραστών, στοιχείο το οποίο φαίνεται και στις εισροές κεφαλαίων στα µετοχικά αµοιβαία. Όπως συνηθίζεται στην εγχώρια αγορά η παρουσία και διατήρηση της ανοδικής τάσης προσέλκυσε περισσότερους αγοραστές, πρόθυµους να αγοράσουν µετοχές ακόµα και σε έντονα ανοδικά ξεσπάσµατα παρά την πολύ µέτρια (εώς κακή) εικόνα των ισολογισµών που δηµοσιεύονται αυτή την περίοδο.

Αυτό συµβαίνει γιατί οι περισσότερες δεικτοβαρείς µετοχές φαίνονται φθηνές στο µάτι καθώς την αντίστοιχη περυσινή περίοδο βρισκόντουσαν σε πολλαπλάσιες τιµές από τα τρέχοντα επίπεδα. Έτσι µια άνοδος 20 ή 30% δεν φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα την τιµή για κάποιον που παρακολουθεί από απόσταση τις τιµές και που αισθάνεται την αγορά να ανεβαίνει καθηµερινά. Η «φτήνια» είναι ο λόγος που το επενδυτικό κοινό εµπιστεύεται τις µετοχές και τολµά να τοποθετηθεί αγνοώντας τις επιφυλάξεις και τις αρνητικέςσυστάσεις των ειδικών αλλά και το βαρύ περιεχόµενο ειδήσεων που έρχεται από την πραγµατική οικονοµία.

 Από την άλλη πλευρά η αγωνία για βραχυπρόθεσµες αποδόσεις έχει άρει τους δισταγµούς από µέρος του επενδυτικού κοινού που τοποθετείται περισσότερο τεχνικά ή απλώς µιµείται τις κινήσεις επαϊόντων που είχαν καλή αίσθηση των γυρισµάτων των Χρηµατιστηρίων. Σε αυτό το ράλι «φτήνιας» λόγω της καλής διάρκειας και της διάχυσης της ανόδου δηµιουργήθηκε «χρήµα» βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα των συµµετοχών αλλά και των χαρτοφυλακίων ενόψει του κλεισίµατος του α’ τριµήνου του 2009.
Τεχνικά, ο Γενικός .είκτης συνέχισε ακάθεκτος προς την κυριότερη άµεση ζώνη αντίστασης, τις 1.750 µονάδες, όπου ήταν αναµενόµενο να γίνει κάποιας µορφής κατοχύρωση κερδών η οποία βρίσκεται ακόµα σε πολύ πρώιµο στάδιο.

Οι ταλαντωτές βρίσκονται κοντά σε υπερτιµηµένες ζώνες µετά από αρκετό διάστηµα όπως συµβαίνει και σε πολλές επιµέρους εταιρίες που κατέγραψαν σηµαντικές αποδόσεις αυξάνοντας το ενδεχόµενο συνέχισης της διόρθωσης που ξεκίνησε την Παρασκευή. Όσο η αγορά δεν υπερβαίνει τις 1720 µονάδες η διόρθωση θα βρίσκεται σε εξέλιξη µε κύριο γνώρισµα την αναδιάρθρωση θέσεων η οποία συνήθως έρχεται µετά από ανακοινώσεις κερδών και αναθεωρήσεις κερδοφορίας. Το βάθος και η διάρκεια αυτής της διόρθωσης θα κρίνει το επόµενο κοµµάτι αυτής της ανόδου. Αν συντελεσθεί µε γρήγορο τρόπο και δεν διασπαστούν επίπεδα που έχουν κάποια σηµασία όπως αυτά των κινητών µέσων των 30 και 15 ηµερών (1.590- 1.600 µονάδες) τότε η αγορά
βλέπει σε δεύτερο χρόνο τις 1.920 µονάδες.

Αν η ένταση των ρευστοποιήσεων δεν περιοριστεί πάνω από τις 1600 µονάδες τότε η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται σηµαντικά βάζοντας τέλος στο βραχυπρόθεσµο ράλι και πιθανότατα θα βάλει σε δοκιµασία νέων χαµηλών το Γενικό Δείκτη. Προς το παρόν η αγορά µας βρίσκει περισσότερο διατεθειµένους να αγοράσουµε ρίσκο στην περιοχή των 1.630 – 1.640 µονάδων µε κοντινό περιθώριο περικοπής ζηµιών καθώς εκτιµούµε ότι η δοµή και η ποιότητα της ανόδου διαφέρουν από όσες έχουν προηγηθεί στους τελευταίους 15 µήνες κάνοντας την πιο ποιοτική και σαφώς πιο κερδοφόρα από τις άλλες.

Μάνος Χατζηδάκης
Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής


ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις