STUDIO 111...

***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


*** ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ !
923 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009
08:15

 

022%20.gif                 Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη  καλη μας βδομαδα!

Flash: Το πρώτο μεγάλο ρίσκο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Της Χριστίνας Γαλανοπούλου

lavrentiadisΠεριέργεια, αισιοδοξία, επιφυλακτικότητα… Η αγορά των media παρακολουθεί τις κινήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με ανάμεικτα συναισθήματα: περιέργεια για το τι σκοπεύει να κάνει εξαγοράζοντας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ως επί το πλείστον το τελευταίο διάστημα δεν τα πήγαιναν καλά. Αισιοδοξία, γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο 36χρονος επιχειρηματίας δημιουργεί αργά και σταθερά ένα συγκρότημα Τύπου που θα αποδώσει τα μέγιστα στο μέλλον και θα δημιουργήσει ευκαιρίες, θέσεις εργασίας και θα φέρει νέο αέρα στα media. Και επιφυλακτικότητα μαζί με σκεπτικισμό, γιατί ο χώρος του Τύπου δεν είναι σαν τις άλλες επιχειρήσεις και πολύ εύκολα μπορεί να σου πάρει τα πάντα και να σε αφήσει πίσω του…

Η είδηση της εξαγοράς του Flash ήταν το κερασάκι σε μία συνταγή που ο ισχυρός της Alapis πρόσθεσε, και ύστερα από μία σειρά εξαγορών από κοινού με τον στενό συνεργάτη του και μυστικοσύμβουλο του, Πέτρο Κυριακίδη. Είχαν προηγηθεί η «Σφήνα», το “Free” του ΔΟΛ, η “Espresso”, το 12% του «Πήγασου», η εφημερίδα του Γιώργου Κύρτσου “City Press”, κινήσεις εξαγοράς  που εδώ και καιρό εδραιώνουν τον νεαρό επιχειρηματία στον Νο1 market mover της εγχώριας αγοράς.

Κερδοφόρα ΜΜΕ: Γίνεται;

flashΓιατί, όμως και γιατί στον χώρο του Τύπου; Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του επιχειρηματία, πιστεύουν ακράδαντα ότι ο επιχειρηματίας μπορεί να εφαρμόσει ξανά με επιτυχία το πείραμα της «Νεοχημικής», αυτή τη φορά στον χώρο των media.

Να δημιουργήσει, δηλαδή, μία τεράστια επιχειρηματική ομπρέλα κάτω από την οποία θα βρίσκονται Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κατά το παρελθόν δεν τα πήγαιναν καλά και στη συνέχεια να καταφέρει την κερδοφορία τους.

Σε όσους με σκεπτικισμό απαντούν ότι τα ΜΜΕ δεν είναι ούτε σαμπουάν ούτε βιολογικά προϊόντα, οι άνθρωποι του Λαυρεντιάδη συνιστούν υπομονή.  

Ειδικά δε και σε ό,τι αφορά τον Flash, οι ίδιες πηγές εξηγούν, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που δεν θα «καεί» από τις στήλες των media.

Κάπως έτσι έγινε και με την αναπάντεχη επίσκεψη Κύρτσου πριν από λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις του σταθμού, επίσκεψη για την οποία κανείς δεν είχε ενημερωθεί, πλην της συμβούλου επικοινωνίας των Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη, Αρετής Σιδηροκαστρίτου.

Για να μην υπάρξει αναστάτωση – άλλωστε δεν ήταν αυτό ο λόγος της επίσκεψης – από την πρώτη στιγμή υπήρξαν δεσμεύσεις ότι όσοι βρίσκονται στον σταθμό παραμένουν στις θέσεις τους, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις – τουναντίον – και ότι φιλοσοφία του κ. Κυριακίδη είναι η εργασιακή ειρήνη, οι καλές σχέσεις με τους εργαζόμενους και φυσικά η ανάπτυξη του σταθμού.

Διαβάστε περισσότερα

πηγη kolonaki-press.com

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις