STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Β Ι Β Λ Ι Α ***
10184 αναγνώστες

 

Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ

http://i26.photobucket.com/albums/c133/mazetas/new%20album/reichbrecht.jpghttp://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=20053&format=.jpg

Οι εικοσιτέσσερις σκηνές- καταγγελία του ναζιστικού καθεστώτος- που έγραψε ο Μπρεχτ εξόριστος, ανάμεσα στο 1935 και 1939, πριν ακόμα αποκαλυφθεί όλη η φρίκη του ναζισμού. Ο Μπρεχτ δραματοποιεί πραγματικά γεγονότα σε μια σειρά από αυτόνομες σκηνές παρουσιάζοντας τον τρόμο στην πρωτόγονη μορφή του. Ο άνθρωπος πιασμένος στο δίχτυ του τρόμου δεν γίνεται μόνο θύμα του αλλά και φορέας του. Πέφτει σ' αναρίθμητες αντιφάσεις, αλλοτριώνεται, αποδέχεται και διαιωνίζει αυτή την αλλοτρίωση. Η συνειδητοποίηση αυτών των αντιφάσεων είναι για τον Μπρεχτ η αρχή της απελευθέρωσής του.

  http://rs241.rapidshare.com/files/78594527/brecht.fear.misery.third.reich.pdf

 Ανοιξιάτικη έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο  ΕΔΩ

http://rapidshare.com/files/219816720/cgo_-_odigos_oikiakis_dyktiosis.pdf

 ******************************************************************************************************

Αντλώντας ιδέες από τα ταξίδια και τις θαλασσινές του εμπειρίες και προβλέποντας προφητικά την εφεύρεση του υποβρυχίου, ο Ιούλιος Βερν αφηγείται την ιστορία του Πλοιάρχου Νέμο, του θαλασσινού ταξιδευτή που το μίσος τον οδήγησε να ζήσει κάτω από τη θάλασσα, μακριά από τους ανθρώπους, οργανώνοντας εκπληκτικά μια ζωή εξωπραγματική, μέσα στο Ναυτίλο.
Ο συγγραφέας ταξιδεύει μαζί του στα βάθη των ωκεανών, γνωρίζει καινούργιους κόσμους, εξερευνά άγνωστους θαλασσινούς δρόμους και μαθαίνει πράγματα που ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι υπήρχαν.

Μια μαγευτική ιστορία γεμάτη "εικόνες", ένα θαλασσινό παραμύθι γεμάτο περιπέτειες που έχουν χαρεί γενιές και γενιές.

Φωτοαντίγραφο από το αντίστοιχο βιβλίο σε μορφή Pdf, 154 σελίδες.

  

http://rapidshare.com/files/210627141/Levges_Katw_apo_ti_Thalassa.rar

**************************************************************************************************************************

 Έλληνες Της Βίβλου - Άγγελος Σακέττος

 http://rapidshare.com/files/219189293/ellhnes_ths_biblou.rar%20%7C

Βιβλια Του Steven King (Ελληνικά)

 

 

 

 

 

http://rapidshare.com/files/83509530/St.King_Books.rar.html

 
altΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΚΑ !!!
Οι Συνομήλικοι - Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

Είναι ο σκύλος Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ; Όχι βέβαια, το αντίθετο. Αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.Στην προκειμένη περίπτωση η εξαίρεση ονομάζεται Ζαχαρίας και είναι ένας ενδεκαετής σκύλος που θεωρεί μεγάλη αδικία να είναι το ίδιο γέρος με τον Γεράσιμο, τον εβδομηκονταπενταετή ιδιοκτήτη του.
Μεγάλη αδικία επίσης θεωρεί και το γεγονός ότι το αφεντικό του είναι ένας φτωχός συνταξιούχος που τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να τρέφει το σκύλο του με φιλέτα. Γι αυτούς και πολλούς άλλους λόγους αντιπαθεί, υποτιμάει και προσβάλλει συνεχώς τον Γεράσιμο, ο οποίος βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που πήρε κατοικίδιο. Ένα παράξενο ζευγάρι στη δύση της ζωής του. Μια ιλαρή ματιά στα γηρατειά, τη μοναξιά και την ανέχεια. Ένα πικρό και ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό άλμπουμ από τον μάστορα του μαύρου χιούμορ, τον Αρκά.

http://rapidshare.com/files/214199850/Oi_Sunomilikoi-_O_xeiroteros_filos_tou_an8rwpou.rar

 **************************************************************************

ΕΝΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΖΩΗΣ
Tο βιβλίο-σταθμός, προϊόν της σοφίας και της πολύχρονης εκπαίδευσης του Δαλάι Λάμα, κορυφαίου θρησκευτικού ηγέτη του Θιβετανικού Bουδισμού, μας βοηθά να κατακτήσουμε στην πράξη την ευτυχία και την πληρότητα, νικώντας οριστικά την κατάθλιψη, τη μελαγχολία, το άγχος, το θυμό, τη ζήλια και γενικά κάθε εσωτερική δυσαρμονία.
alt

Αναλύοντας διεξοδικά τις ανθρώπινες σχέσεις, την υγεία, την οικογένεια, την εργασία και όλο το φάσμα της καθημερινότητας του Δυτικού ανθρώπου, Η Τέχνη της Ευτυχίας συνταιριάζει άριστα τη Βουδιστική Παράδοση με τη μοντέρνα Ψυχολογία.

Ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η συνεργασία ενός κορυφαίου δυτικού ψυχιάτρου με έναν κορυφαίο ανατολικό θρησκευτικό ηγέτη!

DOWNLOAD > http://rapidshare.com/files/217307370/h_texni_tis_eytixias.rar

***********************************************************************************************

Τα καλύτερα site για δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία Είναι εκπληκτικό το πόσα καλά και δωρεάν site υπάρχουν που παρέχουν ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks). Στις μέρες μας μπορεί κάποιος να βρει οποιοδήποτε δημοφιλές ή όχι βιβλίο, σε ηλεκτρονική μορφή. Απλά πρέπει να ξέρει που να ψάξει. Παρακάτω έχουμε μία λίστα…πρώτων βοηθειών.
1. Μηχανές αναζήτησης ηλεκτρονικών βιβλίων. Εδώ απλά γράφετε τον τίτλο του εγγράφου που θέλετε να βρείτε και προχωράει η αναζήτηση όπως γίνεται στις συμβατικές μηχανές αναζήτησης. Τρεις πολύ καλές μηχανές αναζήτησης είναι:
www.pdfgeni.com
www.pdf-search-engine.com
www.data-sheet.net

*********************************************************************

Ομήρου Ιλιάδα σε μετάφραση Νίκου Καζαντζάκη (1955)

 

 
Η Θέτιδα δίνει στο γιο της Αχιλλέα την πανοπλία που του ετοίμασε ο Ήφαιστος 

Η μετάφραση της Ιλιάδας του Ομήρου από τους Νίκο Καζαντζάκη και Ι.Θ. Κακριδή, που ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε το 1955 με δικά τους έξοδα. Μετάφραση ποιητική, έμμετρη, σε δημοτική γλώσσα, που συνοδεύεται από εισαγωγή του Κακριδή. Ένα δείγμα μεταφραστικής εφαρμογής από το προοίμιο (Α, 1-7): 


   Τη μάνητα, θεά, τραγούδα μας του ξακουστού Αχιλλέα, 
   ανάθεμά τη, πίκρες πού 'δωκε στους Αχαιούς περίσσιες 
   και πλήθος αντρειωμένες έστειλε ψυχές στον Άδη κάτω 
   παλικαριών, στους σκύλους ρίχνοντας να φάνε τα κορμιά τους 
   και στα όρνια ολούθε ―έτσι το θέλησε να γίνει τότε ο Δίας― 
   απ' τη στιγμή που πρωτοπιάστηκαν και χώρισαν οι δυό τους, 
   του Ατρέα ο γιος ο στρατοκράτορας κι ο μέγας Αχιλλέας.

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις