STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


**** ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ.....
922 αναγνώστες
Σάββατο, 9 Μαΐου 2009
09:09

022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλημερα μας!

 

paoΤις τελευταίες ημέρες έχει καταστεί ευρέως αντιληπτή η σκληρή κόντρα ανάμεσα στους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με κύριους πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Βγενόπουλο και  Γιάννη Βαρδινογιάννη, κόντρα που απειλεί την ενότητα του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού με εκατέρωθεν δηλώσεις, παρασκήνιο, νέες συμμαχίες και ...;.εμπλοκή  του αθλητικού τύπου της χώρας. Η σύγκρουση έχει προσλάβει τέτοια χαρακτηριστικά, που οπαδοί και δημοσιογράφοι «σκοτώνονται» στα ραδιόφωνα των Αθηνών.  Βέβαια εδώ δεν πρόκειται για μια κόντρα με ποδοσφαιρικά και μόνα κριτήρια αλλά για μια σύγκρουση εντυπώσεων και δύναμης με «παίχτες» που εφαρμόζουν την δική τους στρατηγική και σχεδιάζουν τις μελλοντικές κινήσεις. Τι μπορεί εξάλλου να υποθέσει κανείς όταν σκόρπιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε περίπτωση που η κατάσταση στον Παναθηναϊκό «τον αφήσει ανικανοποίητο» θα κινηθεί προκειμένου να γίνει μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ, με αντικειμενικό σκοπό «να αποκτήσει την δική του ομάδα» αξιοποιώντας την στο πλαίσιο των σχεδιασμών του για ...; το πολιτικό του μέλλον».

Η ένταση στα ενδότερα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενισχύεται την ώρα που η ομάδα παίζει όλη την χρονιά στα play off  για έξοδο στο Champions League, ύστερα από μια ακόμα μέτρια πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ταυτόχρονα όλο και περισσότερα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για αντίστοιχο επιχειρηματικό άνοιγμα του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη για ένα πολυμετοχικό ...;Ολυμπιακό.

Αν μάλιστα ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από το φαβορί (εκτός αν συμβούν σημεία και τέρατα κλπ)  για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off, δηλαδή τον  ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα τότε η κατάσταση στο τριφύλλι θα οξυνθεί με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού μέτοχοι και συμμέτοχοι δεν θέλουν να σκέφτονται ...; απώλειες κερδών.

Η στρατηγική Βγενόπολου

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει μπει για τα καλά στις στήλες των αθλητικών εφημερίδων και έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο ναvgenopoylos συνδέσει το όνομα του με την πορεία του Παναθηναϊκού αλλά και τις ελπίδες των πράσινων οπαδών για να σπάσει την κυριαρχία του Σωκράτη Κόκκαλη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τότε που κατάφερε μέσω της ΠΕΚ να ανοίξει τις πόρτες της διοίκησης του Παναθηναϊκού , τα δεδομένα στις σχέσεις του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη έχουν αλλάξει πολλές φορές, φτάνοντας στο σημερινό σημείο της ανοιχτής πλέον αντιπαράθεσης. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η στρατηγική του Mr MIG , τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, σε ότι έχει να κάνει  με την ομάδα, στρατηγική ανοιχτών τοποθετήσεων και δηλώσεων με στόχο την «πίεση» των άλλων μετόχων της ομάδας . Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της ανακοίνωσης του που άναψε φωτιές στο πράσινο στρατόπεδο «Ξέρω ότι και πάλι θα κατηγορηθώ ότι με τις δημόσιες αυτές θέσεις μου «πιέζω» τους άλλους μετόχους. Δεν με απασχολεί πλέον. Ας τοποθετηθούν και αυτοί δημόσια (οι ίδιοι όχι μέσω των εφημερίδων τους) συμφωνώντας ή διαφωνώντας ...; ...;.Εγώ δεν πρόκειται να είμαι στον Παναθηναϊκό για να δίνω άλλοθι σε όσους επιθυμούν να συνεχισθεί η μιζέρια της τελευταίας δεκαετίας".

Η στρατηγική αυτή του κ. Βγενόπουλου με ηχηρές και ανοιχτές τοποθετήσεις τον έχει βοηθήσει και σε άλλους τομείς της επιχειρηματικής του πορείας καθώς έχει καταφέρει να δημιουργήσει θόρυβο σε πολλές περιπτώσεις με τις παρεμβατικές δηλώσεις και τις ενέργειες του. Επιπλέον ο Ανδρέας Βγενόπουλος ποντάρει και στο γεγονός ότι σε χαλεπούς καιρούς για την οικονομία, άρα και για το ποδόσφαιρο , έχει την οικονομική δυνατότητα, ως διαχειριστής κεφαλαίων μεγάλης ρευστότητας, να ποντάρει και να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό με χρήματα που θα φέρουν μεταγραφές , οι οποίες είναι και η αγαπημένη ενασχόληση όχι μόνο των αθλητικών εφημερίδων αλλά και κάθε οπαδού που θέλει η ομάδα του «να φέρνει παιχταράδες».

Ο ίδιος δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να συγκρουστεί με πολιτικά πρόσωπα ( Γιώργος Παπανδρέου,  Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Αλογοσκούφης), ενώ οι κινήσεις του στην επιχειρηματική σκακιέρα με τελευταία και πιο ηχηρή αυτή της αγοράς της Ολυμπιακής συντελούν στο να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλοί του καταλογίζουν ότι η ενασχόληση του με τον Παναθηναϊκό γίνεται στα πλαίσια της επιθυμίας του να αποκτήσει πιο ισχυρό φιλολαϊκό έρισμα και άλλοι βλέπουν ακόμα και κάθοδο του στην πολιτική. Ο ίδιος απαντά "Η ανάμειξή μου στα διοικητικά του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν μία μεγάλη συναισθηματική απόφαση που έκανα από την αγάπη μου προς το Σύλλογο. Τις συνέπειες της απόφασής μου αυτής θα τις πληρώσω μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να προδώσω τις αρχές μου. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να ανακατευτώ και πάλι με τα πίτουρα των παρασκηνίων τοποθετούμενος στα θέματα της μεθοδευμένης επικαιρότητας με απόλυτη διαφάνεια, όπως κάνω πάντα.»       

Η στάση του Βαρδινογιάννη και η συμμαχία με τους Γιαννακόπουλους

tziggerΑπό την άλλη μεριά , ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δείχνει να επανέρχεται δριμύτερος στις εξελίξεις. Ύστερα από ένα διάστημα φαινομενικής αποχής, ο Τζίγγερ φαίνεται να βγαίνει ξανά στην πρώτη γραμμή. Σημαντική κίνηση του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού ήταν να κλείσει (για πόσο θα δούμε) το μέτωπο με την οικογένεια Γιαννακόπουλου, η οποία είχε πρωτοστατήσει στην κριτική εναντίον του κυρίως μέσω της εφημερίδας «Πράσινη».  Ο Θανάσης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχουν το ισχυρό πλεονέκτημα της απόλυτης στήριξης του κόσμου του Παναθηναϊκού και ειδικά με τη κατάκτηση του 5ου Ευρωπαϊκού στο μπάσκετ  στο Βερολίνο ακόμα μια επιτυχία στην πολύχρονη πορεία τους στα διοικητικά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν πέρασε άλλωστε καιρός που το σύνθημα «Παύλο Θεέ Πάρε την ΠΑΕ» ήταν το μόνιμο σλόγκαν της πράσινης κερκίδας.

Στο νέο μέτωπο με τον Ανδρέα Βγενόπουλο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης φαίνεται κυρίως ενοχλημένος από τις δημόσιες τοποθετήσεις του αλλά και από το πότε επιλέγει ο κ. Βγενόπουλος να τις κάνει. Η απάντηση του στην καυστική ανακοίνωση Βγενόπουλου στην οποία φωτογραφίζεται ο ίδιος , ήταν άμεση «Αυτό που προέχει σήμερα είναι η ηρεμία της ομάδας ενόψει των πλέι οφ. Αυτή την ηρεμία δε θα τη διακινδυνεύσω. Με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου θα γίνει ο απολογισμός και θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει. Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω όψιμων επικοινωνιακών στρατηγικών». Με απλά λόγια, ο Τζίγγερ επέλεξε αυτή την φορά να σηκώσει το γάντι.

Στο μόνο που φαίνεται να συμφωνούν στο Παναθηναϊκό είναι η αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου στον Βοτανικό.

Και ο «πράσινος» τύπος

Στα πλαίσια της νέας κόντρας εμπλέκεται η ιστορία με την οπαδική εφημερίδα «DERBY», της οποίας εκδότης είναι ο γνωστόςderby εκδότης και δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η εφημερίδα θα κλείσει μέχρι το τέλος Μαΐου. Αυτή την εξέλιξη κάποιοι την χρεώνουν στο Βγενόπουλο, ενώ ο ίδιος φρόντισε να απαντήσει άμεσα στην ανακοίνωση του, φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Βαρδινογιάννη πίσω από τις φήμες «.Η οπαδική εφημερίδα DERBY μετά και από το απίστευτης χυδαιότητας εξώφυλλο της Δευτέρας κλείνει (Wink στο τέλος του μηνός και τα διευθυντικά της στελέχη με κατηγορούν ευθέως ότι εγώ φταίω γι΄αυτό. Γιατί άραγε; Η εφημερίδα αυτή δουλεύει με οικονομικό έλλειμμα-ζημιά επί χρόνια. Ποιος χρηματοδοτούσε τη λειτουργία της και για ποιο λόγο; Πόσο αντικειμενική μπορεί να είναι μια εφημερίδα που κάποιος την συντηρεί οικονομικά ; Και πως μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να ισχυρίζεται ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και όχι του χρηματοδότη της; Ας ζητήσουν λοιπόν τα διευθυντικά στελέχη του DERBY εξηγήσεις από τον χρηματοδότη τους που τους εγκατέλειψε (Wink και που είναι ο υπεύθυνος για το πιθανό κλείσιμο της εφημερίδας».

Η εφημερίδα «DERBY» είναι η δεύτερη εφημερίδα που πρόσκειται στον Παναθηναϊκό και οδεύει προς κλείσιμο. Είχε προηγηθεί ο «Πράσινος Τύπος» , εφημερίδα που έκλεισε γρήγορα και δεν κατάφερε να μπει σφήνα στην «Πράσινη» και το «DERBY», ενώ πριν την κυκλοφορία της, φήμες που δεν επιβεβαιώθηκαν, έφερναν πίσω από την όλη κίνηση τον κ. Βγενόπουλο.

paoΟι εξελίξεις στον «πολυμετωπικό» είναι συνεχείς και το ντέρμπι καλά κρατεί. Ο Νίκος Πατέρας προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ως πρόεδρος της ομάδας και συνέχεια στο σήριαλ αναμένεται να δοθεί μετά τα play off. Μένει να δούμε πως θα συμβιβαστούν τα αντικρουόμενα συμφέροντα και η διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στους μετόχους , αν θα πραγματοποιήσει τις απειλές του για αποχώρηση ο Ανδρέας Βγενόπουλος και αν τελικά θα αντέξει το μοντέλο της Πολυμετοχικότητας. Μάλλον μόνο ένα πρωτάθλημα μπορεί να σώσει την κατάσταση ...

 

Διαβάστε περισσότερα

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις