STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


ΤΑΥΡΟΙ «τραβεστί», η το ΡΑΛΙ «του κορόιδου»...
1117 αναγνώστες
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009
08:57

022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλημερα μας!

* Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση έγινε κατανοητό το «σύνθημα» στην αρχή της βδομάδας. Τα χρηματιστήρια της Ε.Ε. έχουν επενδυτές, που μπροστά στην αποφασιστικότητα των συναλλασσόμενων στο Χ.Α., θα μπορούσαν να τους κατατάξουν στις… «κότες» με γηπεδικούς όρους.

 Με τη διεθνή χρηματιστηριακή διάλεκτο μάλλον είναι ταύροι «τραβεστί», αλλά στις ΗΠΑ πολύ σημαντικοί αναλυτές των αγορών επιμένουν πως η τρέχουσα άνοδος για την Wall Street είναι «το ράλι του κορόιδου». Μέσα σε αυτή την παγκόσμια διαπάλη επενδυτικών θέσεων, το Χ.Α. αποτελεί αναμφίβολα μια νησίδα σταθερότητας στην άνοδο και με θετικό βηματισμό υπολογίσιμο ανά ανοδική συνεδρίαση, όταν καταγράφεται διεθνής άνοδο και οριακά… θετικό βηματισμό στην κάθοδο των διεθνών κεφαλαιαγορών.

 

 * Υπάρχει εξήγηση για αυτή την ιδιαίτερη προτίμηση αλλά πολλοί αναλυτές δυσπιστούν διότι τα «επιχειρήματα» των ταύρων έχουν στατιστική βάση αλλά σίγουρα δεν προκύπτουν άμεσα από την βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών. Όσοι δεν σέβονται την πληροφορία περί της επανόδου των ξένων διαχειριστών και δεν αποδέχονται τη μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα που προκαλούν οι κινήσεις τους, αδυνατούν, όπως υπογραμμίσαμε προσφάτως, να αντιληφθούν την έννοια του momentum. Ακόμα και στη Νέα Υόρκη, που γεύση από τις προσπάθειες που καταβάλλονται, για να υποστέλλει η κοινότητα των αναλυτών την ανατροφοδοτούμενη αισιοδοξία των επενδυτών, αναφέραμε πιο πάνω, δεν διαπιστώνεται πίεση πανικού στους βασικούς δείκτες. Εκλογίκευση μετά από ράλι 30% θα το χαρακτηρίζαμε.

 

* Η συνισταμένη των... η συνέχεια  Εδω 

 

.

Σχόλια

14/05 00:35  Bezyr
Φιλε μου σε διαβαζω συχνα.Το σχολιο μου δεν απευθυνεται σε σενα αλλα σ' αυτον τον κ. Κωστα, που με γλωσα πασπαλισμενη με αρκετη επιστημονικοφανεια αλλα ανευ ουσιας, προσπαθει να μας πεισειγια το ποσο κοροϊδα ειναι οσοι συμμετεχουν σε μια τετοια αγορα.
Τωρα βεβαια, ο πανεξυπνος αυτος κυριος, ας ανοιξει τα κιταπια του, και ας μας πει αν οι αγορες στους σεισμους και καταποντισμους, πολεμους κλπ, πεφτουν ή ανεβαινουν.
Ναι ξερω, θα πει οτι οι πολεμοι προεξοφλουν μεγαλη αναπτυξη μετα.
Και γιατι να μην θεωρησω οτι η τεραστια πτωση ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΕ αυτο που θα βιωναμε,και το τωρινο δεν αποτελει μια υγειεστατη ,εστω αντιδραση που εδωσε ΤΑ κερδη?
Η προσπαθεια εξηγησης μιας αγορας που τρεχει, ειναι ονειρο θερινης νυκτος ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.Ειδαλλως αυτο δεν θα ηταν αγορα.
By the way, αυτος πληρωνεται κι ολας?
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις