STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


***** Τ. Ζαμάνης: Όχι όλα τα αυγά σε ένα καλάθι..
1123 αναγνώστες
Σάββατο, 30 Μαΐου 2009
11:44

 022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλημερα μας..

Στη νοοτροπία και την παιδεία του μέσου επενδυτή οφείλται το γεγονός οτι υπάρχουν πολλοί που δεν αξιοποίησαν την άνοδο, τόνισε ο υπεύθυνος του Τμήματος Συναλλαγών της ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακής Τάκης Ζαμάνης, μιλώντας στην fmvoice.gr

zamanhs_takhs2.jpgΤο χειρότερο απ’ όλα είναι, σύμφωνα με τον αναλυτή, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών δεν προχωρεί ούτε σε τμηματικές τοποθετήσεις, ούτε ώστε να μη χάσουν, έστω κατα ένα μέρος, την ανοδική κίνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμάνη οι ιδιώτες επενδυτές είναι φοβισμένοι, καθώς καταλαβαίνουν και κατανοούν την κατάσταση, αλλά η ψυχολογία τους διαμορφώνεται με βάση τα όσα ακούν και διαβάζουν.

Την τελευταία περίοδο, μάλιστα, με τη θετική πορεία της αγοράς, δείχνει να περιμένει, αρχικά να δει την κίνηση, στη συνέχεια να την επιβεβαιώσει και τώρα πλέον να ανισχύονται οι φόβοι για δυνατό γύρισμα προς τα κάτω.

Στην παρούσα συγκυρία, σύμφωνα με τον κ. Ζαμάνη, χρειάζεται κάποιος να είναι τοποθετημένος, έστω και με πολύ μικρό ποσοστό του διαθέσιμου κεφαλαίου του, να βάζει αυτηρά όρια στο stop loss και να παρακολουθεί τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή.

Το επόμενο διάστημα κρίσιμο στοιχείο είναι η πορεία των τιμών στα εμπορεύματα και κυρίως στο πετρέλαιο, η ανοδική κίνηση του οποίου δείχνει πως η αγορά βλέπει πως αυξάνεται και πάλι η ζήτηση.

Επίσης, τη δική τους συμβολή στις εξελίξεις θα έχει το πότε θα επιστρέψουν οι επιχειρήσεις σε καλύτερη κερδοφορία, που θα οδηγήσει και σε καλύτερα Ρ/Ε.

Πάντως, οι αγορές ενδοσυνεδριακά απορροφούν τις πωλήσεις και συνεχίζουν σε ανοδικό έδαφος, τη στιγμή που έχουν ξεπεράσει τον κινητό 200άρη και επιδιώκουν να «χωνέψουν» αυτά τα επίπεδα.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η καλύτερη επεδυτική τακική είναι η διασπορά των τοποθετήσεων, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές, κυρίως σε εκείνους τους κλάδους που διαθέτουν προοπτική.

Για τα μεκροοικονομικά, ο κ. Ζαμάνης σημείωσε οτι όλοι περιμένουν να δουν έαν τα μέτρα που ελήφθησαν στο παρελθόν είναι αποτελεσματικά ή εάν θα χρειαστούν και νέα πακέτα.

Πάντως, υπογράμμισε οτι εάν στις ΗΠΑ προχωρήσουν σε νέες κινήσεις, προς αυτή την κατεύθυνση, θα αναγκαστεί και η ΕΚΤ να προβεί σε παρόμοιες κινήσεις.

 

ΠΗΓΗ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις