STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΑΛΙ ΤΙ ?
1018 αναγνώστες
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2009
09:51

 022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλημερα μας..Καλο βολι

 


Οι προσδοκίες πάντως των επενδυτών ότι επίκειται οικονομική ανάκαμψη σε ορίζοντα 6-9 μηνών, που επανέφερε τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου, ευνόησε το τελευταίο τρίμηνο τις μετοχικές αγορές και ιδιαίτερα τις αναδυόμενες, που επωφελήθηκαν και από την κούρσα των εμπορευμάτων αλλά και από τη διολίσθηση του δολαρίου, συνέπεια της πτώσης των κρατικών ομολόγων.

Η βίαιη άνοδος δείχνει ωστόσο να ενσωματώνει προσδοκίες μίας ραγδαίας οικονομικής ανάκαμψης, οι οποίες ίσως αποδειχθούν πρώιμες, καθώς η αναθέρμανση των οικονομιών δεν αποκλείεται να αποδυναμωθεί από τη σταδιακά φθίνουσα επιρροή των κρατικών παρεμβάσεων και την απαιτούμενη μείωση της χρήσης δανείων στην κατανάλωση και τις επενδύσεις.

Ετσι, αρκετοί αναλυτές θεωρούν τώρα πιθανή μία διόρθωση των αγορών στους επόμενους μήνες, ενώ συνολικώς σε όρους S&P 500 η τιμή - στόχος που δίδουν για το τέλος του 2009 για τον δείκτη σηματωρό των διεθνών μετοχικών τάσεων κυμαίνεται σε ένα σχετικά μεγάλο εύρος μεταξύ των 920 μοναδων (Credit Suisse) και των 1.060 μονάδων (Deutsche Bank), κάτι το οποίο επιδέχεται σαφώς διαφορετικές αναγνώσεις.

Η Credit Suisse, πάντως, συστήνει πλέον ουδέτερη θέση στις μετοχές, από αυξημένη θέση (overweight) προηγουμένως, ενώ αυξημένη θέση συστήνει στα κυβερνητικά, τα εταιρικά και τα τιμαριθμοποιημένα ομόλογα, καθώς και σε εναλλακτικές επενδύσεις έναντι μείωσης θέσεων σε ρευστά διαθέσιμα. Αν και θεωρεί πως οι αγορές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα χαμηλά τους, εντούτοις δεν πιστεύει πως ανατέλλει ένα κλασικό bull market. Καθώς τα σενάρια ανόδου και πτώσης των τιμών είναι πλέον «συμμετρικά», τα χρηματιστήρια θα μπορούσαν το ερχόμενο διάστημα να κινούνται σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών (range trading) όπως συνέβη και κατά τη δεκαετία του '70.
Καθώς, δε, η ανάκαμψη των οικονομιών θα είναι μάλλον της μορφής «W», η σημερινή αισιοδοξία θα μπορούσε να ανατραπεί, δεδομένου μάλιστα και του γεγονότος ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων καθιστά τις αποτιμήσεις των μετοχών λιγότερο ελκυστικές.

Η ομάδα των οικονομολόγων της HSBC μετέβαλαν τις τελευταίες ημέρες τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, η οποία στην ουσία δίδει και τις κατευθύνσεις παγκοσμίως θεωρώντας πλέον πως δεν θα δούμε μία ανάκαμψη της μορφής «W». Το 2010 προβλέπουν πλέον πως, παρά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας (9,7%), ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ θα ανέλθει στο 1,9%, ενώ ο ελεγχόμενος πληθωρισμός θα επιτρέψει στην Fed να διατηρήσει αμετάβλητα σχεδόν τα επιτόκια.

 

 

Την ίδια ώρα όμως οι φωνές...η συνεχεια Οι μετοχές μετά το ράλι

 

 

 

Οι μετοχές μετά το ράλι

  ΤΟΥ Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Αν και ύστερα από μία βίαιη άνοδο των μετοχών το τελευταίο τρίμηνο, μία διόρθωση των τιμών τους ερχόμενους μήνες μοιάζει μάλλον εύλογη, εντούτοις αρκετοί αναλυτές θεωρούν πως μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερο μία διακύμανση των μετοχών ενός σχετικά περιορισμένου εύρους τιμών (range trading) που ίσως επιτρέψει στις αγορές να συσσωρεύσουν δυνάμεις. 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις