STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Σταθερή αξία η μεσαία κεφαλαιοποίηση..
862 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009
14:35

 Για όσους επενδυτές, παίκτες αναζήτησαν "εναλλακτικές επιλογές" τοποθέτησης στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό, για όσα χαρτοφυλάκια και ξένα funds έψαξαν για ευκαιρίες πέρα από τα στενά όρια των blue chips, ιδίως του τραπεζικού τομέα, ο χώρος της ευρύτερης μεσαίας κεφαλαιοποίησης πρέπει να αποτέλεσε το τελευταίο τρίμηνο "πεδίον δόξης λαμπρό". Μια και τα μέλη της απλόχερα προσέφεραν αποδόσεις που ξεπέρασαν κάμποσο αυτές του Γενικού Δείκτη το τελευταίο τρίμηνο, δηλαδή της τάξεως του 61%-62%, ή και χάρισαν κέρδη με "τριψήφια" νούμερο. 

Ωστόσο, παρά τις σημαντικές επιδόσεις, παρά το γεγονός ότι κάποιες μετοχές από τα δικά τους χαμηλά, και όχι τα χαμηλά της αγοράς προ τριμήνου, έχουν καταγράψει 
ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, αν και η αγορά είναι σε υψηλά επίπεδα και μερικές φορές δείχνει μια σχετική δυσκολία να ξεφύγει άνω των 2.400 μονάδων, αν και κάποιοι εκτιμούν ή προσδοκούν ότι η διόρθωση αργά ή γρήγορα θα καταφθάσει, εντούτοις τα πονταρίσματα στην ευρύτερη μεσαία βαθμίδα, έως τα χαμηλά στρώματα της μεγάλης, καλά κρατούν. 

Εντοπίζονται δε σε μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με ενέργεια, υποδομές, κατασκευές, commodities, με επιχειρήσεις του εμπορίου που δείχνουν σταδιακά να προσπαθούν να ξεπεράσουν τα "απόνερα", με βιομηχανικούς ομίλους και θυγατρικές τους, με τομείς κρατικούς σαν τα "νερά" και τα "λιμάνια" κ.λπ. Που έχουν μπροστά τους μεν δυσκολίες και προβλήματα, αλλά έχουν και projects, έργα, εξελίξεις, συμφωνίες, προοπτικές, έχουν ηγετική θέση, εμπλέκονται ακόμα στη συνείδηση της αγοράς με "παραμέτρους" σαν τις αυξήσεις κεφαλαίου ή τα ...; placements. Ακόμα και μετοχές ονομάτων με ειδικό βάρος, που όμως κάπως έμειναν πίσω στο προηγούμενο διάστημα, ανήκουν στο μενού των επενδυτών. 

Ονόματα σας τις Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ή και J&P Αβαξ, Βιοχάλκο, Alapis και Frigoglass, Intralot, Jumbo, Fourlis, Folli Follie, Sprider και Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Υγεία, Μηχανική, Forthnet, Σιδενόρ (και λοιποί "συγγενείς"), Intracom, Lamda και άλλα αναλόγου (ή μικρότερου) βεληνεκούς αποτέλεσαν μια "μαγιά" - "κινητήρια δύναμη" στο ταμπλό. Και ακόμα, λιγότερο ή περισσότερο, συνεχίσουν να προσελκύουν το επενδυτικό κοινό, ξένο και εγχώριο. Ήδη βέβαια, έχουν προλάβει να δώσουν αποδόσεις, αν και απέχουν παρασάγγας από τα παλιά υψηλά τους. Όπως βέβαια, είναι σαφές ότι αν οι αγορές χάσουν τον προσανατολισμός τους και αυτές θα "πληγωθούν". Ωστόσο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν χαρακτηριστεί από την αγορά, σε καλές περιόδους, ως "σταθερή αξία". 

Μένει να το αποδείξουν και στη συνέχεια. 

Γ. Π.  

 

ΠΗΓΗ 

 

 
Σχόλια

14/06 21:39  jerri
Διπλή προδοσία η ψυχή αλλά παρόλα αυτά...
σέρνει καράβι
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις