STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


***** Με κεραίες κατεβασμένες..
984 αναγνώστες
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009
09:32

022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλημερα μας..  

 

 

* Τι έγινε ρε παιδιά; Χάθηκε η επαφή με τη διεθνή επενδυτική σκηνή; Ή το «βέβαιον» της ανόδου στην τελευταία συνεδρίαση του εξαμήνου αποτέλεσε κίνητρο, για να μαζευτούν μετοχές από τους traders επαγγελματικού τύπου; Διότι η απουσία των ιδιωτών μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. Η πληροφορία για το μαράζωμα του αριθμού ενεργών κωδικών δεν μας εδόθη ευθέως, αλλά το συμπεράναμε από τον αριθμό των τηλεφωνημάτων που μετρήσαμε, στη χθεσινή μας βόλτα στο τρίγωνο της αγοράς. Λίγο η ζέστη πολύ η απεργία των τραπεζικών, μας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε άτυπη έρευνα και ήταν ιδιαζόντως απογοητευτική. Ακόμα κρίση αλλά αμερικάνικα δεν έχει αισθανθεί ο Ελληνας καταναλωτής, αλλά ο Ελληνας επενδυτής έχει συμμαζευτεί και περιμένει τη σφαλιάρα να έρθει!

 

* Μάταιος κόπος. Όπως κάθε φορά που γίνεται ένα «κακό» και ξεκινά η παρουσίασή του σαν σενάριο ταινίας από τα «σκηνοθετικά» κεφάλια των δελτίων ειδήσεων, παρουσιάζονται οι συμπαθείς γείτονες, που… «πέφτουν απ΄ τα σύννεφα», έτσι θα αισθανθούμε όλοι, όταν έρθει η «ώρα της κρίσεως». Εκτιμούμε ότι η χρησιμότητα των χρηματιστηρίων είναι μεγαλύτερη του συνήθους και κακώς -κάκιστα- πράττουν όσοι αποφασίζουν τώρα να μετατραπούν σε «διακόπτες». Αλλά και από την πλαζ, ένα τηλέφωνο στη χρηματιστηριακή, βοηθά στο να κρατιέται επαφή με την αγορά. Για να μη νιώθουμε και μόνοι δηλαδή, διότι μέχρι τις 20 Ιουλίου, το Χ.Α. δεν θα κάτσει όπως «έκατσε» χθες.

 

* Αυτό φάνηκε από τη δυναμική που επέβαλλαν οι ισχυροί παράγοντες του Χ.Α. Έτσι, δεν νομίζουμε ότι ήταν τυχαία κατάσταση, αυτό που διαπιστώσαμε στην έναρξη. Για να «απογοητευτούν» όσοι τσιμπάνε εύκολα, γράφτηκαν τα υψηλά ημέρας με τα πρώτα σαράντα εκατομμύρια ευρώ και τα υπόλοιπα 110, καταναλώθηκαν για την ταλάντωση τιμών μετοχών και δεικτών γύρω από τη θέση ισορροπίας, που ήταν το προηγούμενο κλείσιμο. Η Αθήνα, που στις «καλές» μέρες δεν κλεινόταν στο πλαίσιο του ευρώ, αλλά γινόταν το «παράγωγο» της Νέας Υόρκης, χθες έδειξε πως κατέβηκαν οι κεραίες που «έπιαναν» τον παλμό των αγορών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Επειδή δε οι κεραίες των αγορών είναι άνθρωποι, αναρωτηθήκαμε, μπας και κάνανε καμιά στραβή, σε κάποιους fund managers από τις ΗΠΑ.

* Οι ευρωπαϊκές αγορές δειλά στην αρχή, με πιο βέβαια βήματα στη συνέχεια, κατοχύρωσαν κλιμακωτά νεώτερα υψηλά με την πάροδο του χρόνου. Το θετικό άνοιγμα της Wall Street συνέβαλε στο να διπλασιάσουν τα κέρδη που σημείωναν μέχρι εκείνη την ώρα. Στο Χ.Α. όμως, τα υψηλά είχαν «τελειώσει» από τις 11:15 και ο αντίκτυπος της αγοράς των αγορών ήταν 5 μονάδες πάνω στον 20άρη που εξατμίστηκαν σε ένα τεταρτάκι. Οι Dow και S&P500 έπειτα από δυο «ντρίπλες» στο κέντρο του γηπέδου, βρέθηκαν στο +1%, και τα ευρωπαϊκά στο +2% παρακολουθώντας τους βαρύτερους δείκτες της παγκόσμιας αγοράς μετοχών, με «επίγνωση» της ελαφρότητάς τους. Εκτιμούμε πως το «πνεύμα» θα αλλάξει. 

πηγη

Σχόλια

30/06 09:51  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλημέρα. Ενδιαφέρουσες και σωστές διαπιστώσεις. Αν η μαρίδα εξακολουθήσει να σκορπά (απέχει) πως θα πιαστεί στα δίχτυα?
Το πνεύμα προς ποιά κατεύθυνση θ' αλλάξει?
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις