STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


***** ΑΝΟΔΙΚΟΣ Ιούλιος στο Χ.Α.
1047 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2009
10:12

 022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλημερα μας..

 

* Έως τις 15:00, κράτησε το πείσμα των συναλλασσόμενων στο Χ.Α., να κρατούν την πορεία στις τιμές των μετοχών του ταμπλό, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των χρηματιστηρίων της Ε.Ε. Ξαφνικά όμως η εικόνα άλλαξε και τότε καταλάβαμε, πως οι επενδυτές προεξόφλησαν την τακτοποίηση των… ημιυπαίθριων χώρων. Φυσικά δεν υπάρχουν στοιχεία γι αυτό, αλλά υπάρχουν σκέψεις που χαρακτηρίζονται εντός της κοινής λογικής, προς δικαιολόγηση του rebound. Οι συναλλαγές ήταν άνευρες, οι επενδυτές διστακτικοί, αλλά όλα αυτά δεν έγιναν όπως τη Δευτέρα, για να μαζευτούν μετοχές πριν από μια υπολογίσιμη άνοδο. Έγιναν για να πιέσουν τους αρμοδίους να προβούν στη ρύθμιση. Ποιοι; Οι θεσμικοί από το εξωτερικό.

 

* Με το δίκιο τους οι άνθρωποι. Αν οι εταιρείες, που θεωρούνται πιο ισχυρές από τους ιδιώτες, είχαν τα μισά "χαρακτηριστικά" παραβατικότητας από αυτά που ώθησαν τους νεοέλληνες να κλείσουν τους ημιυπαίθριους τα τελευταία είκοσι χρόνια, τότε η ρύθμιση θα ανεβάσει τη νόμιμη ακίνητη περιουσία των επιχειρήσεων σημαντικά. Αφήστε που μπορεί πολλοί, να ήθελαν να τοποθετηθούν σε ελληνικές μετοχές, αλλά πιθανά να δίσταζαν. Επειδή δεν γνώριζαν… το κόστος της τακτοποίησης, που θα επιβάρυνε τη χρήση του 2009 και του 2010. Οι δε ξένοι αναλυτές, όσοι είχαν εμβαθύνει στην ενημέρωσή τους, πιθανά να είχαν τρομάξει τους πελάτες τους, από τη φήμη πως τα άδεια Ε9 οφείλονταν… στην εκδίκηση της εταιρείας no money no honey. Είχε αναλάβει την εισαγωγή και επεξεργασία των στοιχείων, στην πορεία δεν παρέλαβε τα συμπεφωνημένα και παρέδωσε… αρχεία αδειασμένα.

 

* Τα ανωτέρω δεν προέκυψαν από το ρεπορτάζ. Αλλά από την παραμονή μας στον ήλιο, έξω από την αρμόδια ΔΟΥ χθες το πρωί, που φιλοξενείται πλησίον του αγαπημένου μας πρωινού καφενείου. Το χρηματιστηριακό ρεπορτάζ επέτρεψε να αντιληφθούμε αντιθέσεις, ως προς τις εκτιμήσεις για την τάση του Χ.Α., μεταξύ των εγχώριων επαγγελματιών. Οι νέοι, χωρίς ενοχές, αλλά και χωρίς την εμπειρία του πόνου που προκαλεί η προδοσία των προσδοκιών που σχηματίζονται με υπερβάλλουσα αυτοπεποίθηση, εκτιμούν άνοδο, που υπαγορεύει το συμφέρον της παγκόσμιας ανάπτυξης και η προσέγγιση των αγορών διά της στατιστικής. Η τεχνική ανάλυση λέει, ότι πριν λίγο έγινε η "χρυσή τομή". Ήτοι η διασταύρωση του κινητού μέσου 200 ημερών, με αυτόν των 50 ημερών.

* Το ίδιο έχει καταγραφεί για τους βασικούς δείκτες των περισσότερων μεγάλων χρηματιστηρίων. Όποτε συμβαίνει αυτό και δεν αναιρείται σύντομα, ακολουθεί άνοδος διαρκείας. Οι εκτιμήσεις μας για κάθοδο εξαντλήθηκαν. Όταν ο 20άρης πέρασε για τελευταία φορά σε θετικό έδαφος, κατευθυνόμενος σε κλείσιμο στο υψηλό ημέρας. Ωστόσο, διαπραγματεύτηκε τέσσερις ώρες με απώλειες και τους ευρωπαϊκούς δείκτες… στο +1,5%. Αν το φρόνημα όσων πιστεύουν στα στατιστικά δεν καμφθεί γρήγορα, ίσως τα χαμηλά που προβλέψαμε κάτω από τις 1.000 μονάδες για τον FTSE20 δεν εμφανιστούν. Ανοδικά λοιπόν τον Ιούλιο, είτε με την υποστήριξη "ημιυπαίθριων" συλλογισμών, είτε στατιστικών. 

 

ΠΗΓΗ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις