STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


***** Τα στατιστικά της εβδομάδας ...
975 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009
19:04

XA: Τα στατιστικά της εβδομάδας από την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ

Με απώλειες 4,74% έκλεισε την εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 2.106,13 μονάδες μειώνοντας την συνολική απόδοση από την αρχή του έτους στο 17,89%. Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές μειώθηκαν κατά 19,68% και διαμορφώθηκαν στα 125,7 εκατ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εισροές 3,49 εκατ. ευρώ αυξάνοντας τις συνολικές εισροές στα 87,19 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα η οποία ισορρόπησε μεταξύ των πρώτων αποτελεσμάτων τριμήνου και της ουσιαστικής έναρξης της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής.

Η έως τώρα πορεία της αγοράς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αναμενόμενη καθώς η έλλειψη εγχώριων καταλυτών αφήνει εκτεθειμένη την πορεία του Γενικού Δείκτη στις διακυμάνσεις των ξένων αγορών αλλά και στην προσφορά που εκδηλώνεται σε επιμέρους δεικτοβαρείς τίτλους είτε λόγω της αδυναμίας συμμετοχής στις αυξήσεις κεφαλαίου είτε λόγω της ανάγκης εξεύρεσης ρευστότητας για την συμμετοχή στις αυξήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή ακολουθούν.

Ακόμα η αίσθηση φθήνιας ή απομάκρυνσης από τα πρόσφατα υψηλά να μην έχει εμπεδωθεί και σε αυτό ρόλο έχει παίξει και η αργή πλαγιοκαθοδική πορεία του Γενικού Δείκτη η οποία κάθε άλλο παρά την αίσθηση ευκαιριών δίνει στους ημερήσιους traders. Από την άλλη πλευρά η επόμενη εβδομάδα θα έχει περισσότερο υλικό από πλευράς νέων με τις ανακοινώσεις β' τριμήνου των κυριότερων τραπεζών στην Αμερική να δημοσιεύονται στο διάστημα 14 - 17 Ιουλίου (14 Goldman, 16 JP Morgan, 17 Citigroup - Bank of America) δίνοντας περισσότερα εναύσματα τάσης, στοιχείο το οποίο θα βρει αντιστοιχίες και συσχετισμούς και στην εγχώρια αγορά.

Τεχνικά ο Γενικός Δείκτης συνέχισε την πορεία φθοράς προς το προηγούμενο τοπικό χαμηλό των 2.100 μονάδων. Αν και η πτωτική τάση έχει εξασθενίσει η μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας καθώς απαιτείται επιστροφή των συναλλαγών πάνω από τα 150 εκατ. ευρώ προκειμένου να υπάρξει "διέγερση" του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οι ταλαντωτές συνέχισαν να υποχωρούν προς τις υποτιμημένες ζώνες χωρίς ωστόσο να έχουν εισέλθει σε αυτές. Ο χώρος που μεσολαβεί μεταξύ του εκθετικού και απλού κινητού μέσου των 200 ημερών (2.270 - 2.010 μονάδες) φαίνεται ότι αποτελεί τον ζωτικό χώρο κίνησης της αγοράς αυτή την περίοδο και όσο ο Γενικός Δείκτης κινείται εντός του εύρους η εμπλεκόμενοι τηρούν περισσότερο στάση αναμονής. Εκτιμούμε ότι η διόρθωση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αν και η ταχύτητα της έχει εμφανίσει σαφέστατα δείγματα κόπωσης.

Ιδανικά η περιοχή των 1.950 - 2.000 μονάδων θα μπορούσε να αποτελέσει έναν "αξιοπρεπή" τοπικό βυθό σε μια ενδεχόμενη χρονική επέκταση της εικόνας αδυναμίας εώς το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Προς το παρόν διατηρούμε την συντηρητική στάση σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις και θα επανεξετάσουμε την στάση μας μόνο σε ενδεχόμενη μεταβολή των συναλλακτικών συνθηκών ή προσέγγισης κομβικών τεχνικών σημείων.


Μάνος Χατζηδάκης
Υπ. Επενδυτικής Στρατηγικής
Πήγασος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις