STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


*** ΤΙ ΕΙΔΕ ο Γιαπωνέζος...
907 αναγνώστες
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009
10:04

 022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλημερα μας.. 

 

οικονομαχίες markopoulos

markopoulo@gmail.com

Η οικονομία, πάνω από όλα είναι κλίμα. Ακόμα και οι πρωτοετείς στις οικονομικές σχολές το γνωρίζουν αυτό. Να όμως που στην Ελλάδα, ενώ το κλίμα που διαθέτουμε θεωρείτε εξαιρετικό ως εύκρατο Μεσογειακό που είναι, στο πεδίο της οικονομίας αργούμε να αντιληφθούμε την σύνθετη πραγματικότητα που διαμορφώνεται. 

Δύο μήνες έχουν λοιπόν περάσει από το αποτέλεσμα – χαστούκι κατά του κόμματος της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές. Δύο μήνες στους οποίους καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έγινε ώστε η καθημερινότητα του Έλληνα να βελτιωθεί και, πολύ χειρότερα, δύο μήνες κατά τους οποίους ουδέν μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάτασης της οικονομίας ανακοινώθηκε, πέραν της επιβολής νέων φόρων που τόσο κοστίζουν στο πεδίο της κατανάλωσης.

Έστω λοιπόν ότι ξαφνικά, κατά το πρότυπο της παλιάς παράστασης του Λάκη Λαζόπουλου με τον τίτλο «Τι είδε ο Γιαπωνέζος», ο εν λόγω Ασιάτης επισκεπτόταν τη χώρα μας και προσπαθούσε να καταλάβει το κλίμα που επικρατεί. Είναι απολύτως βέβαιο πως θα έφευγε προβληματισμένος. Κι αυτό διότι θα έβλεπε μια χώρα που αντί να δρα, απλά απολαμβάνει τις …τελευταίες ημέρες της Πομπηίας. Αντί να εκπονεί σοβαρό σχέδιο δράσης κι όχι απλά φορομπηχτικά πυροτεχνήματα, το μόνο που την απασχολεί είναι εάν ο Γιάννης Μανώλης θα παραιτηθεί τον Σεπτέμβρη κι αν θα καρατομηθούν στη ΔΕΘ ή όχι οι Βατοπεδινοί βουλευτές. 

Είναι αλήθεια, πως σε μια περίοδο οικονομικής κοσμογονίας, ο Κώστας Καραμανλής αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο χρόνος που περνάει δεν είναι μόνο κατά της κυβέρνησής του, αλλά πολύ χειρότερα, εις βάρος του συνόλου των Ελλήνων. Διότι στο κάτω της γραφής, ελάχιστα μας απασχολεί η σώνει και ντε επιβίωση ενός κόμματος, όταν μπροστά μας προδιαγράφονται τα χειρότερα για το σύνολο των πολιτών.

Τί να την κάνει η Ν.Δ. μια ακόμα τετραετία, όταν πάνω από το 20% του πληθυσμού της χώρας μας κινδυνεύει άμεσα να μείνει χωρίς εργασία; Όταν οι διεθνείς οικονομικοί και πολιτικοί φορείς φθάνουν να μιλούν ακόμα για ψαλίδισμα των συντάξεων και άλλων κεκτημένων για τα οποία δόθηκαν επί μακρόν μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες; Τέτοια νίκη – αν και είναι δύσκολο να επιτευχθεί – ακόμα και ο βασιλιάς Πύρρος δεν νομίζω πως θα την ήθελε. 

Αυτό λοιπόν που ο πρωθυπουργός μας με την αργοπορία λήψης γενναίων αποφάσεων δείχνει να μην αντιλαμβάνεται είναι πως άλλο ο πολιτικός χρόνος που επιχειρεί διαρκώς να κερδίζει για το μικροκομματικό του συμφέρον κι άλλο η οικονομία που κινείται σε real time και μας απειλεί με πτώση από τον γκρεμό. Κι αν ακούγομαι κάπως υπερβολικός, μια απλή ματιά στην ραγδαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και των εξαγωγών, μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. 

Σχόλια

11/08 12:31  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Για το σημερινό καμιά αντίρρηση. Για το προηγούμενο όμως διαφωνώ. Όπως απεδείχθη την Κυριακή με την Τότεναμ, η Ολυμπιακάρα είναι πανέτοιμη για το σύνηθες ραντεβού με την ιστορία (της).
11/08 14:03  PREMIUM

ο "γιαπωνέζος" είπε...:

..."οκι" δε θα πέσω...αμαχητί, όπως το...χα ! :-)
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις