STUDIO 111...

***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Η Ανεξάρτητη Ζωή των Χλιδάνεργων
1049 αναγνώστες
Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2007
19:04

Ξαφνικά όλοι μιλούν γι' αυτούς.

Το κείμενο για τους χλιδάνεργους ανέβηκε στο Yupi.gr στις 16 του περασμένου Οκτώβρη, δυο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Nitro που το περιείχε. Σήμερα το Google δίνει 34.100 αποτελέσματα στην αναζήτηση μιας λέξης που πριν από δυο μήνες δεν υπήρχε. 
 
Οι Χλιδάνεργοι

Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα ταξιδεύει η πληροφορία με αυτό το θαυματουργό πράγμα που λέγεται Ίντερνετ. Οι "χλιδάνεργοι" δεν υπήρχαν ως έννοια το Σεπτέμβρη, αλλά τις προάλλες την άκουσα τη λέξη στην τηλεόραση, επειδή κάποιος την είχε γράψει σε μια εφημερίδα, επειδή την είχε δει σε ένα chain mail που του άρεσε και είπε να τη χρησιμοποιήσει. Μέσα σε 40 μέρες οι "χλιδάνεργοι" έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή γλώσσα.

Να τι έγινε:  

 

-Το κείμενο πιθανότατα πρώτα αντιγράφηκε εδώ (4 μέρες μετά τη δημοσίευσή του στο Yupi). Γρήγορα συγκέντρωσε πολλά και ουσιαστικά σχόλια αποκάτω.

 

-Μετά άρχισε να κυκλοφορεί σε e-mail.  

 

-Πολλά sites το δημοσίευσαν αυτούσιο επειδή "τους το έστειλε αναγνώστης" (δηλαδή έλαβαν το e-mail).

 

-Πολύ σύντομα, κόσμος το αναρτούσε σε forums, όπως εδώ και εδώ.  

 

-Μετά εμφανίστηκαν και άλλοι που έπαιρναν μόνο τον όρο, και έγραφαν το δικό τους σχόλιο, όπως εδώ.  Το οποίο επίσης άλλοι έπαιρναν και αναρτούσαν σε forums, όπως εδώ .

 

-Τελικά, τον όρο χρησιμοποίησε και η Καθημερινή σε εκτενές άρθρο/ρεπορτάζ της, χωρίς να αναφέρει την αρχική του προέλευση γιατί (φαντάζομαι) πλέον τη θεώρησαν ευρύτατα διαδεδομένη. Το ίδιο βράδι αντίστοιχο ρεπορτάζ είχε και ο ΣΚΑΙ. 

 

-Και, φυσικά, καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει πιάσει όταν εμφανίζεται και το spoof.

 

Το πιο ενδιαφέρον απ' όλα, φυσικά, είναι η ταχύτητα της διάδοσης. Και για όλα φταίει το Ίντερνετ: Από την κυκλοφορία του Nitro μέχρι τη δημοσίευση του κειμένου στο Yupi μεσολάβησαν 2 εβδομάδες, κατά τις οποίες δεν υπήρχε κανενός είδους κινητικότητα (αν εξαιρέσεις δυο-τρία τηλέφωνα και λίγα e-mail από αναγνώστες, φαινόμενο ασυνήθιστο αλλά όχι πρωτοφανές). Μόλις όμως το ανεβάσαμε στο Yupi, ξεκίνησε μια χιονοστιβάδα που έχει οδηγήσει σ' αυτό το αποτέλεσμα, τη δημιουργία μιας ολόφρεσκης, αρκετά βολικής και εύχρηστης ελληνικής λέξης, που πλέον την ακούς και τη διαβάζεις παντού.

 

Και νιώθουμε αρκετά καλά γι' αυτό.

http://www.yupi.gr/gkrinia/c3000/H_Anexarthth_Zwh_twn_Xlidanergwn.html

 

Ε ΡΕ ΓΕΛΙΑ!!!!!!!!!   Κλικ>>Διπλόπιτο

Σχόλια

24/11 19:11  elenitsa 1
Αυτο μαρτυρα την ζωντανια της γλωσσας μας,που δεν εχει αναγκη απο αγγλικες δανεικες λεξεις για να αποδωσει νοηματα.Συνδυαστε,αντιθετως, τις λεξεις luxury+unemployed και φτιαξτε μια καινουρια ,να πεσει το γελιο του αιωνα.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις