STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


*** Αποκαλυπτήρια...... την Πέμπτη.
995 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009
14:04

022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλό φθινόπωρο..

Από τα χείλη του πρωθυπουργού κρέμονται υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και όλοι ελπίζουν πως στην τυπική συνεδρίαση (εν όψει ΔΕΘ) του Υπουργικού Συμβουλίου της Πέμπτης ο Κώστας Καραμανλής θα σπάσει τη σιωπή του και θα αποκαλύψει τους σχεδιασμούς του για την επόμενη μέρα. Υπάρχουν όμως και κορυφαία στελέχη που τονίζουν πως ο πρωθυπουργός ό,τι έχει να πει θα το πει στη ΔΕΘ «και αυτό δεν θα έχει να κάνει με εκλογές».

«Εμείς είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς για τις φήμες περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού. Σε ερώτηση για το πώς η κυβέρνηση θα εμποδίσει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογική περίοδο, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Κάνουμε τη δουλειά μας, επικεντρωμένοι στις μεταρρυθμίσεις, τις αναγκαίες αλλαγές και σε όλα όσα έχουμε προαναγγείλει».

«Δεν άκουσα τίποτα» ήταν το σχόλιο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν προγραμματίζονται πρόωρες εκλογές στις 4 ή 11 Οκτωβρίου, αποφεύγοντας να διαψεύσει τόσο τα σενάρια να στηθούν κάλπες μέσα στο φθινόπωρο όσο και τις πληροφορίες που τον έφεραν να έχει προτείνει στον Κώστα Καραμανλή να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Ομως ο Σαρακατσάνος πολιτικός έδωσε απάντηση στον πρωθυπουργικό εξάδελφο Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών: «Οι πράξεις μου, οι σκέψεις μου, και οι ιδέες και οι εισηγήσεις μου καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας γίνονταν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Στις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε και ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. «Εκτιμώ ότι όλοι αυτοί που τα τελευταία δύο χρόνια επενδύουν στην ανασφάλεια των πολιτών και εκπέμπουν μιζέρια δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον τόπο» δήλωσε ο υπουυργός και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα χρειάζεται νέα αυτοπεποίθηση, ανατρεπτικό πνεύμα και πίστη στο όραμα του αύριο. Χρειάζεται ουσιαστικά μια πολιτική νοοτροπία σαν αυτή που εξέπεμψε ο Κώστας Καραμανλής το 1997 και το 2004, και έχει τη δύναμη να εκπέμψει και τώρα».

«Η εκλογολογία κάνει κακό στον τόπο και πρέπει να σταματήσει» είπε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.


Κρίσιμο τετ-α-τετ Αλμούνια - Παπαθανασίου

Με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Οικονομίας Χοακίν Αλμούνια πρόκειται να συναντηθεί αύριο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου. Την ίδια μέρα θα συνέλθει στις Βρυξέλλες το άτυπο Ecofin για να εξετάσει την οικονομική κατάσταση των χωρών-μελών του.

Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν πάρει την έγκριση του πρωθυπουργού τα μέτρα που του έχει προτείνει το οικονομικό επιτελείο. Ουσιαστικά πρόκειται για διαρθρωτικά μέτρα, ένα νέο, μικρό, πρόσθετο φορολογικό πακέτο αλλά και μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα. Με τις πρωθυπουργικές αποφάσεις στα χέρια, ο υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξει συνεννόηση με τον κ. Αλμούνια έχοντας ως στόχο να διαφανούν οι προθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέναντι στο αίτημα της κυβέρνησης να δοθεί παράταση μέχρι το 2011 για την επίτευξη δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ. Από τη διερεύνηση και τις απαντήσεις που θα πάρει ο κ. Παπαθανασίου θα εξαρτηθούν πολλά, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Πρόκειται για μια συνάντηση από την οποία θα κριθούν πολλά.ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΠΗΓΗ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις