STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


**** Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης πίσω από την εξαγορά του «Ελεύθερου Τύπου»;
1079 αναγνώστες
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009
08:55

 022%20.gif                Ήρθαν απ΄ την Κρήτη ...;τα παιδιά του Ψηλορείτη        Καλημερα μας 

laurentiadisΟ τρόπος με τον οποίο προσέγγιζε μικρά και στην πλειονότητα τους – φαινομενικά πάντα – προβληματικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η σταθερή άρνηση του για επενδύσεις σε νέα εκδοτικά «οχήματα» αρχικά είχε ενθουσιάσει τόσο την επιχειρηματική όσο και τη δημοσιογραφική αγορά.

Ο λόγος για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του «K-P» αναφέρουν ότι κάνει το «μεγάλο παιχνίδι» για λογαριασμό … του Γιώργου Μπόμπολα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την εξαγορά των τίτλων του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Τύπου της Κυριακής» από τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Για τα προσχήματα στην πρώτη γραμμή του deal εμφανίζονται οι κκ Αλέξης Σκαναβής (πρώην οικονομικός διευθυντής των επιχειρήσεων του Γιώργου Μπόμπολα, αλλά και του Mega Channel) και ο γνωστός δημοσιογράφος  Δημήτρης Μπενέκος. Αυτοί εξάλλου υπογράφουν τα συμβόλαια.  Τελικά ο Γιώργος Μπόμπολας βρίσκεται πίσω από την αγορά της πάλαι ποτέ «Ναυαρχίδας της Δεξιάς»;

Το «σχήμα» είναι λίγο πολύπλοκο, αφού τα νήματα κινεί ο επιθετικός αγοραστής Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και όχι απευθείας. Μπορεί ο Αλέξης Σκαναβής να έχει – θεωρητικά – τις χειρότερες σχέσεις με τον Γιώργο και τον Φώτη Μπόμπολα, ωστόσο, οι δουλειές, είναι δουλειές. Κάποιοι πριν από λίγο καιρό έλεγαν ότι «δεν θα τον χάλαγε τον Μπόμπολα μια δεξιά εφημερίδα». Άλλωστε η εξαγορά των τίτλων του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Τύπου της Κυριακής» από τον Γιώργο Μπόμπολα μέσω Λαυρεντιάδη λειτουργεί ώς το κατάλληλο αντίβαρο στην εξαγορά του City Fm από τον Βίκτωρα Ρέστη, ενός ακόμα επιχειρηματία με έντονη δραστηριότητα στα media, μετόχου του ΔΟΛ , άμεσου συνεργάτη και φίλου τουbobolas Σταύρου Ψυχάρη.

Οι κκ Σκαναβής και Μπενέκος δεν έχουν, τυπικά τουλάχιστον, στενές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία. Ίσως δεν έχουν καθόλου, ώστε να θεωρείται ότι συμμετέχουν στην νεκρανάσταση της εφημερίδας. Όμως, λόγω και των κακών προηγούμενων πρόκειται για τα κατάλληλα πρόσωπα.

Το στήσιμο της ιστορίας μοιάζει με το τέλειο άλλοθι. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης από την πλευρά του συνεχίζει την επιθετική επενδυτική του δραστηριότητα, αφού αγόρασε το 35 % των τυπογραφείων της ΙΡΙΔΑΣ στο οποίο ΔΟΛ και «ΠΗΓΑΣΟΣ» είχαν από 50%. Ο δραστήριος επιχειρηματίας πρέπει να διακατέχεται από έντονο ενθουσιασμό. Λογικά.

Ο ίδιος ενθουσιασμός – του μικρού mediaρχη Λαυρεντιάδη που σιγά σιγά γίνεται… μεγάλος – συνόδευσε και τις κινήσεις του για είσοδο σε κραταιές επιχειρήσεις όπως ο «Πήγασος».

Τότε όλοι μιλούσαν για ομπρέλα Μέσων που δημιουργείται από έναν επιχειρηματία που έχει «χαρτί» να ρίξει στην αγορά και δεν το κρύβει…

Πλέον, όμως, η εξέλιξη – και κυρίως η σκηνοθεσία – των επιλογών του μαρτυρά ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είναι μόνος. Κι όταν λέμε μόνος δεν εννοούμε ότι περιστοιχίζεται από ομάδα επενδυτικών συμβούλων που του λένε τι να προτιμήσει και τι να αποφύγει. Εννοούμε ότι κάποια γριά – κατά πάσα πιθανότητα – αλεπού του δίνει συμβουλές για εκτέλεση συμβολαίων στη δημοσιογραφική – επιχειρηματική πιάτσα. Θέλουν προσοχή αυτές οι αλλαγές.

Διαβάστε ακόμη:

To deal Κόκκαλη – Λαυρεντιάδη, η οικογένεια Μητσοτάκη και η «νέα διαπλοκή»

Ο χειμώνας της αναδιανομής συμφερόντων και οι μεγαλοκαρχαρίες

Μπόμπολας με …σχήμα Λαυρεντιάδη στον Ελεύθερο Τύπο;

ΠΗΓΗ

Σχόλια

09/09 09:04  pay
ΛΛ και τα μυαλα στα καγκελα !
09/09 14:00  
Στούντιε? Eιμαι και πολύ

λεβέντης,

τέτοια λεβεντιά ούτε στα Ζωνιανά δεν υπάρχει.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις