STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Νέο ΙΝΚΑ: Μποϊκοτάζ για τις αυξήσεις της ΔΕΗ
1475 αναγνώστες
Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2007
15:15

tsekeri_newinka

Διαδώστε το πιό κάτω μήνυμα, στα blogs, στα e-mails, με sms.

Να κατεβάσουν το γενικό διακόπτη του ρεύματος για ένα τέταρτο, στις 15 Δεκεμβρίου καλεί το νέο ΙΝΚΑ τους καταναλωτές, ως αντίδραση στις υπερβολικές αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ.

Μιλώντας στην fmvoice.gr και στην εκπομπή «Τάση Ενέργειας», η εκπρόσωπος του νέου ΙΝΚΑ Σήλια Τσέκερη χαρακτήρισε τις αυξήσεις εξοντωτικές, καθώς οι αυξήσεις στους μισθούς δεν θα ξεπεράσουν το 3%, ενώ τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ανατιμηθούν με τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό έναντι του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με την κ. Σ. Τσέκερη, η αντίδραση του καταναλωτικού κινήματος δεν έχει στόχο να σαμποτάρει την επιχείρηση, αλλά στόχος είναι «να στείλει ένα μήνυμα ότι οι καταναλωτές δεν είναι παθητικοί δέκτες μίας παράλογης πολιτικής», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το νέο ΙΝΚΑ και άλλες 18 οργανώσεις καλούν τους πολίτες να κατεβάσουν τους γενικούς διακόπτες στα σπίτια και τους χώρους δουλειάς το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι και για ένα τέταρτο της ώρας.

Παράλληλα, η νομική υπηρεσία του νέου ΙΝΚΑ μελετά το ενδεχόμενο κατάθεσης συλλογικής αγωγής εναντίον της ΔΕΗ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την κ. Σ. Τσέκερη, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου οι 19 καταναλωτικές οργανώσεις υπογράφουν το σχετικό κείμενο για τη δημιουργία Ομοσπονδίας με στόχο να ισχυροποιηθεί το κίνημα των καταναλωτών στη χώρα μας.

http://fps.gr/node/361

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=853696&lngDtrID=244

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=854870

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20071205&nid=6778690&sn=&spid=876

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/178559.html

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

05/12 15:21  elenitsa 1
Στοχος της αντιδρασης:θα ιδρωσει το αυτι τους,θα πουντιασουν,κανει και ψοφοκρυο και θα πεθανουν.Ετσι θ'απαλλαγουμε απ'αυτους!Απο φωστηρες που "τιμωρουν"την καθε ΔΕΗ,ποτε θ'απαλλαγουμε?Ειναι δυνατον να αντιδρασουμε ετσι και να προκαλεσουμε κατι αλλο περα απ'το γελιο τους?
05/12 15:32  shade
Θα δείξουμε οτι δεν είμαστε πρόβατα , έρμαια των reality και των ειδήσεων των 8. Ο κόσμος εκεί έξω έχει γονατίσει οικονομικά και χωρίς δόσεις καρτών και κινητών , μόνο με τον μπακάλη και τα έξοδα των παιδιών.
05/12 16:18  studio111
οι Έλληνες bloggers και χρήστες του Διαδικτύου στρέφονται ενάντια στη ΔΕΗ και προσπαθούν να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να κατεβάσουν τους διακόπτες για 15 λεπτά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, με σκοπό, όπως λένε, «να δείξουν την αγανάκτησή τους και να αποδείξουν ότι ακόμα παραμένουν ενεργοί πολίτες».
05/12 20:40  TRADEXM
Επισης οι bloggers καλο θα ειναι να ρωτησουν ποσο αγοραζει η ΔΕΗ τον αερα που γινεται ενεργεια απο τις ιδιωτικες εταιρειες. Εαν ρωτησουν θα λαβουν την εξης απαντηση: 25% πανω απο την τιμη πωλησης σε εμας! Δηλαδη η δεη παραγει με 17 πουλαει με 24 και ειναι υποχρεωμενη να αγοραζει με 29-30 απο τις ανεμογεννητριες της τερνα. Δεσμευεται επισης να μην μπει σε αυτο τον τομεα διοτι θα χτυπησει τον ανταγωνισμο με χαμηλες τιμες. Τελικα ποιος φταιει για ολα αυτα; Ναι ξεχασα η δεη...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις