STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Υπάρχει τίποτα άλλο? KAI 7 λόγοι για να είσαι ταύρος στη Wall
1274 αναγνώστες
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2007
18:34

      Γράφει ο Νίκος Κονδυλόπουλος

 

Στις αγορές τα νήματα κινούν αυτοί που καταφέρνουν να πείσουν τους άλλους να ακολουθήσουν τη στρατηγική τους. Οι ταύροι είναι γενικά ευμετάβλητοι και φοβητσιάρηδες… Μπαίνουν εύκολα, φεύγουν εύκολα και πανικοβάλλονται. Οι αρκούδες από την άλλη είναι να μη σου «κάτσουν στο σβέρκο».
Το «Σin» βρήκε 7 λόγους για τους οποίους ωφελεί να είναι ταύρος αυτό τον καιρό. Το εντυπωσιακό ριμπάουντ των αγορών στη διάρκεια της εβδομάδος ήταν η αρχή ενός νέου ανοδικού κύκλου με τους ταύρους να παίρνουν θέση στην εκκίνηση.
1. Το «έξυπνο» χρήμα τοποθετείται για κέρδη
Η πλειοψηφία των μεγάλων ξένων διεθνών χαρτοφυλακίων και κυρίως συνταξιοδοτικά ταμεία παίζουν long τα συμβόλαια στους δείκτες της Wall Street σε πρωτόγνωρο ποσοστό τα τελευταία χρόνια, θεωρώντας ότι τα χαμηλά των προηγούμενων συνεδριάσεων ήταν ο πάτος για τις μετοχές.
2. Πανικός στους μικροεπενδυτές
Οι μικροεπενδυτές σε περιόδους αναταραχής πουλάνε τις μετοχές τους σε πολύ χαμηλά επίπεδα τιμών. Η πλειοψηφία των μεμονωμένων επενδυτών στις ΗΠΑ βρίσκεται σε κατάσταση πανικού γεγονός που καταδεικνύει ότι η αγορά ανεβάζει στροφές για υψηλότερα επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έρευνα που έλαβε χώρα στην Ένωση Μεμονομένων Επενδυτών στις ΗΠΑ το 56% θεωρεί ότι το χρηματιστήριο θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2000. Παράλληλα οι επενδυτές σορτάρουν μετοχές στη Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ κοντά στο 70% που είναι το μεγαλύτερο από το 1943.
3. Ομόλογα vs μετοχές
Στις 26 Νοεμβρίου η επιλογή των επενδυτών μεταξύ ομολόγων και μετοχών ήταν υπέρ του πρώτου και με την μεγαλύτερη διαφορά τα τελευταία 40 χρόνια. Στο ίδιο διάστημα 51 φορές η επιλογή των επενδυτών ήταν τα ομόλογα έναντι μετοχών και τις 42 από αυτές ο S&P 500 κέρδιζε άνω του 3% τον επόμενο μήνα.

4. Αγορές μετοχών από insiders
Την περασμένη εβδομάδα και για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα οι εντολές αγοράς από insiders (διευθυντικά στελέχη) ξεπέρασαν κατά πολύ τις εντολές πώλησης, προδικάζοντας ανοδική κίνηση των αγορών στο προσεχές διάστημα.
5. Χριστουγεννιάτικες αγορές
Ο Δεκέμβριος αποτελεί ιστορικά τον καλύτερο μήνα για τις μετοχές. Κάθε μια φορά που οι απώλειες του S&P 500 ήταν μεγαλύτερες του 4% το Νοέμβριο –όπως και έγινε- η αγορά το Δεκέμβριο κατέγραφε άνοδο μεγαλύτερη του 5,6%.
6. Μειώσεις επιτοκίων
Διάχυτη είναι πλέον η πεποίθηση ότι παρά τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπους, πάγωμα των επιτοκίων για 5 χρόνια στα subprime, η Fed πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε νέα μείωση του επιτοκίου προκειμένου να τονώσει την αγορά.
7. Η οικονομία θα πάει καλά
Μπορεί ο τομέας της στεγαστικής πίστης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, ωστόσο αντιπροσωπεύουν μόλις το 9% του συνόλου της οικονομία με τους υπόλοιπους κλάδους να παρουσιάζουν αρκετά σημαντική ανάπτυξη.
       

 http://www.sofokleousin.gr/archives/7080

 

Μια σύζυγος φτάνει σπίτι της μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά, και πιάνει στα "πράσα" το σύζυγό της στο κρεβάτι με μία όμορφη νέα γυναίκα. Ακριβώς όπως είναι έτοιμη να τον πετάξει έξω από το σπίτι, ο σύζυγός της, της λέει:

"Ίσως πρέπει να ακούσεις πώς έγιναν όλα αυτά....Οδηγούσα προς το σπίτι στην εθνική οδό, όταν είδα αυτή τη νεαρή γυναίκα.
 Έδειχνε πολύ κουρασμένη και ταλαιπωρημένη, έτσι την έφερα στο σπίτι μας και της μαγείρεψα ένα γεύμα από εκείνο το φιλέτο βοδινού που είχες ξεχάσει στο ψυγείο....
Ήταν ξυπόλυτη, έτσι της έδωσα τα καλά σου τα παπούτσια τα οποία είχες απορρίψει επειδή είχαν βγει εκτός μόδας.....
Επειδή κρύωνε, της έδωσα το πουλόβερ που σου αγόρασα για τα γενέθλιά σου αλλά εσύ ποτέ δεν φόρεσες επειδή το χρώμα όπως μου είπες δεν σου ταίριαζε.....
Τα ρούχα της ήταν σχισμένα, έτσι της έδωσα ένα ζευγάρι από τα τζιν που έχεις, τα οποία της εφάρμοζαν τέλεια, άλλωστε δεν σου κάνουν πλέον.....
Έπειτα, ακριβώς όπως ήταν έτοιμη να φύγει η κοπέλα, με ρώτησε: "Υπάρχει τίποτα άλλο που η σύζυγός σας δεν χρησιμοποιεί πια;..."

Μαίρη: VIP... πειρασμός


Ο Κώστας αποφασίζει να πάει για σκι με τον κολλητό του, τον Γιάννη. Φορτώνουν το SUV και κατευθύνονται βόρεια. Μετά από οδήγηση μερικών ωρών, βρίσκονται στο μέσον μιας φοβερής χιονοθύελλας. Παρκάρουν σε ένα κοντινό αγρόκτημα και ζητούν από την ελκυστική γυναίκα που τους ανοίγει την πόρτα, αν μπορούν να διανυκτερεύσουν εκεί.

«Καταλαβαίνω ότι έχει τρομερή χιονοθύελλα κι ότι μένω σε αυτό το τεράστιο σπίτι μόνη, αλλά έχασα τον άντρα μου πρόσφατα», τους εξηγεί. «Φοβάμαι ότι οι γείτονές μου θα το διαδώσουν σε όλη την περιοχή, αν μείνετε εδώ απόψε.»
«Μην ανησυχείτε», της λέει ο Γιάννης. «Μπορούμε να κοιμηθούμε στον αχυρώνα, κι αν φτιάξει ο καιρός, θα φύγουμε με το πρώτο φως του ήλιου.»

Η γυναίκα συναινεί, και οι δυο άντρες περπατάνε μέχρι τον αχυρώνα και τακτοποιούνται για τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, ο καιρός έχει βελτιωθεί και συνεχίζουν το ταξίδι τους. Απολαμβάνουν ένα υπέροχο σαββατοκύριακο κάνοντας σκι.

Εννέα μήνες αργότερα, ο Γιάννης λαμβάνει μία επιστολή από έναν δικηγόρο. Προσπαθεί για μερικά λεπτά να καταλάβει τι συμβαίνει, και τελικά συμπεραίνει ότι προέρχεται από τον δικηγόρο της ελκυστικής χήρας που είχε γνωρίσει εκείνο το σαββατοκύριακο που είχε πάει για σκι. Ευθύς επισκέπτεται τον Κώστα και τον ρωτάει:

«Κώστα, θυμάσαι εκείνη την όμορφη χήρα που σε εκείνο το αγρόκτημα όπου διανυκτερεύσαμε εκείνο το βράδυ της τρομερής χιονοθύελλας, πριν από 9 μήνες;»
«Ναι, θυμάμαι.» απαντάει ο Κώστας.
«Μήπως έτυχε να ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας, να πας στο σπίτι της, και να της κάνεις μία επίσκεψη;»
«Εεε, ναι," απαντάει ο Κώστας, λίγο ντροπιασμένος με την ανακάλυψη του φίλου. «Πρέπει να παραδεχτώ ότι την επισκέφτηκα.»
«&και μήπως αντί για το δικό σου όνομα της έδωσες το δικό μου;»
Ο Κώστας κοκκινίζει από ντροπή και απαντάει «Κοίτα να σου πω, φοβάμαι πως ναι. Γιατί ρωτάς;»

«Θέλω να σ' ευχαριστήσω. Μόλις πέθανε και μου άφησε τα πάντα!»

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

08/12 03:21  mc
1. Το 'έξυπνο χρήμα' έχει σχέση με τα συνταξιοδοτικά ταμεία; Μάλλον κάπου σας έχασα εδώ.
2. Κόκκινη σημαία έχουμε όταν κατηγορούνται οι short για καθοδικές κινήσεις. Το ποσοστό τους είναι αμελητέο.
Ας μην συγχέουμε κατ' ανάγκη την ένωση μεμονωμένων επενδυτών με τους μικρο-επενδυτές.
3. Να με συγχωρείτε αλλά ράλλυ του 3%;.. και στροφή μικρο-επενδυτών σε ομόλογα;.. Ίσως, αν και πόσο πια μικρο-επενδυτές να είναι;..
4. Τι ποσοστό του παχυλότατου μισθού τους, τοποθέτησαν long οι insiders; και από πότε οι insiders υπό την έννοια του διευθυντικού στελέχους εξαρτώνται από micro-trends;
5. Καμμία αντίρρηση. Θα μετασχηματίσω: κάθε φορά που είχαμε σχηματισμό τοπικού πυθμένα ανεξαρτήτως μηνός, είχαμε και αντίδραση - γνωστή η φύση του sp500 ως κατεξοχήν anti-trend δείκτη.
6. Ενέσιμα, αφορούν τον βραχυπρόθεσμο παίκτη, ή παρέβλεψα κάτι;
7. Όπερ σημαίνει;

5* (και για τα animated gifs!)
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις