STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Βγενόπουλος: Ζητούμε διαφάνεια,Ευθύνες σε Πιλάβιο ! δείτε το
1273 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007
13:22


 
Ευθύνες στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς για το γεγονός ότι δεν έχει παράσχει την παραμικρή προστασία στους μετόχους της MIG για την εκστρατεία συκοφάντησης που βρίσκεται σε εξέλιξη επέρριψε ο αντιπρόεδρος της MIG, Α. Βγενόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ.

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της MIG, δίνοντας έμφαση στην διαφάνεια και στην εταιρτική διακυβέρνηση, δίνοντας ”ραντεβού” στην επόμενη γενική συνέλευση του ΟΤΕ.

Ο κ. Βγενόπουλος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για τον Π. Βουρλούμη, κάνοντας λόγο για ”δικτατορική διακυβέρνηση του ΟΤΕ”, και προσθέτοντας ότι το κύριο θέμα της επόμενης γενικής συνέλευσης θα είναι η πολιτεία του κ. Βουρλούμη.

Μετά τα στοιχεία που θα αποκαλύψουμε πιστεύουμε ότι ο κ. Αλογοσκούφης θα αποσύρει την πολιτική στήριξη προς τον κ. Βουρλούμη, είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο κ. Βουρλούμης ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ”ελέγχων και ελεγχόμενος”, είπε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από τη μία από τις δύο θέσεις.

Με αποφάσεις οργάνων εντός του ΟΤΕ, αλλά και σε πρόσφατες κοινοτικές δικαστικές αποφάσεις αναφέρθηκε ο κ. Α. Βγενόπουλος προκειμένου να καταδείξει το παράλογο της φωτογραφικής διάταξης του υπουργείου Οικονομίας. Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στα παράδειγμα τηλεπικοινωνιακών κολοσσών της Ευρώπης στους οποίους όπως είπε τα πλειοψηφικά πακέτα δεν ανήκουν στα δημόσια των κρατών αυτών.

Ο κ. Βγενόπουλος έκανε ακόμη αναφορά στην πςερίπτωση της rom telecom στην οποία μετέχει με μεγάλο ποσοστό ο ίδιος ο ΟΤΕ. ”Ουαί και αλίμονο αν έρθουν οι Ρουμάνοι και πουν: τι ωραία πράγματα γίνονται στην Ελλάδα! Για να περάσουμε και εμείς μια διάταξη που θα λέει ότι κανείς δεν μπορεί να έχει λόγο στη διοίκηση, ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα έχει”.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε και ”σε σκοτεινά δημοσιεύματα και πληροφορίες” κατά τα οποία τα κεφάλαια της MIG είναι ασαφές από πού προέρχονται και ποιους σκοπούς έχουν. Είτε πρόκειται για άγνοια είτε για κακοβουλία, είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Δεν είναι ανάγκη μια επιχειρηματική δραστηριότητα να είναι αρεστή στους πολιτικούς, ούτε χρειάζονται προσωπικές σχέσεις με κάποιους πολιτικούς για να μπορέσει ένας επιχειρηματίας να κάνει τη δουλειά του, είπε ο κ. Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτό που έχει συμβεί αυτή τη στιγμή είναι κατά την εκτίμησή του κάτι περιστασιακό και παροδικό. ”Θεωρώ Ότι έχει γίνει ένα λάθος το οποίο σύντομα θα διορθωθεί”, είπε χαρακτηριστικά.

”Τι είναι και τι δεν είναι στρατηγικής σημασίας; Γιατί δεν είναι στρατηγικής σημασίας η Ολυμπιακή και προσκαλούμε όλους τους ξένους να την αναλάβουν; Τι θέμα ασφάλειας τίθεται για τον ΟΤΕ όταν οι καταναλωτές μπορούν να έχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και από άλλους παρόχους;”, αναρωτήθηκε και επανέφερε το θέμα για τη ”ρύθμιση Ρέντιγκ” περί διαχωρισμού δικτύων και υπηρεσιών.

Δεν έχουμε σκοπό να προσφύγουμε. Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να στραφούμε κατά του ελληνικού δημοσίου και να βλάψουμε και εμείς την εικόνα της χώρας μας. ”Αυτή η τροπολογία κάνει κακό στην Ελλάδα και θα πρέπει να αποσυρθεί”, προσέθεσε. ”Εμάς δεν μας δημιουργεί πρόβλημα η τροπολογία είπε. Θα πάρουμε το 20% και θα ορίσουμε ουσιαστική μεν μειοψηφική δε συμμετοχή στο Δ.Σ.”.

”Είμαστε έτοιμοι αν ο υπουργός υπαναχωρήσει να υπογράψουμε μαζί του μια σύμβαση μεταξύ μετόχων, η οποία θα δίνει στο δημόσιο τις εξασφαλίσεις που θεωρεί ότι παίρνει μέσω της τροπολογίας”, είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε εκτενή φορολογικό έλεγχο ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη στη MIG και στη Vivartia, κρίνοντας ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο έλεγχος αυτός ”δεν γίνεται εκ συμπτώσεως”.

”Δίναμε πολύ λίγες πιθανότητες σε μια τέτοια εξέλιξη, γιατί θεωρούσαμε ότι αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσαν να κάνουν για την ελληνική οικονομία. Τελικά το έκαναν. Ποτέ δεν είναι αργά όμως”, πρόσθεσε.

Ο μόνος που κινδύνευε από την ανάμιξη της MIG στον ΟΤΕ η δικτατορική διοίκηση, επεσήμανε, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για το σύνολο των διαδικασιών της Εταιρικής Διακυβέρνησης που δεν τηρούνται στον Οργανισμό.

(10/12/07 - 13:23)

http://www.euro2day.gr/articles/146258/

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις