STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Αλώβητος ο ΓΔ με στήριξη από ΟΤΕ-ΕΛΠΕ
994 αναγνώστες
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007
09:30

Ένα 24ωρο έντονων διακυμάνσεων και αναταραχών πέρασαν οι αγορές μετοχών, με την πηγή του προβλήματος να εντοπίζεται στο ποσοστό της μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, το οποίο δε θεωρήθηκε θαρραλέο και ικανό να βοηθήσει αποτελεσματικά στην κρίση στον κλάδο κατοικίας και τραπεζών.

Οι ΗΠΑ αντέδρασαν έντονα πτωτικά την Τρίτη και η Ευρώπη άνοιξε σε κλίμα νευρικότητας την Τετάρτη. Στην πορεία, όμως και ιδιαίτερα χάρη στην άνοδο μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πέρασαν σε θετικό έδαφος.

Το ΧΑ ακολούθησε και με τη βοήθεια του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ και της ΕΥΔΑΠ, έκλεισε θετικά, στις 5212,16 μονάδες, με άνοδο 0,71%. Αυτό σημαίνει την 11η  διαδοχική θετική βαθμολόγηση για το ΓΔ, σε ένα ράλι που είναι, πλέον, το 3ο μεγαλύτερο του έτους, όσον αφορά στη διάρκειά του και πάντα στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Ενδιαφέρον έχει ότι παρά τα όσα συνέβησαν στις αγορές, η τιμή του ΓΔ σύμφωνα με τη βαθμολόγηση του 3F, παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο πάνω από τον ΕΚΤΑ 300 1ου βαθμού. Αυτή είναι η εικόνα εδώ και 6 συνεδριάσεις.

Όσον αφορά στην πρωταγωνίστρια μετοχή της ημέρας, δηλαδή αυτή των ΕΛΠΕ, τα πρώτα σημαντικά δείγματα οργανωμένης παρέμβασης τα έδωσε την Τρίτη και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και χτες, με αποτέλεσμα να εκτινάξει το βραχυπρόθεσμο ΕΚΤΑ 600 στα όρια του 3ου βαθμού και στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2005.

Δεύτερη δυνατή θετική παρέμβαση σε διάστημα 3 συνεδριάσεων και για τον ΟΤΕ, ο οποίος διατηρεί, προς το παρόν, τη στήριξή του από την κορυφή του Σεπτεμβρίου.
Η μετοχή που απογειώθηκε το τελευταίο διάστημα είναι αυτή της ΕΥΔΑΠ.

Το 3F δίνει μηδενική πιθανότητα η άνοδός της να είναι τυχαία και σχεδόν 100% να οφείλεται σε οργανωμένη θετική παρέμβαση. Οι όγκοι συναλλαγών που συνοδεύουν την άνοδο επιβεβαιώνουν την τοποθέτηση σημαντικών κεφαλαίων.

Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές είναι η συμπεριφορά της αγοράς στις επόμενες συνεδριάσεις, καθώς αναμένονται νέες αναταραχές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με μεγάλο βαθμό πιθανότητας. Αυτό, γιατί δοκιμάζονται αντιστάσεις από τους Ευρωπαϊκούς δείκτες ενώ στις ΗΠΑ το σοκ της πτώσης της Τρίτης δεν έχει απορροφηθεί.

Πέρα από αυτό και στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλές δοκιμασίες αντιστάσεων αλλά και στηρίξεων.

Οι δοκιμασίες δεν τελειώνουν στις αγορές μετοχών.
Σε κρίσιμο τεστ βρίσκεται και το γεν αλλά και τα ομόλογα.

Ακόμη και η αγορά πετρελαίου φαίνεται να αναθερμαίνεται και να επιδιώκει ένα τεχνικό ράλι προς τα 95 δολάρια.

Περισσότερα θα δούμε στις δύο επόμενες αναλύσεις της τρέχουσας εβδομάδας.

--------------
Ελληνική Κοινότητα Τεχνικής Ανάλυσης

http://www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi?s=868cf44762f16e5afbfd346ea2c27890;act=ST;f=2;t=7251

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

13/12 16:01  piggy
Στο κυπελλο στουντιο παισαμε με τον παο στην εδρα μας σε αγωνα νοκ αουτ δηλαδη ενα ματς στο καραισκακη αν παμε ισοπαλια στην εδρα του βαζελου.χαμος θα γινει παλι
13/12 17:07  studio111
Φίλε piggy η ψυχολογία τής ομάδας είναι στα ύψη οπότε καταλαβαίνεις τη θα πάθουν
13/12 17:40  piggy
Καταλαβαινω ρε φιλε μολις παμε να χαρουμε με την μπαλλα μας τα χωνουν στο χρηματιστηριο δεν μπορουμε ρε φιλε να κανουμε παραπανω απο μια μερα χαρα
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις