STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Από τους γιάπιδες στους χλιδάνεργους και τώρα στους job hunters !
817 αναγνώστες
Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2008
09:09

 

Γράφει ο Χρήστος Φράγκου

 

Πριν από μερικά χρόνια οι «γιάπιδες» (οι νέοι με τις γραβάτες και τα κουστούμια) ήταν της μόδας. Προσφάτως αυτοί που αποζητούν υψηλά εργασιακά standards και ποιότητα ζωής, αλλά τρέφονται από τους γονείς τους ονομάστηκαν «χλιδάνεργοι». Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που βρίσκονται μέσα στην αγορά εργασίας και που μάχονται καθημερινά για τη βελτίωση τν συνθηκών εργασίας τους, που έχουν ανάγκη να δουλεύουν τόσο για βιοποριστικούς λόγους όσο και για την ολοκλήρωσή τους ως προσωπικότητες. Αυτοί είναι οι… «job hunters».

Πολλές φορές κάνουν δυο ή και τρεις δουλειές, ζουν μόνοι/ες τους και κάθε μήνα αγχώνονται για το ενοίκιο το ρεύμα, το τηλέφωνο…
Ζουν ανάμεσά μας, συχνάζουν στα ίδια μπαρ με όλους, μόνο που δεν είναι θαμώνες και τρώνε σε ταβέρνα μια φορά το μήνα, όταν πληρώνονται τις υπερωρίες…
Έχουν και αυτοί γονείς, αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το τίμημα της ανεξαρτησίας τους. Αυτοί είναι η εξέλιξη της γενιάς του Πολυτεχνείου, δεν είναι απόγονοί τους αλλά η εξέλιξή τους. Είναι αυτοί που ενσαρκώνουν το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» το 2008!
Ξέρουν ποιοι είναι και τι θέλουν, αλλά έχουν υψηλά standards.
Σε αυτούς απευθύνονται οι παρακάτω προτάσεις.
Η δουλειά
Πολλές φορές εξουθενωμένοι από την αναζήτηση καλύτερης δουλειάς είναι έτοιμη να ενδώσουν στην πρώτη προσφορά που θα δεχτούν χωρίς καν να ρωτήσουν τις αποδοχές τους. Άλλες φορές θα «πουλήσουν» ακριβά τις δυνατότητές τους.
Η εργασιακή εμπειρία συνιστά σε όλους όμως να διαπραγματεύονται τις αποδοχές τους. Κατά κανόνα ο εργοδότης βλέπει πίσω από έναν υποψήφιο εργαζόμενο που συζητά το μισθό του έναν άνθρωπο με θέληση, γνώση και ποιότητα, που αγωνίζεται δίκαια.
Σύμφωνα με τα στατιστικά μόνο το 30% των εργοδοτών θεωρούν την αρχική προσφορά τους… τελική, οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι να δώσουν περισσότερα αν ο υποψήφιος τα… αξίζει.
Απέδειξε την αξία σου
Για να πετύχεις όμως καλύτερο πακέτο αποδοχών πρέπει να καταφέρεις να αποδείξεις τα προσόντα σου και την ποιότητά σου σαν άτομο.
Πρέπει να τονίσεις τις επιτυχίες σου, χωρίς όμως να κομπάζεις. Το 34% των εργοδοτών εκτιμούν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να επιτύχεις καλύτερο μισθό.
Μη μένεις στην επιφάνεια, ανέλυσε δώσε πληροφορίες για τις δουλειές σου, δείξε ότι κατέχεις το αντικείμενο.
Οι συστάσεις
Στην Ελλάδα οι συστάσεις έχουν παρανοηθεί και επέχουν θέση… «βύσματος», οπότε ισχυρές συστάσεις σημαίνει να γνωρίζεις τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.
Η αντίληψη
Η πλειονότητα των εργοδοτών θεωρεί καταλυτικό παράγοντα την αντίληψη του υποψηφίου. Όπερ σημαίνει ότι η δυνατότητα κατανόησης της αγοράς και των απαιτήσεων της συγκεκριμένης θέσεις πρέπει να γίνει αντιληπτή από τον εργοδότη.
Το θέμα δεν είναι πόσα ξέρεις αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να καταλάβεις, να προσαρμοστείς και να εξελιχθείς σε ένα νέο περιβάλλον.
Πρέπει να γνωρίζεις τι μισθούς προσφέρει η αγορά για τη θέση σου και να αντιλαμβάνεσαι τη θέση του εν δυνάμει εργοδότη σου ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις