STUDIO 111...

***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση Ανδρέας Βγενόπουλος.
1397 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008
17:57

Όταν ο Κάκος σφύριζε την λήξη του αγώνα κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ πως στην ουσία δεν σφύριζε την λήξη αλλά την έναρξη μιας σειράς γεγονότων την εξέλιξη των οποίων πρόκειται να δούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο μέλλον.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον αγώνα με 4-0 και ότι και να πει κανείς δεν μπορεί να περιγράψει έναν αγώνα το σκορ του οποίου τα λέει όλα εξάλλου και οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν είναι εκνευρισμένοι από την ήττα αλλά από την διάσταση που πήρε το σκορ. Οι δικαιολογίες τελείωσαν, ο προπονητής φταίει πάλι; Οι παίχτες; Ποιος; Συνηθίζεται να λέμε ότι φταίνε όλοι αλλά τελικά αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο μέχρι σήμερα είναι μόνο οι προπονητές και οι παίχτες! Κανείς άλλος! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκε και ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνοντας μία κίνηση η οποία είχε ακουστεί σαν σενάριο αλλά ποτέ δεν είχε μετουσιωθεί σε κάτι χειροπιαστό μέχρι σήμερα. Σήμερα το πρωί έγινε γνωστή η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση της οποίας η ανακοίνωση έριξε πλέον τις ευθύνες σε αυτούς που χρόνια τώρα κάποιοι φωτογράφιζαν αλλά παράλληλα τους “χάιδευαν” γιατί δεν ήθελαν και να τους “στεναχωρήσουν”.

Ποιος είναι όμως ο Ανδρέας Βγενόπουλος;

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος γεννήθηκε το 1953 και σπούδασε Νομική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι δικηγόρος και ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας Βγενόπουλος και Συνεργάτες. Στον επιχειρηματικό κλάδο είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MARFIN BANK, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜARFIN FINANCIAL GROUP και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Οι γνωρίζοντες τον περιγράφουν ως τον συνδετικό κρίκο της Marfin με το Ντουμπάι από όπου προέρχεται και η ασύγκριτη ρευστότητα της εταιρείας. Κατά καιρούς έχει περιγραφεί με διάφορους χαρακτηρισμούς θετικούς από τους “θαυμαστές” του έργου του και υποτιμητικούς από τους επιχειρηματικούς εχθρούς του.

Την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό δεν την έκρυψε ποτέ αλλά κατά πόσο το ενδιαφέρον του είναι οπαδικό και όχι επιχειρηματικό; Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι τόσο Παναθηναϊκός όσο ο Κόκκαλης είναι Ολυμπιακός και αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον ότι δεν τίθεται θέμα για τα οπαδικά αισθήματα του και δεύτερον ότι άνθρωποι σαν κι αυτούς βλέπουν τα πάντα κάτω από ένα επιχειρηματικό πρίσμα. Η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση της οποίας λέγετε πως ηγείται ήρθε λίγες ώρες μετά το 4-0 στο Καραϊσκάκη και όσο κι αν προσπαθήσουν να με πείσουν για το αντίθετο δεν πιστεύω ότι το σκέφτηκαν χθες βράδυ, μαζεύτηκαν σήμερα το πρωί και ξαφνικά το αποφάσισαν και το ανακοίνωσαν. Πρόκειται για μία κίνηση η οποία είχε οργανωθεί από πριν και απλά περίμενε το σωστό timing για να αποκαλυφθεί.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται πλέον δύο πράγματα. Η συνέντευξη τύπου η οποία και πρόκειται να δώσει το στίγμα της κίνησης αυτής καθώς και η απάντηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη για όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση. Όσοι νομίζουν ότι πρόκειται να δουν άλλη μία σύγκρουση όπως αυτή με την οικογένεια Γιαννακόπουλου κάνουν λάθος, αυτή η κίνηση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και εκτιμώ ότι θα φέρει ριζικές αλλαγές σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως Παναθηναϊκό εξάλλου όπως ένας οπαδός έλεγε σήμερα “…αν η τεσσάρα από τον Ολυμπιακό αποδειχθεί σημείο σταθμός για την μετάβαση σε έναν άλλο Παναθηναϊκό τότε χαλάλι της ”

Χύμα στο κύμα

http://www.capital.gr/news.asp?details=426059

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις