STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Οι κομπλεξικοί του ίντερνετ... Α" μερος
1352 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007
17:37

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στο ίντερνετ μπορείς να συναντήσεις κάθε τύπο ανθρώπου. Επίσης, είναι κοινό μυστικό, ότι η ανωνυμία βοηθάει να βγάλει ο άλλος όλα τα απωθημένα του και τα συμπλέγματά του... Όταν συμμετέχεις χρόνια σε κάποιο φόρουμ, έχεις τη δυνατότητα να μελετήσεις διεξοδικά τους συνομιλητές σου και να φτάσεις στο εξής συμπέρασμα: Μα, τι στο καλό; Όλοι κομπλεξικοί είμαστε;;;

 

 

 

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

α) Οι τσιτωμένοι. Είναι αυτοί που αρπάζονται με το παραμικρό και μάλλον πάνε γυρεύοντας για καυγά. Αν ανοίξουν κάποιο θέμα και γράψεις πχ μέσα τη γνώμη σου, η οποία τυγχάνει να είναι λίγο αντίθετη, σε "στολίζουν" μετά για τις επόμενες δέκα σελίδες. Αν κάνεις το λάθος να ανταπαντήσεις, σε ξαναστολίζουν για άλλες δέκα σελίδες. Αν εσύ δεν καταλάβεις αμέσως ότι έχεις άδικο, δεν ξέρεις τι λες και είσαι απλώς κακόβουλος και εμπαθής και συνεχίσεις να υπερασπίζεσαι το δίκιο σου, τότε θα σε περιμένουν κάτω από το σπίτι σου με λοστό στο χέρι! Οι τσιτωμένοι βρίσκουν πάντα έναν τρόπο να τσακωθούν. Παρεξηγούν την κάθε φράση που διαβάζουν. Αν τους πεις "καλημέρα", θα σου πούνε "στα μούτρα σου και μην τολμήσεις να με ξανακαλοπιάσεις!" Αν τους πεις απλώς "άντε στα τσακίδια", θα γράψουν ένα μίνι δοκίμιο στο οποίο θα οδύρονται για την κατάπτυστη φραστική επίθεση που τους έκανες χωρίς λόγο, για την ελευθερία της γνώμης, τα ανθρώπινα δικαιώματα και διάφορα άλλα που είδαν το προηγούμενο βράδυ στην "Εμπόλεμη Ζώνη"... Οι τσιτωμένοι, συμμετέχουν επίσης σε καυγάδες άλλων. Συνήθως παίρνουν το μέρος αυτού που έχει άδικο, έτσι, για σπάσιμο!

β) Οι χαβαλέδες. Είναι αυτοί που κάνουν πλάκα σε κάθε θέμα... (Οκ, εγώ ανήκω σε αυτή την κατηγορία, με μικρές εξάρσεις σοβαρότητας!) Θα βρούνε πάντα ένα αστείο σχόλιο να κάνουν, κάποιο λινκ με εύθυμο βίντεο, κάποια γελοιογραφία, κάτι τέλος πάντων, για να σπάσει ο πάγος! Συνήθως, έχει πλάκα αυτό. Το εκνευριστικό είναι όταν το κάνουν σε σοβαρά θέματα, ανάμεσα στις απαντήσεις των υπολοίπων, οπότε η συζήτηση διαμορφώνεται ως εξής: Σοβαρό, σοβαρό, σοβαρό, ανέκδοτο, σοβαρό, σοβαρό, ανέκδοτο, σοβαρό, ανέκδοτο κ.ο.κ. Όταν οι υπόλοιποι τους αρχίσουν στο κράξιμο, σταματάνε και προχωρούν στο επόμενο θέμα για ισοπέδωση! Οι χαβαλέδες, έχουν κάποιο είδος ραντάρ και αυτομάτως βρίσκουν τα θέματα που είναι τα πιο σοβαρά και μετά τα κάνουν σαν τα μούτρα τους! Κινούνται συνήθως σε σμήνη, σαν τις ακρίδες! Μπαίνουν στο θέμα και αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλο να γράφουν αστεία και κουλαμάρες, μέχρι που δεν μένει τίποτα όρθιο και ο συγγραφέας του θέματος κλαίει ζαρωμένος στη γωνία του γραφείου του...

γ) Οι λαϊκιστές. Οι μικροί κλώνοι του Μικρούτσικου. Μπαίνουν σε οποιοδήποτε θέμα και αρχίζουν το κράξιμο και το θάψιμο σε κράτος, κοινωνία, εκκλησία, υποδομές και δεν συμμαζεύεται. Γράφουν τεράστια "σεντόνια" κειμένου, συνήθως γεμάτα τετρασύλλαβες λέξεις για να πιάνουν πολύ χώρο, τα οποία τις πιο πολλές φορές δεν λένε τίποτε απολύτως, αλλά έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τα διαβάσει. Σύμφωνα με τη θεωρία τους, για όλα, ως επί το πλείστον, ευθύνονται οι παπάδες και η Εκκλησία. Για τη διαφθορά, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την αποχαύνωση της νεολαίας, την τρύπα του όζοντος, τις πυρκαγιές, τον αποκλεισμό της ομάδας τους από το Champion's League... Η κυβέρνηση είναι πάντα άχρηστη, η Ελλάδα είναι πάντα τριτοκοσμική και υπανάπτυκτη και όλοι οι Έλληνες είναι χαζοί και άβουλοι... Όταν ολοκληρώσουν τη γραπτή τους επανάσταση μέσω του ίντερνετ, οι λαϊκιστές, παίρνουν άλλη μια μπύρα από το ψυγείο τους και κάθονται να δούνε την Πάνια στην τηλεόραση.... (Αρκετά πολέμησαν και σήμερα για τη βελτίωση του κόσμου, να ξεκουραστούν και λίγο!)

δ) Οι πικρόχολοι. Τεράστια ιντερνετική ομάδα με μεγάλο εύρος δράσης! Οι πικρόχολοι γράφουν λίγα λόγια, αλλά συνήθως τόσο ιοβόλα, που αν διαβαστούν απότομα μπορεί να προκαλέσουν στιγμιαίο τοξικό σοκ! Δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα και φαίνεται από τον τρόπο που κριτικάρουν τους άλλους. Αν δεν τους βγάλουν άχρηστους, θα τους βγάλουν απλώς ηλίθιους! Ο πικρόχολος είναι δύσκολος αντίπαλος. Αν του την πεις, θα σε βγάλει νοκ άουτ σε δύο γύρους. Το ενδιαφέρον είναι όταν δύο πικρόχολοι τσακώνονται σε ένα φόρουμ μεταξύ τους! Οι εκτοξεύσεις δηλητηρίου εκατέρωθεν αγγίζουν αστρονομικά επίπεδα! Ξεκινούν από απλές προσβολές του τύπου: "αν δεν ξέρεις, μη μιλάς", ή "διάβαζε πρώτα πριν γράψεις" και φτάνουν μέχρι προσωπικές επιθέσεις τύπου "αν ήμουν σαν εσένα θα είχα αυτοκτονήσει", "είσαι ηλίθιος με πατέντα", "άντε πνίξου", "θα σε σκοτώσω, κάθαρμα" και άλλα χαριτωμένα που πάντα φτιάχνουν τη διάθεση όλων!!! Επίσης, οι πικρόχολοι δεν θεωρούν τίποτε καλό! Αν κάποιος ζητήσει κριτική, θα τον κάνουν μέσα σε τρεις αράδες να ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη! Αν κάποιος παρουσιάσει κάτι που έφτιαξε, θα μιλήσουν μόνο για τα αρνητικά, όσο πιο χοντρά μπορούν, κλείνοντας απλώς το τελετουργικό διαμελισμού του θύματος, με τη φράση: "Εσύ ζήτησες κριτική"! Επίσης, ο,τιδήποτε άλλο δούνε σε εγχώριο ή παγκόσμιο επίπεδο, θα τους βγάζει πάντα μία ξινίλα, επειδή είναι κακόγουστο, απαίσιο και τρισάθλιο. Οι πικρόχολοι στο msn τους έχουν μόνο τον Εμπενίζερ Σκρουτζ!

http://peslac.pblogs.gr/pages/8.html

 

Σχόλια

26/09 17:44  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Πολύ ωραία ανάλυση, μόνο που δεν τη θεωρώ ολοκληρωμένη (4*). Προσωπικά δεν αναγνώρισα τον εαυτό μου. Θα υπάρξει συνέχεια ελπίζω.
26/09 18:11  vivere
Ωραίος ! Περιμένω το Β' Μέρος.
26/09 20:37  ΗΡΑ
5* γιά ενθάρρυνση.
Συνεχίστε γιά νά αποφασίσουε πού θά ενταχθούμε.
Μάλλον όλοι θά πάμε στήν καλή κατηγορία.
Θά υπάρχει καί τέτοια.;;;
Δέν μπορεί.
10/10 06:15  Yannis K.
Πολυ χρησιμο!
Βασικα ολοι ανεξαιρετως διαθετουμε το ενα η' το αλλο σε διαφορους βαθμους που ποικιλουν εντος μας ελαφρως αναλογα με το θεμα, τη διαθεση, τν πανιδα της δεδομεμης στιγμης. π.χ. εγω ας πουμε οντας πικροχολος30%, χαβαλες 20%, τσιτωμενος 20% λοιπες δημοκρατικες δυναμεις 30%, οταν αντιληφθω καποιον πικροχολο 60% μπορει να εξελιχθω σε χαβαλε 33%, τσιτωμενο 66% κοκ. Αλλα γενικα μετα θα επιστρεψω στη βασικη μου χαρακτηροδομη.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις