STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Τα στοιχεία της εβδομάδας ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ*
886 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2008
09:32

                                                   Xatzidakis_analysis.jpg

Με νέες απώλειες 1,78% έκλεισε για τέταρτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ο οποίος διαμορφώθηκε την Παρασκευή στις 4.436,36 μονάδες. Παράλληλα οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές παρουσίασαν μείωση κατά 44% και διαμορφώθηκαν στα 375,9 εκ. ευρώ ενώ παρατηρήθηκαν εκροές ύψους 8,45 εκ. ευρώ από τα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού αυξάνοντας τις συνολικές εκροές από την αρχή του χρόνου στα 141,4 εκ. ευρώ.
Με αυστηρά εστιασμένο το ενδιαφέρον στο εξωτερικό η εγχώρια αγορά κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς και τάση με τις ξένες αγορές. Η έλλειψη εγχώριων εναυσμάτων δεν βοήθησε στο να διαφοροποιηθεί η αγορά, αντιθέτως οι υπερβολές και η νευρικότητα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία και των πέντε συνεδριάσεων της εβδομάδας. Ο Ιανουάριος άφησε πίσω του μια από τις μεγαλύτερες αρνητικές επιδόσεις στην ιστορία του ΧΑ, απαισιοδοξία και αμφισβήτηση στο σύνολο σχεδόν των εταιριών που διαπραγματεύονται στην Ελληνική αγορά ενώ πολλοί κωδικοί υπέστησαν οδυνηρές απώλειες χάνοντας μεγάλο μέρος της αγοραστικής τους δύναμης.
Σε επίπεδο αποτιμήσεων είδαμε τις Ελληνικές τράπεζες να διαπραγματεύονται σε μονοψήφια ΡΕ, οι πωλήσεις στην μεσαία κεφαλαιοποίηση κατέβασαν τους πολλαπλασιαστές κερδών στο 5 και 6 και τις μερισματικές αποδόσεις στο 8% ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στο τέλος του μήνα στα 167,4 δις ευρώ ή 15,04 φορές τα προσδοκώμενα κέρδη του 2007. Η Ελληνική αγορά αποτίμησε με αυτό τον τρόπο όχι απλά το ενδεχόμενο ύφεσης της Αμερικανικής οικονομίας αλλά μια πιθανότητα ύφεσης εντός των συνόρων, προεξοφλώντας μείωση των εταιρικών κερδών για το 2008 κατά 14%. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια εικόνα φόβου, όπου τα αρνητικά νέα εσωκλείουν μεγαλύτερο βαθμό αντίδρασης από τους εμπλεκόμενους ενώ πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στο πρώτο τρίμηνο των Αμερικανικών επιχειρήσεων όπου θα υπάρξουν οι έμπρακτες αποδείξεις της ύφεσης ή απλά της επιβράδυνσης στην σημαντικότερη οικονομία του πλανήτη.

Η ερχόμενη εβδομάδα

Προς το παρόν η ερχόμενη εβδομάδα είναι πλούσια σε πολιτικοοικονομικό περιεχόμενο καθώς την Τρίτη στις ΗΠΑ θα διενεργηθούν σε 21 πολιτείες εσωκομματικές εκλογές που θα προσδιορίσουν τους δύο υποψηφίους από τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ για την πολιτική που θα ακολουθήσει στα επιτόκια. Μοναδικό ίσως ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η ανατροπή που επιχειρείται από την Microsoft στα τεχνολογικά δεδομένα με την εξαγορά της Υahoo, εξέλιξη που είναι ικανή να επαναφέρει το premium εξαγορών στις χρηματιστηριακές αγορές.

Παραμένει ο στόχος των 4.700 μονάδων

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε νευρικά με εναλλασσόμενες θετικές και αρνητικές συνεδριάσεις οι οποίες σταδιακά εμφανίζουν μειούμενη συναλλακτική δραστηριότητα. Ο πρώτος στόχος των 4.700 μονάδων της ανοδικής αντίδρασης παραμένει σε ισχύ καθώς οι ενδιάμεσες διορθώσεις δεν αλλοίωσαν ιδιαίτερα την μορφή της αντίδρασης διατηρώντας ωστόσο την απότομη γωνία ανόδου που αργότερα θα πρέπει να τύχει κάποιας εξομάλυνσης. Οι αποστάσεις από τους βραχυπρόθεσμους μέσους έχουν μεν μειωθεί ακόμα όμως έχουν απόσταση από την χρονοσειρά του Γενικού Δείκτη διατηρώντας τα πρόσφατα σήματα πώλησης. Σε ελαφρώς υποτιμημένες ζώνες τιμών κινούνται και οι ταλαντωτές οι οποίοι πλέον και στα εβδομαδιαία διαγράμματα ακούμπησαν τις ζώνες υπερβολών με αποτέλεσμα να διατηρούνται αυξημένες πιθανότητες αντίδρασης για το Γενικό Δείκτη και την επόμενη εβδομάδα. Αν και οι χαμηλοί τζίροι δεν εμπνέουν ακόμα εμπιστοσύνη ο ορίζοντας νέων έχει ένα θετικό παράθυρο ευκαιρίας αφού την μεθεπόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των κυριοτέρων εμπορικών τραπεζών. Οι προεξόφληση των επιδόσεων, των κερδών, των μερισμάτων και ενδεχομένως των αναθεωρημένων προβλέψεων για το 2008 εκτιμούμε ότι θα βοηθήσει την αγορά να κινηθεί υψηλότερα.*Υπεύθυνος Επενδυτικής Στρατηγικής
Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ

Σχόλια

02/02 10:58  EASY RIDER ( GARV )
Καλημερα καλο σ.κ
02/02 11:00  EASY RIDER ( GARV )
Γιατι δεν αλλαζεις λιγο τα χρωματα στις στηλες αριστερα και δεξια , δεν ειναι ευδιακριτα ετσι .το κοκκινο επανω στο μαυρο δεν φαινεται καλα .
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις