STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Έχουν... όφελος,Λεβαδειακός, Βέροια και Εργοτέλης
1008 αναγνώστες
Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2008
12:15

καλαμαρια Έχουν... όφελος, οπότε, θα το κυνηγήσουν ! Τον μηδενισμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα επιδιώξουν Λεβαδειακός, Βέροια και Εργοτέλης, με βάση τον διεθνή κανονισμό, που απαγορεύει σε ένα ποδοσφαιριστή, εν προκειμένω τον Βάλνερ, να αγωνιστεί σε τρεις ομάδες στην ίδια σεζόν.

Ηδη εδώ και μέρες νομικός είχε εντοπίσει τό θέμα και το απόγευμα, μόλις ξεκίνησε το παιχνίδι Απόλλωνα Καλαμαριάς - Ολυμπιαού ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη της Βέροιας Γιώργο Αρβανιτίδη, αυτός τον ομόλογό του του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη και στη συνέχεια έγινε γνωστό και στον Εργοτέλη.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ιδέα για το θέμα και το φύλλο αγώνα έκλεισε χωρίς να γραφτεί τίποτε. Από εκεί και πέρα στα αποδυτήρια του Καυτανζόγλειου διέρρευσε το θέμα και κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφεραν ότι θα εξετάσουν οι νομικοί τους το θέμα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει ένσταση κακής συμμετοχής μέσα σε 48 ώρες, ενώ μια μέρα παραπάνω έχει περιθώριο οπιαδήποτε άλλη ομάδα έχει έννομο συμφέρον, στην περίπτωση αυτή οι ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους με τον Απόλλωνα.
Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι η συμμετοχή του είναι νομότυπη, καθώς έχουν επικοινωνήσει με τη ΦΙΦΑ για το θέμα αυτό, πριν αποκτήσουν τον παίκτη.

Ο διεθνής Αυστριακός έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο ομάδες φέτος και ο Απόλλων ήταν η τρίτη. Ανήκε στη Φόκλιρκ της Σκωτίας, έπαιξε δύο φορές αλλαγή και στη συνέχεια πήγε δανεικός στην Χάμιλτον, όπου έπαιξε άλλα τέσσερα παιχνίδια μέχρι τον Ιανουάριο.


Πριν λίγες μέρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε μπλοκάρει τη μετεγγραφή του Κουζέν από τη Ρέιντζερς στη Φούλαμ για τον ίδιο λόγο, επειδή ο Γάλλος είχε αγωνιστεί ήδη φέτος σε δύο ομάδες.

Πέρα από το τι θα αποφανθεί η ελληνική αθλητική δικαιοσύνη, βασιζόμενη στον κανονισμό μεταγραφών, που έχει εκδόσει η ΕΠΟ, το θέμα θα φτάσει οπωσδήποτε στη ΦΙΦΑ, όπου θα πρέπει να γνωμοδοτήσει. Αλλά και να ξεκαθαριστυεί και η ευθύνη της ΕΠΟ για την έκδοση του δελτίου του και της Σούπερ Λιγκ για την επικύρωση του συμβολαίου του.

Αν και όπως αναφέρει το άρθρο, ο παίκτης μπορεί να ενταχθεί σε τρίτη ομάδα, αλλά να παίξει με δύο. Αρα σωστά έγινε η μεταγαρφή στον Απόλλωνα, που όμως δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει, αλλά να τον φυλάξει για του χρόνου!
Βέβαια στην περίπτωση Κουζέν η Φούλαμ ειδοποιήθηκε να μην κάνει τη μετγαραφή, οπότε θα έπρεπε να γίνει το ίδο με τον Απόλλωνα. Γιατί η μεταγραφή δεν θα είχε νόημα.
Το ζητούμενο δηλαδή είναι αν ήδη κάποιος έχει παίξει σε δύο ομάδες απαγιρεύεται να κάνει άλλη μετακίνηση στην ίδια σεζόν, γιατί θα είναι άνευ ουσίας!
Και επίσης να ξεκαθαριστεί αν ο παίκτης έχει κάνει τρεις μεταγραφές, αφού η μία μετακίνησή του είναι δανεισμός! Αν δηλαδή η παρουσία του στην Χάμιλτυον δεν θεωρείται μεταγραφή!

Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση το βράδι της Κυριακής ο Απόλλων Καλαμαριάς:

"Η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς ανακοινώνει ότι η μετεγγραφή και η χρησιμοποίηση του Διεθνούς Αυστριακού επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Roman Wallner, είναι καθ όλα νόμιμη, σύμφωνα με το πλαίσιο κανονισμών μετεγγραφών της FIFA.

Συγκεκριμένα, η FIFA δεν αναγνωρίζει τον οποιονδήποτε δανεισμό, που επιτελείται κατά τη διάρκεια του ίδιου αγωνιστικού εξαμήνου της ίδιας αγωνιστικής σεζόν, ως μετακίνηση - μετεγγραφή. Αυτό σημαίνει, για τη συγκεκριμένη υπόθεση του ποδοσφαιριστή μας Roman Wallner, ότι ο δανεισμός του από την Falkirk (Α Εθνική Σκωτίας) στην οποία ανήκε από το καλοκαίρι του 2007 και αγωνίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 και κατόπιν δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Hamilton (Β Εθνική Σκοτίας) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν υπολογίζεται από τη FIFA ως δύο μετακινήσεις - μετεγγραφές αλλά ως μία.

Γιαυτό ακριβώς το λόγο, η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς εξετάζοντας πολύ προσεχτικά με το διοικητικό και νομικό επιτελείο της την συγκεκριμένη υπόθεση πριν την υπογραφή συμβολαίου με τον συγκεκριμένο επαγγελματία ποδοσφαιριστή και παίρνοντας ταυτόχρονα επίσημες οδηγίες και κατευθύνσεις από FIFA, UEFA και ΕΠΟ, προχώρησε στην ολοκλήρωση της απόκτησης του τον Ιανουάριο του 2008"...

daynews.gr

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις