STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Υπέβαλε τελικά ένσταση ο Ολυμπιακός
1100 αναγνώστες
Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2008
20:01

Αλλαγή πλεύσης από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ύστερα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. το μεσημέρι της Δευτέρας, αποφασίστηκε τελικά να υποβληθεί ένσταση για ανικανονική συμμετοχή του Αυστριακού Βάλνερ στην ενδεκάδα του Απόλλωνα Καλαμαριά, στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Το θέμα πάντως που μπαίνει εδώ είναι ότι όντως η FIFA έχει εγκρίνει τη μεταγραφή, ενώ έχει ακυρώσει κάποιες αντίστοιχες, ποδοσφαιριστών δηλαδή οι οποίοι έχουν ήδη αγωνιστεί σε δύο ομάδες στη διάρκεια της ίδιας σεζόν. Και η Καλαμαριά, ως γνωστόν, υποστηρίζει ότι η Παγκόσμιο Ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει ως μεταγραφή το δανεισμό ενός παίκτη στο ίδιο εξάμηνο μιας σεζόν.
   

   Π.Κόκκαλης: Οι κανονισμοί πρέπει να ισχύουν για όλους   

               

Γιάννης Ιωαννίδης

 
Αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στο ΟΑΚΑ ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η τοποθέτηση του κ. Ντέμη Νικολαΐδη περί «ανύπαρκτης Πολιτείας» για τα γεγονότα στα χώρο της διαιτησίας είναι τουλάχιστον άστοχη καθώς απευθύνεται σε λάθος αποδέκτη. Όπως είναι γνωστό μετά την ψήφιση από την Ελληνική Βουλή του Ν. 3479/2006 και ειδικότερα της παραγράφου 12 του άρθρου 29 αυτού, όλα τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του αθλήματος του ποδοσφαίρου, ανάμεσα στα οποία είναι πρόδηλο ότι ανήκει και ο χώρος της διαιτησίας, ρυθμίζονται αυτόνομα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σύμφωνα με το καταστατικό της και τους κανονισμούς της, καθώς και αυτούς που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Αποκλειστικά λοιπόν αρμόδια για τα θέματα της διαιτησίας είναι η Ε.Π.Ο. και σε αυτήν θα πρέπει να απευθυνθείτε για τυχόν δυσλειτουργίες που αυτή εμφανίζει. Κατά συνέπεια η Πολιτεία η οποία παρακολουθεί πάντοτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο χώρο της διαιτησίας και εν γένει του αθλητισμού δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα παρέμβασης, καθώς αν επιχειρήσει κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι αυτό θα θεωρηθεί ως ανάμειξη στο θεσμοθετημένο αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου, με δυσάρεστες εξελίξεις σε βάρος των ελληνικών επαγγελματικών ομάδων, όπως άλλωστε το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει.
Η Πολιτεία επιδεικνύει αμέριστα το ενδιαφέρον της για το χώρο του αθλητισμού, τηρώντας την συνταγματική της υποχρέωση, έμπρακτη δε απόδειξη περί αυτού είναι και η βοήθεια που παρέχει σε συλλόγους για τη βελτίωση ή την κατασκευή σύγχρονων γηπεδικών εγκαταστάσεων. Όσον αφορά στην τοποθέτηση του κ. Νικολαΐδη περί δήθεν προνομιακής αντιμετώπισης κάποιων ομάδων είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας τον ρόλο και την συνεισφορά όλων ανεξαιρέτως των συλλόγων στο αθλητικό γίγνεσθαι, πάντα αντιμετώπιζε και θα αντιμετωπίζει με ισονομία όλα τα προβλήματα, που κατά καιρούς αυτές αντιμετωπίζουν και δεν θα διστάσει να εμφανιστεί αρωγός τους, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας όπως, πολλές φορές στο παρελθόν, έχει πράξει.
Θα ήθελα να ελπίζω ότι η δήλωση του κ. Νικολαΐδη, την συνεισφορά του οποίου ουδείς αμφισβητεί στο χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα σε θέματα αντιμετώπισης της βίας, όσον αφορά στο ρόλο της Πολιτείας, να οφειλόταν αποκλειστικά στη συναισθηματική του φόρτιση, καθώς ο ρόλος της Πολιτείας είναι προσδιορισμένος με σαφήνεια στην αθλητική νομοθεσία, την οποία τηρεί με ευλάβεια, και ουδεμία αμφισβήτηση περί αυτού μπορεί να τίθεται. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι δηλώσεις όλων των εμπλεκομένων στο χώρο του αθλητισμού και ιδιαίτερα όσων κατέχουν δεσπόζουσα θέση, θα πρέπει να γίνονται με φειδώ καθώς μπορούν να γίνουν αφορμή, έστω και άθελα τους, για την πρόκληση εκδηλώσεων βίας που όλοι απευχόμεθα.
Τέλος η Πολιτεία, επιδεικνύοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της, σε περίπτωση που κληθεί, απ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα την Ε.Π.Ο., για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου του ποδοσφαίρου και με τη ρητή προϋπόθεση ότι, θα υπάρχει συναίνεση όλων προς τούτο, ώστε να μην τίθεται θέμα παρέμβασης, είναι πρόθυμη να προσφέρει τη βοήθεια της.
 
Σχόλια

04/02 20:30  studio111


Ρεζίλι μας κάνανε φίλε Yannis K.
04/02 21:02  NEMO
Εκεί που θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος,θα'ναι αν δικαιωθεί η Καλαμαριά:)


05/02 01:26  ditaset
νυν υπερ παντων η νομιμοτητα.Ειναι γνωστο τοις πασοι πως ''ολυμπιακος,νομιμοτητα και δικαιοσυνη''ειναι ενα και το αυτο.Και εις ανωτερα.
05/02 07:37  Yannis K.
Παιδια ειναι αναξιοι της ιστοριας του Ολυμπιακου και εχουν και το θρασος να την επικαλουνται κιολας.
Δεν τους εβλεπα με κακο ματι ειδικα μετα τις αλλαγες που εγιναν στη διοικηση, αλλα αυτο ειναι το τιμημα οταν ειναι μονο τεχνοκρατες και δεν εχεις καποιους να σε ενωνουν με την ενδοξη ιστορια του Ολυμπιακου.
Επισης θα'πρεπε να ξερουν οτι η ιστορια γραφεται καθε στιγμη και καθε στιγμη κηλιδωνεται, δεν ειναι κατι που ειναι στατικο στο χρονο.
Τι να πω στο γιο μου που αλλα του ελεγα για το τι εκφραζει αυτη η ομαδα?
Να το κανω γαργαρα?
Να πω "ελα μωρε σιγα"?
Παντως υποστηρικτης σε αυτη τη ξεφτιλα δε θα γινω.

Υ.Γ. Φανταζεσται να παρει το πρωταθλημα ο Ολυμπιακος για ενα μονο βαθμο επειδη ενας κακομοιρης, ερημοσπιτης Βαλνερ επαιξε λεει στη Φολκερκ (2 φορες) και στη Χαμιλτον (4 φορες) και χασαμε οταν εγινε αλλαγη και φαγαμε γκολ απο τον αντικαταστατη του!
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις