STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


Καταργούνται οι σύνδεσμοι φιλάθλων ανοίγουν οι λέσχες
1050 αναγνώστες
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008
19:16

                              Καταργούνται οι σύνδεσμοι, ανοίγουν οι λέσχες

Η κατάργηση των συνδέσμων φιλάθλων που θα αντικατασταθούν από λέσχες είναι από τις βασικές διατάξεις του νέου νομοσχεδίου κατά της βίας το οποίο παρουσίασαν ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης και ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Η Λέσχη μπορεί να λειτουργεί γραφεία και λοιπές εγκαταστάσεις μόνο κατόπιν άδειας της αρμόδοιας Αστυνομικής Αρχής ενώ επεκτείνεται η αντικειμενική ευθύνη των αθλητικών σωματείων για τις πράξεις βίας των μελών τους, των μελών των Λεσχών και γενικότερα των οπαδών τους.

Παράλληλα όμως προβλέπεται αυστηροποίηση των ποινών για παραβατικές συμπεριφορές μέσα και έξω από το γήπεδο ενώ πλέον η αποκλειστική ευθύνη πηγαίνει στις ομάδες καθώς τα μέλη του προσωπικού ασφαλείας δικαιούνται για πρώτη φορά να διεξάγουν σωματική έρευνα και να απαγορεύσει την είσοδο στο γήπεδο σε όσους φιλάθλους τον αρνηθούν ενώ ανάλογη διάταξη ισχύει και για τους χώρους των αεροδρομίων.

Σε περίπτωση εξάλλου που κάποιος φίλαθλος προβεί σε πράξεις βίας μέσα στο γήπεδο, τα μέλη της ιδιωτικής ασφάλειας θα τους συλλαμβάνουν και θα τους παραδίδουν στην παριστάμενη Αστυνομική Αρχή, προκειμένου να προσαχθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξάλλου απαγορεύεται πλέον η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών ενώ απαγορεύεται κατά τη διάθεση εισιτηρίων αφαιρείται το δικαίωμα της γηπεδούχου ομάδας για καθορισμό ζωνών ή τμημάτων αποκλειστικά για τα μέλη των των Λεσχών και θεσπίζεται η κάρτα φιλάθλου, προκειμένου να προμηθεύονται εισιτήριο για αθλητικές συναντήσεις.

Το νέο νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση τον επόμενο μήνα πριν την κατάθεση του τον Μάρτιο για ψήφιση στη Βουλή, προβλέπει ακόμη αυξημένες ποινές σε περίπτωση υποτροπής του υπαίτιου αξιόπινης πράξης ή λόγω επικινδυνότητας αυτού, ενώ επιπλέον αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση αν οι πράξεις βίας τελέσθηκαν από μέλος Λέσχης.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία μητρώου καταγραφής στοιχείων προσώπων στα οποία θα επιβάλλονται πειθαρχικές ή ποινικές κυρώσεις για αντιαθλητική συμπεριφορά. Ακόμη επεκτείνεται η ηλεκτρονική εποπτεία των αθλητικών εγκαταστάσεων και σε εγκαταστάσεις που προορίζονται για τη μη διεξαγωγή διεθνών αγώνων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

Το νεό νομοσχέδιο ακόμη περιέχει άρθρο με το οποίο στοχεύει στη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας με θέσπιση κανόνων που διευκολύνουν την πληφορόρηση αυτής και την πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις των παρατηρητών της, ενώ θεσπίζονται ποινικές και πειθαρχικές ποινές οι οποίες επιβάλλονται σε όσους δυσχεραίνουν τις διαδικασίες αυτές.

Τέλος προβλέπεται η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και απλοποιείται η διαδικασία και στελέχωση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Το νομοσχέδιο ακόμη ρυθμίζει θέματα που της Φιλίππου Ενώσεως και του ΟΔΙΕ με σκοπό την ομαλότερη λειτουργία του Ιπποδρόμου στην Ελλάδα καθώς θεσπίζεται τριμελής επιτροπή για επίλυση Ιπποδρομιακών αμφισβητήσεων και στην οποία θα συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος της Φ.Ε.Ε, ένας της ΓΓΑ και ένας ανώτερος υπάλληλος της ΓΓΑ ως πρόεδρος αυτής. Στο άρθρο 11 τέλος προβλέπεται η παραχώρηση χώρων του Ολυμπιακού Κέντρου Νίκαιας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Μάλιστα ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι ο Ιππόδρομος θα πρέπει να είναι αυτάρκης."Πρέπει να πονάμε το χρήμα του Ελληνα φορολογούμενου".

Στη συνέντευξη τύπου έγινε γνωστό ότι προχωρά πλέον η ρύθμιση για το νέο γήπεδο της Λάρισας που θα κατασκευαστεί στην Θεσσαλική πόλη μετά και από την παραχώρηση της χρήσης γης.


Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις