STUDIO 111...

Λίγα λόγια για εμένα
...
Σύνδεσμοι


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Συνέντευξη τύπου
931 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008
17:27


Τάκης Λεμονής

 
Πιστεύετε ότι έχει φύγει η πίεση μετά την πρόκριση τους «16»;
«Δεν φεύγει ποτέ η πίεση. Τα ματς τώρα είναι πολύ διαφορετικά από τους ομίλους. Για να προκριθείς εκεί στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις, αλλά θέλεις και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Εμείς περάσαμε με τα δικά μας αποτελέσματα και τώρα ξέρουμε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ολοι μας θέλουμε να κερδίζουμε. Είναι σωστό να υπάρχει πίεση».
Ποια θα είναι τα στοιχεία για να γυρίσει ο Ολυμπιακός στις καλές εμφανίσεις;
«Στη θεωρία όλα τα στοιχεία (συγκέντρωση, πειθαρχία, ομαδικότητα) που είπε ο Αντώνης είναι απαραίτητα. Αλλά πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξει η αντίδραση των παικτών στις διάφορες καταστάσεις. Στο Τσάμπιονς Λιγκ παλέψαμε όλα τα ματς, μας έχει δώσει καλύτερη αυτοπεποίθηση αυτό. Θα παρουσιάσουμε το καλό ευρωπαϊκό πρόσωπο που είχαμε στη φάση των ομίλων και στα παιχνίδια με την Τσέλσι».
Τι να περιμένουμε από άποψη τακτικής;
«Κλειδί θα είναι η καλή αμυντική λειτουργία και στα 2 ματς. Μέσω αυτής μπορούμε να κάνουμε και καλές επιθέσεις. Ποτέ δεν νικάς σκεπτόμενος μόνο το μηδέν στην άμυνα. Μόνο όταν έρθει η ώρα της πρόκρισης το σκέπτεσαι, αλλά τώρα μιλάμε για το πρώτο ματς».
Πόσο θα χρειαστεί η εμπειρία του Λούα Λούα;
«Θα δούμε στην προπόνηση κατά πόσο μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Τώρα συζητάμε για τη συνολική απόδοση και λειτουργία της ομάδας, Ο Λούα Λούα είναι σημαντικός παίκτης για μας αλλά δεν μιλάμε ατομικά. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα είναι 100% έτοιμος».
Για την αλλαγή προπονητή στην Τσέλσι:
«Αυτό που έχουν δείξει τα αποτελέσματα, είναι ότι είναι το ίδιο καλά. Υπάρχει διαφοροποίηση στο παιχνίδι της, αλλά όχι τόσο μεγάλη. Κλειδί είναι η συμμετοχή των παικτών που έρχονται από το Κόπα Αφρικα και ο Ανελκά. Ετσι δεν ξέρουμε πλήρως πως θα παρουσιαστεί».
Για το αν περιμένει κάτι από τον κόσμο:
«Πρέπει να τα ζητάμε με την απόδοσή μας. Σίγουρα αυτό που έχει δείξει ο κόσμος είναι ότι έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας, καταλαβαίνει ότι δεν γίνεται να πιέζουμε συνέχεια τον αντίπαλο σε αυτά τα μας. Είχαμε μεγάλη βοήθεια, όσοι έρθουν στο γήπεδο θα προσπαθήσουν να συμπαρασταθούν πάρα πολύ στην ομάδα».
Για το αν δημιουργεί πρόσθετο κίνητρο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκλείσει ποτέ αγγλική ομάδα:
«Υπάρχουν παραδόσεις και πάντα κάποια στιγμή σπάνε. Ελπίζουμε να έχει έρθει αυτή η ώρα, αλλά δεν θα παίξει μεγάλο ρόλο η παράδοση σε αυτά τα ματς».
Για το αν ο Μπελούτσι είναι έτοιμος:
«Ο Μπελούτσι θα χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής και να έρθει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και αυτό το ξέραμε. Δεν μπορεί να είναι 100% έτοιμος, προσπαθούμε να τον βάλουμε γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συνήθως για κάποια χρονικά διαστήματα, όχι σε όλο το ματς. Εχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο και η ψυχολογία του για τέτοια ματς είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν έχουμε καταλήξει ποιοι θα ξεκινήσουν, περιμένουμε να δούμε ακόμη ορισμένα πράγματα».
Για την ιδιομορφία αγωνιστικού χώρου λόγω χιονιά κι αν ευνοεί την αγγλική ομάδα και το αν θ’ αλλάξει κάτι στον τομέα της τακτικής:
«Η κατάσταση του γηπέδου δεν είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή. Καθαρίζεται από τα χιόνια. Αν έρθει ο αγωνιστικός χώρος σε καλό σημείο θα είναι πολύ καλό για μας. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην τακτική μας λόγω του αγωνιστικού χώρου. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν ο καιρός συνεχίσει να είναι έτσι όπως είναι σήμερα».
 
Αντώνης Νικοπολίδης
Αντώνη θεωρείς ότι σε ένα τόσο ιδιαίτερο παιχνίδι η ομάδα μπορεί να βρει το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε στη φάση των ομίλων;
"Εγώ πιστεύω ότι περιμένουμε όλοι μας σιγά σιγά η ομάδα να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειχνε τον τελευταίο καιρό. Τώρα αν γίνει αύριο, θα είναι πολύ ευχάριστο. Αυτό, όμως, που κοιτάμε εμείς πέρα από το αυριανό παιχνίδι, είναι να βρει η ομάδα πάλι την αυτοπεποίθησή της που της λείπει λόγω κακώς εμφανίσεων, να βρει ένα καλό ρυθμό στον αγώνα της, καλύτερη αγωνιστικότητα, γιατί έχουμε μία δύσκολη συνέχεια, είμαστε και στο τέλος του πρωταθλήματος και το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού".
Στην πρώτη φάση των ομίλων ο Ολυμπιακός εδώ δέχθηκε ένα γκολ από τη Λάτσιο στην πρεμιέρα. Κράτησε το μηδέν με τη Ρεάλ, κράτησε το μηδέν με την Βέρντερ. Θεωρείς ότι αυτό είναι το κλειδί για το παιχνίδι με την Τσέλσι;
"Αυτό που κράτησε τον Ολυμπιακό μέσα κι έξω από το Καραϊσκάκη, ιδιαίτερα στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η συγκέντρωση και η πειθαρχία που είχε. Η ομαδικότητα. Είναι ένα παιχνίδι πολύ μεγάλο με μία σημαντική ομάδα. Οπως και τα ντέρμπι, είναι κάτι το ιδιαίτερο. Χωρίς να πει τίποτα ο κόουτς οι παίκτες είναι πιο συγκεντρωμένοι, ένα βαθμό περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Νομίζω ότι αυτά θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Ας μην κρυβόμαστε ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να διακριθεί, φέτος τα κατάφερε ως ένα βαθμό και αισιοδοξούμε για κάτι καλύτερο".
Βλέποντας την αποστολή της Τσέλσι πραγματικά σε πιάνει ένα δέος. Έχοντας απέναντι σας αυτή την ομάδα ψάχνετε να κερδίσετε την αυτοπεποίθηση σας ή στο βάθος του μυαλού σας είναι ότι μπορεί ο Ολυμπιακός να προκριθεί;
"Σίγουρα οι παίκτες της Τσέλσι είναι παγκόσμιας ακτινοβολίας, αλλά οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς, σπουδαίους παίκτες και σπουδαίες ομάδες. Άρα, η εμπειρία δεν λείπει από όλα αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο, ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και στο Λονδίνο. Αυτό που θέλουμε όλοι μας, είναι μία καλή παρουσία του Ολυμπιακού, να δουν όλοι έναν ανταγωνιστικό Ολυμπιακό απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα και σίγουρα, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν από αυτό το παιχνίδι".
Μήπως το γεγονός ότι η Τσέλσι είναι αήττητη εδώ και πάρα πολύ καιρό, κάνει πιο δύσκολη την αποστολή του Ολυμπιακού;
"Νομίζω ότι όποιος βλέπει την Τσέλσι τα τελευταία τρία χρόνια, γιατί είναι μία ομάδα ουσιαστικά ίδια, παρατηρεί ότι κύριο στοιχείο αυτής της ομάδας είναι η καλή της αμυντική λειτουργία και οι γρήγορες επιθέσεις της. Όταν κάποιος στηρίζεται στην αμυντική λειτουργία, δύσκολα χάνει. Δεν μας φοβίζει αυτό, είναι ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό. Νομίζω, ούτε εμείς ούτε η Τσέλσι έχουμε πολλά να κρύψουμε, ξέρουμε πως θα την αντιμετωπίσουμε, τι πρέπει να κάνουμε. Αυτό που ελπίζουμε είναι να είμαστε όλοι σε καλή ημέρα, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι"
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Όσο Υπάρχει θάνατος.....ζήτω η αλητεία...

Μετοχές

 

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις